Tutkimus paljastaa, että krypto tulee heiluttamaan Yhdysvaltain vaaleja ensimmäistä kertaa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kryptovaluutat ovat saamassa merkittävän roolin tulevissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Yhä useampi amerikkalainen kryptosijoittaja ilmaisee huolensa siitä, miten ehdokkaat aikovat säädellä nopeasti kasvavaa alaa. Tämä kysymys on becoming merkittävä tekijä monille äänestäjille.

Uuden raportin mukaan, joka julkaistiin 10. syyskuuta 2024, Winklevossien perustama kryptovaluuttapörssi Gemini on selvittänyt, että suuri osa Yhdysvaltain kryptosijoittajista ottaa ehdokkaiden näkemykset kryptosääntelystä huomioon äänestäessään marraskuun vaaleissa. Raportti, nimeltään “Global State of Crypto”, kysyi 6 000 aikuiselta eri maista, mukaan lukien Yhdysvalloista, Yhdistyneistä kuningaskunnista, Ranskasta, Singaporessa ja Turkista. Kysely toteutettiin verkossa 23. toukokuuta ja 28. kesäkuuta 2024 välisenä aikana.

73 % Yhdysvaltain kryptovaluuttaomistajista huomioi ehdokkaan kryptosäännöstön

Geminin raportin mukaan 73 % Yhdysvaltain kryptovaluuttojen omistajista kertoi, että ehdokkaan kanta kryptosääntelyyn vaikuttaa heidän äänestyspäätökseensä. Näistä 37 % ilmoitti, että se olisi “merkittävä tekijä” äänestyspäätöksessä.

ehdokkaan-kryptovaluuttasääntelyä-koskevan-kannan-vaikutus-äänestystulokseen

Kyselyn tulokset osoittavat, että kryptosääntelystä on tulossa keskeinen kysymys Yhdysvaltain politiikassa. Ensimmäistä kertaa maan historiassa kryptovaluuttapolitiikka on merkittävä vaaliteema presidentinvaaleissa. Tämä muutos kuvastaa sitä, kuinka syvästi kryptovaluutat ovat juurtuneet taloudellisiin ja poliittisiin keskusteluihin viime vuosina.

Sääntelyhuolet estävät aikaisempia ja ei-kryptovaluuttaomistajia

Raportin keskeinen havainto on, että Yhdysvaltain kryptosijoittajat ovat yhä huolestuneempia sääntelyepävarmuudesta. Tämä epävarmuus nähdään kasvavana esteenä digitaalisiin valuuttoihin sijoittamiselle.

Vuonna 2024 38 % vastaajista mainitsi sääntelykysymykset suurena esteenä kryptomarkkinoille pääsyssä, kun taas vuonna 2022 vastaava luku oli 28 %. Tiedot viittaavat siihen, että kryptovaluutan tullessa yhä valtavirtaisemmaksi, kysymykset sen sääntelystä ovat monien potentiaalisten sijoittajien mielessä.

kryptosijoittajat-ovat-huolissaan-sääntelyn-epävarmuudesta

Huolimatta näistä sääntelyhuolista, yhä useammat Yhdysvaltain kansalaiset ovat liittymässä kryptovaluuttoihin. Vastaajien osuus, joilla ei ole kryptovaluuttakokemusta, on laskenut 75 %:sta vuonna 2022 65 %:iin vuonna 2024. Samaan aikaan nykyisten kryptovaluuttaomistajien määrä on noussut hieman, 20 %:sta 21 %:iin samalla ajanjaksolla.

Ehkä merkittävintä on, että aikaisempien kryptovaluuttaomistajien osuus on kasvanut jyrkästi, 5 %:sta vuonna 2022 14 %:iin vuonna 2024. Tämä osoittaa, että vaikka jotkut ihmiset saattavat olla myyneet omistuksensa, heillä on edelleen kokemusta kryptovaluutoista.

kryptojen-omistus-maittain

Toisaalta jotkut muut raportit viittaavat siihen, että Yhdysvalloissa kryptovaluuttojen käyttäjien määrä on vähentynyt viime vuosina. Yhdysvaltain keskuspankin talouden ja päätöksenteon kyselytutkimuksen mukaan vain 7 %:lla Yhdysvaltain aikuisista oli käytössään kryptovaluuttaa vuonna 2023.

Tämä on huomattava lasku 10 %:sta vuonna 2022 ja 12 %:sta vuonna 2021. Nämä luvut viittaavat siihen, että vaikka kiinnostus kryptovaluuttoihin pysyy vahvana, voi olla, että osa väestöstä on astumassa takaisin sen käytöstä suoraan, mahdollisesti huolestuneena volatiliteetista tai epäselvistä sääntelyistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kun Yhdysvaltain presidentinvaalit lähestyvät vuonna 2024, ehdokkaiden kanta kryptovaluuttojen sääntelyyn tulee todennäköisesti vaikuttamaan ratkaisevasti äänestäjien päätöksiin, erityisesti niiden keskuudessa, jotka ovat jo investoineet digitaalisiin valuuttoihin.

Kasvavat huolenaiheet sääntelystä ja lisääntyvä osallistuminen kryptomarkkinoille viittaavat siihen, että tämä kysymys tulee todennäköisesti pysymään poliittisen keskustelun keskiössä tulevaisuudessa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille