5 kryptovaluutan edut: Miksi sinun pitäisi sijoittaa digitaaliseen rahaan

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mikä kryptovaluutta räjähtää?

✔️ Ethereum
Markkinoilla sillä on CoinMarketCapin mukaan noin 18,49 prosentin valta-asema. Ethereum on mitä todennäköisimmin tämän listan epävakaisin kryptovaluutta. Jos Ethereum räjähtää uudelleen vuonna 2023, se on epäilemättä valtava räjähdys.

⚡️ Mitkä ovat 4 digitaalisen kryptovaluutan tyyppiä?

Kryptovaluutta voidaan jakaa kahteen luokkaan: kolikoihin ja poletteihin.
✔️Ethereum on hajautettu alusta, joka pyörittää älykkäitä sopimuksia ja jota voidaan käyttää hajautettujen sovellusten rakentamiseen. Älykkäät sopimukset ovat Ethereum-verkossa toimivia sovelluksia, jotka elävät omassa lohkoketjussaan bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen tapaan. Etheroll käyttää sekä Ethereum classicia ja kolikoita että altcoineja. Kolikko on mikä tahansa kryptovaluutta, joka toimii omassa itsenäisessä lohkoketjussaan.
Tokenit.
✔️Bitcoin (BTC)
✔️Ether (ETH)
✔️Binance Coin (BNB)
✔️Tether (USDT)
✔️Sunny (sun)
✔️XRP (XRP)

⚡️What on louhintaa?

Louhinta on prosessi, jossa kryptovaluuttaa tuotetaan tietokonelaitteiston avulla. Keskuspankit luovat perinteistä rahaa.

⚡️What on kryptografia?

Kryptografia tutkii turvallisen viestinnän menetelmiä, joiden avulla vain lähettäjä ja aiottu vastaanottaja voivat lukea viestin sisällön. Termi juontuu kreikan kryptos-sanasta, joka tarkoittaa jotain, joka on piilossa.

Kryptovaluutan edut

Seuraavat huomautukset eivät ole sijoitussuosituksia tai muita rahoituspalveluja, sijoituksia, varoja, välineitä tai tuoteneuvontaa. Niitä tarjotaan ainoastaan tiedotustarkoituksessa. Seuraavat lausunnot eivät muodosta kehotusta tehdä sopimusta rahoitusvälineiden tai rahoitustuotteiden ostamisesta tai myymisestä, eivätkä ne muodosta tarjousta tällaisen sopimuksen tekemisestä ja minkään tuotteen tai palvelun ostamisesta tai myymisestä.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita. Arvon lasku tai täydellinen arvonmenetys on mahdollista milloin tahansa. Tiedot ja salasanat voidaan poistaa milloin tahansa.

Voiko krypto tehdä sinut rikkaaksi?
Onko krypto parempi kuin osakkeet?

Digitaaliset kryptovaluutat ovat lupaavia, mutta ne ovat myös erittäin spekulatiivisia. Ne saattavat mullistaa rahoitusalan sellaisena kuin me sen tunnemme ja herättää kysymyksiä perinteisten pankkijärjestelmien pitkän aikavälin elinkelpoisuudesta. Mutta mitkä ovat kryptovaluuttojen hyödyt ja haitat? Miten valita, mihin niistä kannattaa sijoittaa ja onko se sen arvoista?

Älä ole huolissasi, jos olet epävarma digitaalisen kolikon hinnasta. Olemme tulleet erittelemään kryptovaluutan hyödyt ja haitat, jotta voit oppia kaiken tarvittavan. Tutustu oppaaseemme kryptovaluutoista aloittelijoille, jos olet vielä hämmentynyt.

Onko kryptovaluutan edut riskin arvoinen?
Mikä krypto räjähtää?

Mitkä ovat kryptovaluutan edut?

Rajattomien mahdollisuuksiensa ansiosta Bitcoin on jo mullistanut maailmanlaajuisen kaupankäynnin. Vaikka kryptovaluutat ovat suhteellisen tuore luomus (esimerkiksi Bitcoin kehitettiin vuonna 2009), ne tulevat epäilemättä parantamaan maailmaa edelleen. Kryptomaailma tarjoaa monia etuja aina valtavista tulonmahdollisuuksista 24/7-kaupankäyntiin turvallisessa ja läpinäkyvässä infrastruktuurissa, jos sitä osaa käyttää.

Mitä tarkoittaa, että mitä suurempi riski, sitä suurempi tuotto?
Miksi krypto on riskialtis?

1. Vaara on suuri, ja mahdollisuus suuriin voittoihin on olemassa.

Kryptovaluuttoja on nyt saatavilla yli 10 000, ja jokaisella on omat ominaisuutensa. Kaikilla kryptovaluutoilla on kuitenkin yhteisiä piirteitä, kuten taipumus huomattaviin hinnanvaihteluihin (ja -laskuihin). Hinnan määräävät useimmiten louhijoiden tuottamien kolikoiden määrä ja kolikoiden kysyntä markkinoilla.

Nämä markkinavoimat voivat tuottaa valtavia voittoja. Esimerkiksi Ethereumin hinta suunnilleen kaksinkertaistui heinäkuusta 2021 joulukuuhun 2021, mikä tarjosi todellista vaurautta sijoittajille, jotka ostivat ajoissa.

Mikä on lohkoketju yksinkertaisin sanoin?
Mitä hyötyä lohkoketjusta on?

2. Bitcoinin perustana oleva lohkoketjuteknologia on luonnostaan turvallinen.

Lohkoketju on esimerkiksi hajautettu tietovarasto, joka pitää kirjaa jokaisesta verkossa tehdystä transaktiosta. Lohkoketju on hajautettu tietovarasto, joka tallentaa jokaisen verkossa tapahtuvan transaktion. Kun lohkoketjuun on tehty merkintä, sitä ei voi enää muuttaa. Koska ketjua ylläpidetään lukuisissa tietokoneissa eri puolilla verkkoa, kukaan hakkeri ei voi peukaloida sitä.

3. rahoitusjärjestelmä

Mitä eroa on DeFi:n ja digitaalisen kryptovaluutan välillä?
Mikä on Defi kryptossa?

Rahoitusjärjestelmämme pyörii kokonaisuudessaan kolmansien osapuolten välittäjien ympärillä, jotka toteuttavat liiketoimia. Tämä tarkoittaa, että jos teet transaktion, sinun on luotettava yhteen tai useampaan näistä välittäjistä. Lohkoketju ja kryptovaluutat tarjoavat pakotien. Niitä voi tarkastella kuka tahansa ja missä tahansa, joten voit osallistua rahoitusmarkkinoille ja tehdä liiketoimia luottamatta kolmansiin osapuoliin.

4. Kryptovaluuttakaupat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

Voiko digitaalisella kryptovaluutalla käydä kauppaa 24 tuntia vuorokaudessa?
Onko kryptokauppa 7 päivää viikossa?

Toinen kryptovaluutan etu pankkeihin verrattuna on se, että kryptovaluuttamarkkinat ovat aina auki. Koska kryptovaluutat luodaan ja transaktiot kirjataan 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa, sinun ei tarvitse odottaa NYSE:n, NASDAQ:n tai minkään muun pörssin kaupankäyntiä päivän aikana, jos haluat ostaa, myydä tai vaihtaa kryptovaluuttaa.

Tämä on vaikuttanut niin paljon, että perinteiset pörssit tutkivat nyt mahdollisuutta käydä kauppaa osakkeilla tavanomaisten työaikojen ulkopuolella, vaikka siihen saattaa vielä kulua kauan aikaa. Näin ollen kryptovaluutta voi olla paras tapa saada voittoa normaalien työaikojen ulkopuolella niille sijoittajille, jotka toimivat ympäri vuorokauden.

5. Inflaatio voidaan voittaa kryptovaluuttojen avulla.

Digitaalisen kolikon hinta
Miten krypto ratkaisee inflaation?

Kryptovaluutat eivät ole sidoksissa tiettyyn valuuttaan tai talouteen, joten niiden hinta määräytyy pikemminkin maailmanlaajuisen kuin kansallisen kysynnän mukaan. Mutta entä itse kryptovaluuttojen inflaatio? Sijoittajana saatat nukkua suurimmaksi osaksi hyvin. Koska kolikoita on rajallinen määrä, saatavilla oleva määrä ei voi karata käsistä, mikä estää inflaation.

Joillakin kryptovaluutoilla, kuten Bitcoinilla, on yleinen raja, toisilla, kuten Ethereumilla, on vuosittainen raja. Tapauksesta riippumatta inflaation kurissa pitäminen tällä menetelmällä on tehokasta.

6. Turvallinen ja yksityinen

Lohkoketjuteknologian hajautettu luonne tekee kryptovaluutoista perinteisiä sähköisiä keinoja turvallisemman transaktiomenetelmän. Näiden transaktioiden pääkirja kirjataan kryptografisella koodilla, joten sitä on vaikea tulkita. Lisäksi kryptovaluuttojen käyttäjiä ei voida tunnistaa tilien nimien pseudonyymiyden vuoksi. Näin varmistetaan, että mitään profiiliin liittyviä tallennettuja tietoja ei voida yhdistää käyttäjään. Näin ollen yksityisyyden suojaan ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat aina olleet kryptovaluuttoihin liittyviä tärkeimpiä kysymyksiä.5

kryptovaluutan haitat

Mitkä ovat digitaalisen kryptovaluutan hyvät ja huonot puolet?
Miksi sinun ei pitäisi ostaa kryptovaluuttaa?

Kuvassa on siis paljon glitteriä, mutta ovatko digitaalisen kryptovaluutan näkymät niin valoisat? Katsotaanpa joitakin haittoja. Jotkut niistä on helppo korjata, kun taas toiset ovat harvinaisempia, mutta ne ovat kaikki harkitsemisen arvoisia.

1. Kryptovaluutan ymmärtäminen vaatii aikaa ja vaivaa.

digitaalinen kryptovaluutta saattaa olla vaikea ymmärtää. Jos et ole digitaalisen alan natiivi, ajatus kryptovaluutasta (lohkoketjusta puhumattakaan) voi tuntua oudolta. Ja luottamuksen antaminen johonkin, mitä et ymmärrä, on jo itsessään uhkapeliä.

Onko kryptoa vaikea ymmärtää?
Ymmärtääkö kukaan kryptovaluuttaa?

On olemassa paljon internetsivustoja, jotka voivat auttaa sinua (mukaan lukien N26:n blogisarja kryptovaluutoista), mutta sinun on käytettävä hieman aikaa tutustuaksesi kryptovaluuttojen hyötyihin ja haittoihin.

2. Kryptovaluutat voivat olla erittäin spekulatiivinen sijoitus.

Digitaalisen kryptovaluutan hinta saattaa vaihdella rajusti (jolloin sijoittajat voivat hyötyä!), mutta samalla se voi nopeasti romahtaa pelottaviin syvyyksiin. Jos siis haluat tasaista tuottoa, tämä ei ehkä ole ihanteellinen vaihtoehto sinulle.

Miksi kryptovaluuttasijoittaminen on niin spekulatiivista?
Onko kryptovaluutta keinottelua?

Toisin kuin muut rahoitusmarkkinat, kryptovaluuttamarkkinat elävät pääasiassa keinottelusta. Pienen kokonsa vuoksi digitaaliset kryptovaluuttamarkkinat ovat alttiimpia hintavaihteluille. Tämän seurauksena kolikoiden arvo voi kärsiä.

3. Kryptovaluutat ovat pitkän aikavälin sijoitus

On syytä muistaa, että kryptovaluutat ovat olleet olemassa vasta vähän yli kymmenen vuotta, vaikka niiden suosio on kasvanut nopeasti. Vuonna 2008 julkaistiin Bitcoinin valkoinen kirja, ja sen jälkeen se on tullut tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Bitcoinin käsite on suhteellisen uusi; se syntyi Bitcoinin valkoisen paperin julkaisemisen jälkeen vuonna 2008.

Mikä digitaalinen kryptovaluutta on paras pitkäaikaiseen sijoittamiseen?
Ovatko kryptovaluutat hyvä pitkän aikavälin sijoitus?

Kulta on ollut arvovaluutta tuhansien vuosien ajan. Kryptovaluutat taas ovat täysin uusi käsite, eikä kukaan ole varma, mitä niille tapahtuu tulevaisuudessa.

4. Kryptovaluuttoihin liittyy merkittäviä skaalautuvuusongelmia.

Ensi silmäyksellä voisi luulla, että digitaalisen valuutan listalla tapahtuvat transaktiot ovat nopeat – ja niin ne ovatkin, tiettyyn pisteeseen asti. Teknologian kehittyessä ja kypsyessä se kuitenkin törmää merkittäviin ongelmiin, jotka vaikeuttavat laajamittaista käyttöönottoa.

Ovatko kryptovaluutat skaalautuvia?
Miksi krypto ei ole skaalautuva?

Ethereumin verkon ruuhkautuneisuuden vuoksi monilla käyttäjillä on vaikeuksia käyttää sitä ostosten tekemiseen. Tästä huolimatta digitaalisen kryptovaluutan tarjoajat seisovat lohkoketjun kapasiteettirajoitusten takana, joiden on sanottu hidastavan transaktioiden käsittelynopeuksia. Tämä saattaa olla turhauttava kokemus transaktioiden osapuolille puhumattakaan mahdollisista taloudellisista tappioista, joita siitä voi aiheutua.

5. Kryptografian uudet tulokkaat ovat alttiita tietoturvaongelmille.

Vaikka kryptovaluuttoihin ei liity vaaroja, jotka liittyvät keskusvälittäjien kanssa työskentelyyn, niihin voi silti liittyä turvallisuusongelmia. Kryptovaluutan omistajana olet vaarassa menettää yksityisen avaimen, jonka avulla pääset käsiksi rahoihisi ja kaikkiin varoihisi, jos se varastetaan.

Kuinka turvallinen digitaalinen kryptovaluutta on?
Mitkä ovat kryptovaluuttojen 2 riskiä?

Sitten on vielä hakkerointi, phishing ja kaikki muut yritykset saada hallintaansa laittomin keinoin. Kokeneet sijoittajat pitävät tätä silmällä, mutta uudet sijoittajat joutuvat todennäköisesti niiden ansaan.

6. Haavoittuvainen hakkeroinnille:

Vaikka kryptovaluutat ovat itsessään turvallisia, niiden vaihtopaikat eivät useinkaan ole. Useimmat tallentavat käyttäjätietoja, jotta heidän tunnuksensa voidaan selvittää oikein, mutta hakkerit varastavat nämä tiedot usein ja pääsevät sen jälkeen käsiksi moniin tileihin.

Pääsyyn päästyään hakkerit voivat nopeasti siirtää rahaa näiltä tileiltä. Esimerkiksi Bitfinexiin ja Mt Goxiin murtauduttiin viime vuosina, ja sieltä varastettiin tuhansien dollarien arvosta Bitcoinia. Vaikka useimmilla pörsseillä on nykyään tiukat turvatoimet, uuden hakkerin mahdollisuus on aina olemassa. 

Mikä on tuottoisinta kryptovaluuttaa sijoittaa?

Mikään kryptovaluutta ei ole merkittävästi parempi kuin muut. Kaikki riippuu henkilökohtaisesta mausta, mutta muutama asia on syytä pitää mielessä. Pohdi riskinsietokykyäsi; voisitko menettää merkittävän osan sijoituksestasi, jos valitsemasi kolikon arvo laskisi?

Mihin kryptovaluuttaan on kannattavinta sijoittaa?
Voitko rikastua sijoittamalla kryptoon?

Tienaatko rahaa pelkästään Bitcoinilla vai aiotko maksaa myös sillä? Onko sinulle kyse vain rahasta vai haluatko sijoittaa kryptovaluuttaan, jolla on laajempi sosiaalinen tai ympäristöllinen vaikutus? Markkinajohtajan, Bitcoinin, valitseminen on helppo lähestymistapa. Se on ensimmäinen hajautettu valuutta ja myös kattavin tietokokonaisuus, jota sijoittajien on arvioitava.

Bitcoinin hyvät ja huonot puolet

Bitcoinin hyvät ja huonot puolet
Onko Bitcoin turvallinen sijoitus?

Bitcoinilla, joka tunnetaan myös nimellä BTC, on useita etuja. Sen yläraja on 21 miljoonaa kolikkoa, eikä se todennäköisesti joudu inflaation kohteeksi, mikä takaa, että sijoittajat saavat rahoilleen vastinetta. Ja Bitcoin on suosituin kryptovaluutta transaktioissa. Sillä on tietysti myös haittansa.

Kun Bitcoinin lohkoketju saavuttaa seitsemän transaktion kapasiteetin sekunnissa, se alkaa hidastua (vakava ongelma, kun otetaan huomioon, että Visa käsittelee lähes 1700 transaktiota sekunnissa!). Koska se on kaikista tunnetuin kryptovaluutta, hakkerit ja huijarit kaikilta tahoilta ottavat sen kohteekseen. Tutustu blogikirjoitukseemme Mikä on Bitcoin

Mitä muuta minun pitäisi tietää ennen kryptovaluuttakaupankäyntiä?

Miten kryptovaluutalla käydään kauppaa?
Onko kryptokauppa kannattavaa?

Kryptovaluutat voivat olla miinakenttä uusille tulokkaille. Aihe vaatii totuttelua, ja sen termit ovat monille vieraita. Kryptovaluutoilla käytävässä kaupankäynnissä on hyötyjä ja haittoja, aivan kuten kaikessa muussakin. Voimme näyttää sinulle kryptovaluuttojen edut ja haitat, jos haluat maksaa jokapäiväiset ostoksesi bitcoineilla tai lisätä toisen valuutan sijoitussalkkuusi.

Mistä voit ostaa ja vaihtaa kryptovaluuttaa?

Mikä on paras hajautettu vaihto?
Miten vaihdan kryptovaluuttaa?

On olemassa useita online-kauppapaikkoja, joiden avulla voit ostaa tai vaihtaa bitcoineja ja muita suosittuja kryptovaluuttoja, mutta niitä on vain muutama. Robinhood ja Sofi Active Investing ovat kaksi tunnettua kryptovaluuttakauppa-alustaa. Coinbase on toinen vaihtoehto, joka on tunnettu pörssi, jossa käyttäjät voivat ostaa, myydä, siirtää ja tallentaa digitaalisia valuuttayrityksiä.

Voit ostaa kryptovaluuttoja ja käydä niillä kauppaa noudattamalla näitä viittä helppoa vaihetta.

Mikä vaihto on paras kryptovaluutalle?
Mikä on turvallisin kryptopörssi?

Onko kryptovaluuttoihin sijoittaminen hyvä idea?

Pitäisikö sinun sijoittaa bitcoiniin?
Onko kryptovaluutta hyvä sijoitus?

Ennen kryptovaluuttaan sijoittamista ostajaehdokkaiden tulisi olla tietoisia sen erityisistä vaaroista. Sen määrittäminen, onko kryptovaluutta viisas sijoitus, riippuu sijoittajan sijoitustavoitteista ja riskinsietokyvystä. Kryptovaluutalla on mahdollisuus suuriin voittoihin, mutta siihen liittyy myös merkittävien tappioiden tai rahojen täydellisen menettämisen vaara.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille