Espanja Kickstarts Euro-rahoitteinen Stablecoin Trials

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Espanjalainen fintech-yritys Monei on aloittanut EURM:n, euromääräisen stablecoinin, kokeilut Espanjan keskuspankin valvonnassa. Monein verkkosivuilla 29. tammikuuta päivätyn ilmoituksen mukaan sääntelyn mukainen hiekkalaatikkokokeilu alkoi tammikuussa, ja siihen osallistuu yksittäisiä käyttäjiä virheiden minimoimiseksi.

Kokeilussa keskitytään EURM:n transaktiokyvyn arviointiin. Käyttäjät varmistavat henkilöllisyytensä, lataavat lompakkonsa, tallettavat tililleen 10 euroa ja vaihtavat sen 10 EURM:iin. Kukin EURM on sidottu 1:1 euroon ja tallennettu turvallisesti espanjalaisiin pankkeihin, kuten BBVA:han ja Caixabankiin.

Monein toimitusjohtaja Alex Saiz Verdaguer pitää kokeilua ratkaisevana askeleena kohti maksamisen kokonaisvaltaista digitalisointia. Hän odottaa, että stablecoin tarjoaa turvallisemman, ohjelmoitavamman, taloudellisemman, demokraattisemman ja vapaamman tavan lähettää rahaa.

Ilmoituksen mukaan EURM pyrkii helpottamaan lähes välittömiä transaktioita sellaisten henkilöiden välillä, joilla on käytössään matkapuhelin, ja perimään vain “euron tuhannesosia transaktiota kohti” välityspalkkioina. Lisäksi stablecoinin infrastruktuuri tukee yritysvaihtoehtoja, kuten kuukausittaisia tai päivittäisiä työntekijämaksuja ja robottiohjeisiin perustuvia reaaliaikaisia tuottavuusbonuksia.

Verdaguer vihjasi myös, että EURM:stä voisi mahdollisesti tulla Espanjan keskuspankin suosima teknologia, mikä on linjassa pankin vuonna 2022 käynnistämän keskuspankin tukkutason digitaalisen valuutan (CBDC) ohjelman kanssa. Espanjan CBDC-ohjelma erottuu riippumattomuudellaan digitaalisesta eurohankkeesta, joka toteutuessaan kattaa kaikki euroalueen taloudet.

Lisäksi Espanjan talous- ja digitaalisen transformaation ministeriö ilmoitti suunnitelmista panna täytäntöön Euroopan unionin kryptoarvopapereiden markkinoita koskeva asetus kuusi kuukautta ennen määräaikaa, mikä osoittaa Espanjan ennakoivan lähestymistavan digitaaliseen transformaatioon rahoitusalalla.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille