Mikä on siemenlause?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

⚡️ Mihin siemenlausetta käytetään?

Siemenlause on kokoelma sanoja, jotka sisältävät kaikki tiedot, joita tarvitaan Bitcoin-varojen palauttamiseen verkossa. Lompakko-ohjelmisto luo yleensä siemenlauseen ja ohjaa käyttäjää tallentamaan sen paperille.

⚡️ Miten luon siemenlauseen?

Siemenlauseen luomisprosessi alkaa tuottamalla satunnaista dataa, jota kutsutaan entropiaksi. Tämän jälkeen entropia käy läpi hashing-funktion, tarkemmin sanottuna SHA256:n, luodakseen tarkistussumman. Sitten osa tarkistussummasta lisätään satunnaiseen dataan.

⚡️ Käyttääkö Coinbase siemenlausetta?

Toisaalta Coinbase Wallet on luonut oman 12-sanaisen palautuslauseen, joka tunnetaan myös nimellä “alkuluku”. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kadotat palautuslausekkeesi, et pääse enää abhttp://www.bagdelux.com.ua/admin/le käsiksi Coinbase Walletiin.

⚡️ Mikä on siemenlause binance?

Siemenlause on sanasarja, jonka avulla pääset käsiksi kryptovaluuttalompakkoosi. Ideoita mnemonic seed tai mnmemonic phrase käytetään usein kuvaamaan samaa asiaa.

Esimerkki siemenlauseesta

Siemenlause on joukko sanoja, jotka kryptovaluuttalompakko luo ja jotka mahdollistavat pääsyn kyseiseen lompakkoon liitettyyn kryptovaluuttaan. Pidä lompakkoa kryptovaluuttojen salasanahallintajärjestelmänä ja aloituslausetta pääsalasanana. Sinulla on aina pääsy kaikkeen siihen valuuttaan, joka on liitetty lausekkeen luoneeseen lompakkoon, vaikka poistaisit tai hukkaisit sen.

“Itsenäisyyden” ajatus on yksi kryptovaluutan perusajatuksista:

Mikä on siemenlause?
Miten teet siemenlauseen binance?
 • sinun pitäisi pystyä käyttämään digitaalista valuuttaasi paljastamatta henkilökohtaisia tietojasi, eikä sinun tarvitse antaa sitä pankin tai muun organisaation haltuun.
 • Bitcoin ja Ethereum käyttävät tähän tarkoitukseen lohkoketjuteknologiaa, joka käyttää eri puolille maailmaa levittäytyneiden tietokoneiden hajautettua verkkoa tapahtumien vahvistamiseen.

Miten lohkoketju tietää, mikä kryptovaluutta kuuluu sinulle?

Siinä käytetään salasanojen kaltaisia algoritmisesti luotuja salakirjoituksia, joihin vain omistajalla on pääsy. Kun luot kryptolompakkoa – olipa kyseessä sitten ohjelmistolompakko, kuten Coinbase Wallet, tai laitteistolaite – se luo helppojen sanojen merkkijonon (joka tunnetaan myös palautuslausekkeena) lähdelauseeksi tai siemeneksi. Tämä on avaimesi kyseiseen lompakkoon liittyvän kryptovaluutan avaamiseen ja käyttämiseen, joten on tärkeää säilyttää se turvallisesti.

Miten luoda siemenlause binance.
Miten löydän siemenlauseeni?

Lompakko luo yksityiset avaimet ja alkunumeron käyttämällä erityistä sanayhdistelmää. Pidä lompakkoa kryptosalasanahallintajärjestelmänä, jossa alkulauseke on pääsalasana.

Syy siihen, että ensimmäinen lause on kokoelma 12-24 yksinkertaista sanaa (kuten “armeija”, “energia”, “kangas”, “onnellinen” tai “ooppera”) eikä numero, on se, että pitkiä numeroketjuja on vaikea muistaa ja jopa tulkita oikein – mieti, kuinka vaikeaa olisi syöttää liian pitkä Wi-Fi-salasana. Toisaalta on melko helppoa muistaa sarja yksinkertaisia sanoja, vaikka niillä ei näyttäisi olevan mitään yhteyttä.

 • Jos hukkaat siemenlauseesi tai unohdat sen, et voi palauttaa sitä ja siten päästä käsiksi kryptovaluuttoihisi. Tämä on toinen turvatoimenpide, joka on suunniteltu suojaamaan omaisuuttasi;
 • jos joku saa selville fraasisi, hän voi ottaa valuuttasi haltuunsa.
Mikä on 24 sanan siemenlause?
Voinko käyttää siemenlausettani?

Tästä syystä on tärkeää säilyttää siemenlauseesi turvallisessa paikassa, kuten salasanalla suojatussa asiakirjassa tai salatussa tiedostossa.

On olemassa muutamia eri tapoja luoda siemenlause:

 • voit käyttää Binance Trust Walletin kaltaista palvelua, joka tarjoaa helppokäyttöisen käyttöliittymän ja luo lauseen puolestasi, tai voit luoda oman lauseen käyttämällä Bitaddress.orgin kaltaista työkalua.
 • Jos et halua hallita siemenlauseesi, käytettävissä on muitakin vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi käyttää isännöityä lompakkopalvelua, kuten Coinbase Wallet, joka tallentaa siemenlauseesi binanceen salatussa muodossa palvelimilleen.
Mikä on 12 sanan siemenlause?
Mitä ovat siemen-sanat?

Miten voin muistaa ja säilyttää seminaarisen lauseeni.

Siemenlauseesi voi tuntua monimutkaiselta ja tarpeettomalta, mutta se kannattaa muistaa. Jos päätät hallita rahojasi, siemenlauseesi muistaminen ja varmuuskopioiminen on tärkeää hyvinvointisi ja taloutesi tulevaisuuden kannalta.

Aivolompakko on kryptovaluuttalompakko, joka tallentaa käyttäjän yksityiset avaimet omaan muistiinsa.

Miten voin muistaa ja säilyttää siemenlauseeni?
Miten voin muistaa ja säilyttää siemenlauseeni?

Jos etsit 100-prosenttisen turvallista tapaa tallentaa siemenlauseesi, etsi “aivolompakko”. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu niille, jotka luottavat muistitaitoihinsa. Muista vain – jos unohdat siemenlauseesi, se voi olla katastrofaalista. Varmista siis, että sinulla on varasuunnitelma!

Paperi on tavallinen, mutta välttämätön tuote, jota käytämme jokapäiväisessä elämässämme.

Jos etsit vaihtoehtoa, joka on sekä helppokäyttöinen että turvallinen, siemenlauseen kirjoittaminen paperille on hyvä valinta. Vaikka tähän menetelmään liittyy joitakin riskejä (esim. paperi voi kadota, repeytyä tai palaa), monet asiantuntijat suosittelevat sitä yksinkertaisimpana ja tehokkaimpana vaihtoehtona useimmille kryptovaluutan käyttäjille. Lisäksi, jos ostat tiettyjä laitteistolompakoita, niiden mukana tulee usein erityisesti tähän tarkoitukseen suunniteltu paperi.

USB-asema

Siemenlauseet ovat olennainen osa kryptovaluuttojen turvallisuutta
Miten siemenlause toimii?

Vaikka se saattaa vaikuttaa hyvältä ratkaisulta, siihen liittyy useita vaaroja. Siemenlauseiden tallentaminen internetiin ei automaattisesti tarkoita, että ne olisivat paremmin suojattuja. USB-asemat voivat vahingoittua fyysisesti ja niihin tallennetut tiedot voivat korruptoitua. Lisäksi tarvitset kannettavan tietokoneen USB-aseman käyttämiseen – ja nyt tiedämme, että ei ole suositeltavaa, että internetiin on kytketty laitteita, joilla on pääsy myös siemenlauseeseesi.

Metalli

Ajan myötä onneksi ilmestyy uusia varmuuskopiointivaihtoehtoja, jotka ovat paperia pitkäikäisempiä. Muutamat yritykset tarjoavat jopa erilaisia teräskirjainsarjoja, joista voi tehdä sanoja, kaiverruksia tai metallikortteja.

Vaikka ei ole olemassa yhtä ainoaa lopullista tapaa tallentaa siemenlauseesi, on viime kädessä sinun päätettävä, mikä sopii sinulle parhaiten, ja vain sinun pitäisi tietää, mikä siemenlauseesi on ja missä sitä säilytetään.

Miten siemenlause toimii?
siemenlauseen lompakko

On kiistatta joitakin asioita, joita sinun ei pitäisi koskaan tehdä, kun kyse on siemenlauseiden säilyttämisestä:

 • Tallenna muistot mieluummin mieleesi kuin kamerarullaan.
 • On tärkeää, että salasanasi ovat turvassa, mutta älä säilytä niitä salasanahallinnassa.
 • Pidä yksityiset tietosi turvassa pitämällä ne offline-tilassa.
 • Älä koskaan käytä verkossa siemenlauseiden palautussivustoja.

Siemenlauseet ovat tärkeä osa kryptovaluuttojen turvallisuutta, joten on tärkeää pitää ne turvassa ja suhtautua epäluuloisesti kaikkiin, jotka yrittävät auttaa sinua palauttamaan lompakkosi. Jos joku pääsee käsiksi siemenlauseeseesi, hän voi palauttaa lompakkosi ja tyhjentää sen.

Miten siemenlause toimii?

Kuinka turvallinen 12-sanainen siemenlause on?
Mikä on siemenlauseen tunnuslause?

Siemenlause luodaan automaattisesti, kun luot kryptovaluuttalompakon. Ensimmäinen sana on pitkä satunnaislukujen sarja, ja sitä käytetään yksityisten avainten luomiseen, joiden avulla voit lähettää ja käyttää bitcoineja.

Syy siihen, miksi lähdelause annetaan sinulle sanallisessa muodossa (eikä pitkänä satunnaisnumerosarjana), on se, että ihmiset muistavat paremmin sanasarjoja ja ovat paremmin vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luottaa lähtölauseiden osalta pelkästään muistiisi.

Miten siemenlauseita käytetään?
Mitkä ovat parhaat menetelmät niiden tallentamiseen?

Salaisen lauseen luomisen lähtökohtana on luettelo 2048 yleisestä sanasta. Siemenlauseen käsite yleistyi vuonna 2013 julkaistun Bitcoin Improvement Proposal 39:n jälkeen, jossa määriteltiin “deterministinen lompakko”, jossa yksi ainoa siemenlause hallitsisi kaikkia lompakkoon tallennettuja yksityisiä avaimia.

Voinko muuttaa siemenlauseeni?
Miten siemenlause toimii?

Standardi tekee myös peruslompakoista yhteensopivia:

 • jos haluat vaihtaa lompakkoa, sinun tarvitsee vain syöttää siemenlauseesi uuteen lompakkoon, ja kryptovaluuttasi on saatavilla siellä.
 • Voit jopa rakentaa lompakkosi uudelleen, jos kadotat tai poistat sen, vaikkakin vain siemenlauseellasi.
 • On erittäin tärkeää suojata lähdelauseesi hakkereilta, phishing-yrityksiltä ja muilta tiedonmenetyksen muodoilta.

MIKÄ ON KYLMÄ KRYPTOLOMPAKKO, JA MITEN EI SAA POLTTAA SITÄ?

Mitä minun pitäisi tehdä, jos menetän siemenlauseeni?

On monia tapoja suojata ensimmäiset sanasi, jotka vaihtelevat sen mukaan, kuinka paljon kryptovaluuttaa sinulla on ja kuinka tärkeää sinulle on turvallisuus verrattuna mukavuuteen.

Käyttääkö Coinbase siemenlausetta?
Pitääkö siemenlause olla kunnossa?

Yksi tehokkaimmista strategioista alkutermin turvaamiseksi on jakaa se useisiin kassakaappeihin (varmistaen redundanssin siltä varalta, että jokin menee pieleen jossakin sivustossa). Rehellisesti sanottuna tämä ei ole kovin käytännöllistä.

Jotkut taas maksavat asiantuntijoille pysyvien viestien kaiverruttamisesta koviin pintoihin, kuten ruostumattomaan teräkseen.

Monille riittää, että kirjoitat lähdelauseen muistiin ja säilytät kopiot useissa turvallisissa paikoissa.

Coinbase Wallet on Coinbase-pääsovelluksesta erillinen ohjelma, jonka avulla voit käyttää varoja sekä varmuuskopioida Google Drive- tai iCloud-tietojasi. Kannattaa myös pitää siemenlauseesi turvassa offline-tilassa.

Miksi siemenlause on tärkeä
Voinko käyttää siemenlausettani missä tahansa lompakossa?

Tarvitset siemenlausetta, kunnes unohdat salasanasi. Tässä menetelmässä kaikki on kiinni siemenlauseesta. Et menetä kryptovaluuttojasi, jos pudotat tai rikot laitteistolompakkosi bussissa, vaan voit yksinkertaisesti syöttää siemenlauseesi toiseen lompakkoon.

Entä jos siemenesi on vahingoittunut tai kadonnut?

Jos kadotat paperinpalan, johon sivulauseesi on kirjoitettu, unohdat mihin kirjaan se oli piilotettu tai jos kuolet siirtämättä sitä perillisellesi, et pääse käsiksi salaisuuksiisi. Kryptovaluuttasi säilytetään turvallisesti lohkoketjussa, jos joku varastaa sid-lauseesi, mutta sinä (tai perillisesi) et pääse siihen käsiksi. Varmista siis, että suojaat siemenlauseesi! Jos kadotat siemenlauseesi, et pääse käsiksi kryptovaluuttasi.

Siemenlause toimii kryptovaluuttalompakkosi pääavaimena.
Miten varmistat siemenlauseen?

Voinko tehdä jotain muuta, jos en halua käsitellä lähdelauseen?

Kyllä, tämä on mahdollista. Jos ostat kryptovaluuttaa Coinbasesta, sinun ei tarvitse siirtää sitä toiseen lompakkoon heti (tai koskaan, se riippuu sinusta). Sen sijaan voit jättää sen Coinbase-tilillesi ja antaa Coinbasen säilyttää sitä puolestasi “lähetetyn lompakon” kautta.

Kun kryptovarallisuutesi kasvavat, sinun kannattaa tutkia saatavilla olevia perusturvavaihtoehtoja, kuten siirtää osa kryptovaluutastasi ensisijaiselta Coinbase-tililtäsi Coinbase-holviin, joka lisää suojakerroksen ilman, että sinun tarvitsee käsitellä siemenfraseja tai yksityisiä avaimia. (Voit myös halutessasi siirtää bitcoineja lompakosta toiseen).

Miten siemenlause toimii?
Millainen on siemenlause?

Mitä eroa on siemenlauseella ja yksityisellä avaimella?

Yksityinen avain on “avain”, joka avaa Bitcoin-, Ethereum- tai muun kryptovaluutan lompakon lukituksen. Se luodaan algoritmisesti pitkästä numerosarjasta, jota siemenlauseesi edustaa.

Siemenlauseesi antaa sinulle pääsyn kryptovaluuttalompakkoosi sekä kaikkiin siihen sisältyviin yksityisiin avaimiin. Voit ajatella kryptolompakkoa kryptovaluuttojesi salasanahallintana – kunhan sinulla on pääsalasana (aloituslause), sinulla on pääsy kaikkiin siihen liittyviin kryptovaluuttoihin.

Mitä tarkoittaa bitcoinin siemenlause?

siemenlauseen lompakko
Sid-lause on sarja sanoja, jotka kryptovaluuttalompakkosi luo.

Tyypillisesti siemenlause (tunnetaan myös nimellä ensimmäinen varmuuskopio, palautusehto, siemenlauseet, mnemoninen lause, salaiset sanat, varmuuskopio tai lukuisat muut nimet) on 12 tai 24 sanaa, jotka tallennetaan varmuuskopioksi perustettaessa. laitteiston bitcoin-lompakko.

Tyypillisenä Bitcoin-käyttäjänä et kuitenkaan koskaan törmää tähän numerosarjaan, vaan näet sen sijaan version, joka on paljon yksinkertaisempi kirjoittaa ylös (ja muistaa tarvittaessa!).

Mikä on uuden siemenlauseen avaamisen salaisuus?

On yleinen käsitys, että siemenlauseen arvaaminen on helppoa. Onhan siinä vain 12 sanaa, eikö niin? Jos siihen käyttää tarpeeksi aikaa, näyttää siltä, että ainakin jonkun siemenlauseen voi saada selville. Onneksi totuus on, että jos sinä tai laitteesi tuottaa sopivasti entropiaa, on lähes mahdotonta määrittää alkuperäistä lausetta.

siemenlause esimerkki
Miten siemenlause toimii?

Tämä on vaikea ongelma. Koska BIP39:n sanaluettelossa on 2048 erillistä termiä, alkuperäisen 12-sanaisen lauseen (jonka on muuten oltava myös oikeassa järjestyksessä, ei vain sanojen itsensä) poimiminen edellyttäisi, että arvottaisiin oikein luku väliltä 1 ja 5 444 517 900 900 900 000 000 000 000 tuhatta miljoonaa miljardia miljardia miljoonaa miljoonaa.

Ihmisen mielen on vaikea käsittää, miten valtava luku on, mutta perspektiivistä katsottuna se on samaa luokkaa kuin havaittavissa olevan maailmankaikkeuden atomien määrä. Maailman tehokkaimmilta supertietokoneilta kestäisi ikuisuuden kokeilla kaikkia alkuperäisiä sanayhdistelmiäsi vain arvaamalla mahdollisuuksia kullekin termille.

Onko mahdollista rakentaa siemenlause uudelleen eri laitteella käyttämällä eri valmistajan ohjelmistoa?

Mikä on siemenlauseen tunnuslause?
Mitä tapahtuu, jos menetät siemenlauseen?

Lähdelauseesi on täysin yhteensopiva minkä tahansa lompakkovalmistajan kanssa, joka noudattaa BIP39-protokollaa oikein. Tämä tarkoittaa, että voit sulkea pois laitteiston lompakkovalmistajan luotettuna osapuolena ja ainoana vikapisteenä turvaamalla alkuperäiset fraasisi. Voit yksinkertaisesti korvata alkulausekkeen toisella laitteella eri yritykseltä, jos jokin menee pieleen.

Onko mahdollista muuttaa olemassa olevaa siemenlausetta?

Kyllä, mutta et voi ohjelmoida olemassa olevaa lähdelauseen uudelleen samalla tavalla kuin voit vaihtaa verkkotilin salasanaa. Voit muuttaa alkuperäistä lauseketta luomalla uuden lausekkeen ja siirtämällä varasi sen piiriin kuuluvalle lainkäyttöalueelle.

Onko mahdollista muuttaa olemassa olevaa siemenlausetta?
Mitä eroa on siemenlauseella ja yksityisellä avaimella?

Muista, että valitsemasi ensimmäiset sanat antavat sinulle lopulta mahdollisuuden käyttää varoja ja käyttää niitä osoitteestasi. Jos siemenlauseesi on joskus vaarantunut, sinun on siirrettävä rahaa toiseen osoitteeseen (joka on luotu käyttämällä erillistä siemenlausetta, jota ei ole hakkeroitu) saadaksesi rahat takaisin hallintaasi.

Mikä on siemenlauseen salasana?

Siemenlauseen tunnuslause, joka tunnetaan myös nimellä “siemenlauseen laajennus” tai “laajennussana”, on 13. tai 25. sana, jonka voit valita itse satunnaisesti luotujen 12 tai 24 sanan lisäksi. Niitä hyödynnetään useimmiten yhden allekirjoituksen lompakoissa lisäturvaksi lisäämällä suojakerros avainvaroituksen avulla.

Miten muodostetaan siemenlause?
Miten muodostetaan siemenlause?

Tämä voi olla paljon vaarallisempaa kuin moninkertaiset allekirjoitukset, jotka perustuvat isoihin kirjaimiin, symboleihin ja välilyönteihin.

Menetelmällä on kuitenkin haittansa. Tunnuslause voi parantaa bitcoin-turvallisuuttasi pakottamalla sinut käyttämään sekä sitä, mitä sinulla on, että sitä, mitä tiedät, jotta pääset käsiksi varoihisi, mutta muut menetelmät yksittäisten vikapisteiden poistamiseksi, kuten useat allekirjoitukset ja Unchained-tallennus, ovat luotettavampia.

Sinun on tehtävä muutamia testejä määrittääksesi, mikä arvo on paras tilanteeseesi. Tämä ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, ja huomioon otettavia muuttujia on useita. Yksinkertaisin tapa olisi valita toinen hinta, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin laskennallinen ROI:si.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille