Caroline Ellison, entisen Alameda Researchin toimitusjohtaja, tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Tiistaina liittovaltion tuomari tuomitsi entisen Alameda Researchin toimitusjohtajan Caroline Ellisonin 24 kuukauden vankeuteen.

Tuomari ilmoitti, että 29-vuotias Ellison voi suorittaa tuomionsa vähimmäisturvallisessa vankilassa Bostonin lähellä, jossa hänen perheensä asuu. Hänen on myös palautettava lähes 11 miljardia dollaria. Rangaistuksen jälkeen hänet vapautetaan valvonnan alaisena kolmeksi vuodeksi.

Tuomari Lewis A. Kaplan ilmaisi myötätuntoa Ellisonia kohtaan tuomiosta huolimatta; Ellison oli keskeinen todistaja hallituksen oikeudenkäynnissä Sam Bankman-Friedia vastaan, joka on FTX:n toimitusjohtaja ja perustaja sekä syyttäjän entinen poikaystävä. Muutamaa minuuttia ennen tuomion julkistamista hän sanoi: “Olit haavoittuva ja sinua hyväksikäytettiin. Olet aidosti katunut.”

“30 vuoden urani aikana olen nähnyt monia yhteistyökumppaneita, mutta en ole koskaan nähnyt ketään, joka olisi ollut kuin neiti Ellison,”

Kaplan huomautti tunnustaessaan Ellisonin yhteistyön.

Kuitenkin hän huomautti, että FTX oli yksi pahimmista taloushuijauksista, joita tässä maassa on koskaan toteutettu, ja Ellisonin apu ei riittänyt pitämään häntä vankilasta. Kaplan totesi: “Tässä vakavassa tapauksessa ‘vapautus vankilasta' ei ole jotakin, johon voisin suostua,” ennen kuin hän pyysi Ellisonia nousemaan ja hyväksymään 24 kuukauden vankeutensa. Ellisonin on palveltava vähintään 75 % tuomiostaan ennen vapautumista, koska rikos on liittovaltion.

Bankman-Friedin rikosoikeudenkäynnissä viime vuonna Ellison todisti häntä vastaan väittäen, että tämä yritti lahjoa ulkomaisia viranomaisia ja tahallaan antoi lainanantajille vääriä taloudellisia tietoja.

Tiistain kuulemisessa ennen tuomiota syyttäjä totesi, että hänen todistusaineistonsa toimi “peruskivenä” Bankman-Friedin tuomiolle. Aiemmin tänä vuonna Bankman-Fried tuomittiin kaikista seitsemästä häntä vastaan nostetusta petos- ja salaliittosyytteestä ja sai 25 vuoden tuomion. Hän kiistää parhaillaan tuomion.

Tuomarin edessä tiistaina, apulaissyyttäjä Danielle Sassoon, joka johti Bankman-Friedin oikeudenkäyntiä, toisti tämän muistion.

Anjan Sahni, Wilmer Hale -asianajotoimiston johtava kumppani, edusti Ellisonia oikeudessa ja väitti, että hänen asiakkaansa oli johdettu harhaan Bankman-Friedin toimesta, jonka kanssa hänellä oli aiemmin ollut seksuaalinen suhde. Ellison osallistui huijaukseen, koska halusi miellyttää Bankman-Friediä, mutta FTX:n epäonnistumisen jälkeen hänen asianajajansa sanoi, että “hän on löytänyt takaisin moraaliseen kompassiinsa.”

Ennen kuin tuomio luettiin ääneen, Ellison piti lyhyen puheen, jossa hän ilmaisi halunsa pyytää anteeksi FTX:n ja Alamedan entisiltä asiakkailta sekä entisiltä työtovereilta, ystäviltä ja perheeltä.

Hän vastasi väristen:

“Ihmisaivot eivät ole hyviä käsittelemään suuria lukuja. En voi edes kuvitella aiheuttamaani kipua.”

Ennen kuin Ellisonin on vapaaehtoisesti luovuttava vankilalle rangaistuksensa aloittamiseksi, hänellä on jäljellä noin neljäkymmentäviisi päivää.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille