BlackRock saavuttaa $10.6T AUM keskellä nousevia ETF-virtauksia

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

BlackRock on saavuttanut ennätyksellisen yli 10,6 biljoonan dollarin suuruisen hallinnoitavan omaisuuden määrän (AUM), mikä vastaa 1,2 biljoonan dollarin kasvua edellisvuodesta.

Maailman suurimpana omaisuudenhoitajana BlackRock kiitti tätä vaikuttavaa virstanpylvästä pörssinoteerattuihin rahastoihin (ETF) tehtyjen sijoitusten kasvusta.

BlackRockin toimitusjohtaja Larry Fink korosti, että yrityksen ETF-rahastot kokivat ennätykselliset sisäänvirtaukset vuoden 2024 alussa.

Varainhoitajan neljännesvuosittaisessa tulosraportissa Fink totesi:

“Orgaanista kasvua vauhdittivat yksityismarkkinat, vähittäisasiakkaiden aktiiviset korkosijoitukset ja voimakkaat virtaukset ETF-rahastoihimme, joiden alkuvuosi oli kaikkien aikojen paras.”

BlackRock on maailman suurimman spot Bitcoin-ETF:n iShares Bitcoin Trustin (IBIT) liikkeeseenlaskija. Tällä ETF:llä on hallussaan yli 19,4 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia, ja sillä on Dunen tietojen mukaan 35,2 prosentin markkinaosuus Yhdysvaltain Bitcoin-ETF:istä.

BlackRockin kaltaisten suurten varainhoitajien ja ETF:ien liikkeeseenlaskijoiden osto- ja myyntitoimet voivat vaikuttaa merkittävästi Bitcoinin hintaan, koska niillä on huomattava vaikutusvalta markkinoilla.

ETF-rahastojen sisäänvirtaukset nostavat BlackRockin AUM:n uusiin korkeuksiin

Vuoden 2024 toisella neljänneksellä sijoittajat ostivat 83 miljardin dollarin arvosta BlackRockin ETF-osuuksia. Tämä nosti vuoden kokonaissumman yli 150 miljardiin dollariin, mikä osoittaa sijoittajien vahvaa luottamusta.

BlackRock raportoi liikevaihdon kasvaneen 8 % ja liikevoiton 11 % edellisvuoteen verrattuna.

Fink katsoo, että osa BlackRockin menestyksestä johtuu sen “pitkäaikaisista suhteista yrityksiin ja hallituksiin”. Hän totesi, että nämä suhteet antavat BlackRockille ainutlaatuisen edun markkinoilla.

Fink tarkensi:

“Nämä suhteet erottavat BlackRockin pääomakumppanina yksityisillä markkinoilla ja edistävät asiakkaiden ainutlaatuisia kauppoja. Meillä on vahvat hankintavalmiudet, ja uudistamme yksityismarkkinoita koskevaa alustaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme entistä enemmän mittakaava- ja teknologiaetuja.”

Bitcoin ETF:n sisäänvirtaukset menevät positiivisiksi

Samaan aikaan Bitcoin-ETF-paikallissijoitusrahastojen sisäänvirtaukset kääntyivät positiivisiksi kolmen peräkkäisen ulosvirtausviikon jälkeen, mikä auttoi Bitcoinin hinnan elpymistä 60 000 dollarin rajan yläpuolelle.

Yhdysvaltain spot Bitcoin ETF:t ovat Dune-yhtiön tietojen mukaan saaneet toista viikkoa peräkkäin positiivisia nettovirtauksia, joiden määrä on yli 414 miljoonaa dollaria.

Bitcoin-ETFn-nettovirrat-viikoittain-USDssä

Heinäkuun 12. päivänä BlackRock houkutteli ETF:ien liikkeeseenlaskijoista suurimmat sisäänvirtaukset, sillä se varmisti yli 120 miljoonan dollarin sijoitukset, kuten Farside Investors raportoi.

Bitcoinin-sisäänvirtaukset-suurimmat-kaikkien-ETFien-liikkeeseenlaskijoiden-joukossa

Viime viikolla Bitcoinin viikoittainen sisäänvirtaus oli viidenneksi suurin, ja sijoituksia tehtiin yhteensä yli 1,35 miljardia dollaria. Samaan aikaan lyhyet Bitcoiniin liittyvät sijoitustuotteet kokivat suurimmat ulosvirtaukset sitten huhtikuun 2024, yhteensä yli 8,6 miljoonaa dollaria.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille