Bitcoin on saavuttanut miljardi transaktiota 800 viikossa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoin, maailman arvokkain kryptovaluutta, sai alkunsa 3. tammikuuta 2009. Se alkoi sen ensimmäisen lohkon, niin sanotun genesis-lohkon, luomisella. Hieman yli 800 viikkoa myöhemmin Bitcoin on saavuttanut merkittävän virstanpylvään: se on käsitellyt yli miljardi transaktiota.

Tämä saavutus tapahtuu aikana, jolloin Bitcoinin ympärillä vallitsee yhä suurempi jännitys. Viimeisen vuoden aikana päivittäinen transaktiomäärä on kasvanut voimakkaasti. Tämä nousu johtuu uusista ominaisuuksista, kuten Bitcoin Ordinals ja Runes, jotka ovat herättäneet paljon toimintaa. Bitcoin-ETF-paikallissijoitusrahastojen käyttöönotto on myös osaltaan lisännyt positiivista tunnetta Bitcoinia kohtaan viime vuonna.

Bitcoin-verkon-transaktiot-kuukausittain

Tästä virstanpylväästä huolimatta Bitcoin ei ollut ensimmäinen, joka saavutti miljardi transaktiota. Sen kilpailija Ethereum on hoitanut lähes 2,4 miljardia transaktiota. Bitcoinin matka tähän pisteeseen on kuitenkin ollut hitaampi. Clark Moodyn Bitcoin-mittariston tietojen mukaan se teki viimeisen kuukauden aikana keskimäärin kuusi transaktiota sekunnissa.

Tämä virstanpylväs saavutettiin vain muutama viikko Bitcoinin viimeisimmän puolitustapahtuman jälkeen, joka oli merkittävä hetki ja joka vähensi uusien lohkojen louhinnasta maksettavaa palkkiota.

Bitcoin-verkon-tapahtumat-päivittäin

Tapahtumien käsittelykustannukset ovat puolittumisen jälkeen laskeneet. Päivittäisten tapahtumien keskimääräinen määrä on kuitenkin edelleen korkea. Tämä pätee erityisesti, kun sitä verrataan suurimpaan osaan Bitcoinin historiasta, lukuun ottamatta viime vuotta. Nyt Bitcoin on matkalla kohti seuraavaa suurta virstanpylvästä: kahta miljardia transaktiota.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille