BlackRock: Bitcoin on Paras Sijoitusdiversifioija

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Maailman suurin varainhoitajafirma BlackRock on julkaissut kattavan raportin, joka analysoi Bitcoinia mahdollisena työkaluna perinteisten sijoitusportfolion diversifioimiseksi. Raportti, jonka nimi on “Bitcoin: A Unique Diversifier,” ehdottaa, että Bitcoin ei sovi helposti riskinottamisen tai riskivähemmän omaisuuserien kategorioihin. Sen sijaan se ehdottaa, että Bitcoin voisi toimia suojana ongelmia vastaan, kuten Yhdysvaltain liittovaltion alijäämät ja kasvava valtionvelka.

Bitcoinin Keskeiset Ominaisuudet

Kirjoittajat tarkastelevat Bitcoinin 15 vuoden suoritusta ja vertaavat sen erityispiirteitä muihin omaisuusluokkiin. He korostavat, että Bitcoinin perusasiat ovat erilaisia kuin useimmissa perinteisissä sijoituksissa, ja joissakin tapauksissa ne liikkuvat jopa vastakkaiseen suuntaan.

Huolimatta Bitcoinin maineesta epävakaana, se on historiallisesti ylittänyt suurten omaisuusluokkien tuottoasteet. Tämän vuoksi jotkut sijoittajat näkevät sen mahdollisena suojana globaalilta taloudelliselta ja geopoliittiselta epävakaudelta.

Bitcoinin-pitkän-aikavälin-kehitys

Bitcoin erottuu muutamien keskeisten ominaisuuksiensa vuoksi. Sen tarjonta on rajattu 21 miljoonaan yksikköön, mikä tarkoittaa, että liikkeellä ei koskaan ole enempää. Se mahdollistaa myös kansainväliset transaktiot ja toimii ilman keskushallintoa, jota kutsutaan “lupavapaaksi.” Nämä ominaisuudet tekevät Bitcoinista uskottavan vaihtoehdon perinteisille rahajärjestelmille, jotka yleensä nojaavat keskitettyihin instituutioihin, kuten pankkeihin ja hallituksiin.

Mikä-tekee-Bitcoinista-merkityksellisen

Alhainen Korrelaatio Perinteisiin Sijoituksiin

BlackRockin tutkimus korostaa myös Bitcoinin alhaista pitkän aikavälin korrelaatiota perinteisten omaisuuserien, kuten joukkovelkakirjojen ja osakkeiden, kanssa. Sijoitustekniikassa korrelaatio mittaa, kuinka eri omaisuuserät liikkuvat suhteessa toisiinsa. Bitcoinin alhainen korrelaatio tarkoittaa, että sen hinnanvaihtelut ovat usein riippumattomia osakkeiden ja joukkovelkakirjojen heilahteluista. Tämä ominaisuus tekee siitä erityisen arvokkaan diversifiointiin.

Historiallisesti Bitcoin on tuottanut korkeampia tuottoja ajan myötä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Bitcoin on ylittänyt kaikki suuret omaisuusluokat seitsemänä kymmenestä vuonna, ja menestyvinä vuosina sen vuosittaiset voitot ovat ylittäneet 100%. On kuitenkin tärkeää huomata, että Bitcoin on myös kokenut merkittäviä laskuja. Sen hinta on laskenut yli 50% neljä kertaa, mikä korostaa mahdollisia riskejä.

Bitcoinin-korrelaatio-perinteisten-varojen-kanssa

Suojana Systemaattisille Riskeille

Raportissa Bitcoin kuvataan “ei-sovinnaiseksi” omaisuudeksi, mikä tarkoittaa, että se ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn hallitukseen tai talouteen. Se on myös hajautettu, mikä tarkoittaa, että mikään yksittäinen taho, kuten hallitus tai keskuspankki, ei hallitse sitä. Tämä hajauttaminen voisi tehdä Bitcoinista vaihtoehdon perinteisille rahoitusvaroille.

BlackRockin mukaan Bitcoinin riippumattomuus minkään maan taloudellisista olosuhteista tai keskitetystä järjestelmästä voisi tehdä siitä luotettavamman suurten taloudellisten kriisien aikana. Tällaisia kriisejä ovat pankkien romahdukset, valuuttojen arvon alennukset, taantumat ja muut systeemiset riskit, jotka vaikuttavat perinteisiin rahoitusjärjestelmiin.

Raportissa todetaan:

“Bitcoin, ensimmäinen hajautettu, ei-sovinnaista rahavaihtoehto, joka saavuttaa laajaa globaalia hyväksyntää, ei omaa perinteistä vastapuoliriskiä, ei riipu mistään keskitetystä järjestelmästä, eikä sitä ohjaa minkään maan onni.”

Raportti tutkii myös Bitcoinia mahdollisena vaihtoehtona Yhdysvaltain dollarille. Tämä näkökulma perustuu kasvaviin huoliin sijoittajien keskuudessa Yhdysvaltojen kasvavista alijäämistä ja liittovaltion velkaantumistasoista. Vastaavia huolia on muissa maissa, joissa julkinen velka on korkea.

Kirjoittajat korostavat, että viimeisen viiden vuoden aikana jotkut sijoittajat ovat kääntyneet Bitcoinin puoleen “turvapaikkana” globaalin taloudellisen epävarmuuden aikana. Tällaisina kriiseinä sijoittajat etsivät tyypillisesti varoja, joiden he uskovat säilyttävän tai kasvattavan arvoaan, kun perinteiset sijoitukset ovat laskussa.

Toimiessaan sekä suojana että vaihtoehtoisena omaisuutena, Bitcoinia pidetään joissakin piireissä turvapaikkana perinteisen rahoitusjärjestelmän riskeiltä. Sen ainutlaatuinen luonne ja historiallinen suorituskyky ovat herättäneet kiinnostusta sijoittajien keskuudessa, jotka etsivät tapoja diversifioida portfoliotaan. Kuitenkin raportti huomauttaa, että potentiaalisten sijoittajien tulisi huolellisesti harkita riskejä, mukaan lukien Bitcoinin korkea volatiliteetti ja mahdollisuus jyrkkiin hintalaskuihin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille