Altseason alert: Merkkejä krypto aalto on tulossa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoin saavutti hiljattain ennätyskorkean 73 750 dollarin tason, mutta putosi sitten 61 000 dollariin. Tämä on käynnistänyt kryptovaluuttafanien ja asiantuntijoiden keskuudessa keskustelua ”Altseasonin” mahdollisesta alkamisesta.

Bitcoin aloittaa markkinasyklit yleensä jyrkillä nousuilla. Mielenkiintoisin toiminta tapahtuu kuitenkin yleensä silloin, kun Bitcoinin hinta vakiintuu. Silloin muut kryptovaluutat, niin sanotut altcoinit, alkavat usein nousta arvossaan. Useat tekijät tekevät tästä kuviosta entistä huomattavamman. Näitä ovat muun muassa altcoinien laajempi käyttö ja arvostus hajautetun rahoituksen (DeFi), paremman lohkoketjuteknologian ja älykkäiden sopimusten lisääntyneen käytön ansiosta.

Seurattavat olennaiset markkinaindikaattorit

Markkina-asiantuntijat tarkkailevat useita keskeisiä merkkejä, jotka voivat viitata tulevaan altcoin-ralliin.

Yksi tärkeä merkki on 20 päivän eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA), joka keskittyy viimeaikaisiin hintamuutoksiin ja auttaa ennustamaan ralleja. Jos EMA osoittaa nousevaa suuntausta ja myös kryptovaluuttojen kokonaismarkkinakapasiteetti osoittaa samankaltaisia merkkejä, tämä voi tarkoittaa, että ralli on lähellä.

Toinen merkki on stokastinen RSI, työkalu, joka mittaa suhteellisen vahvuusindikaattorin (RSI) suorituskykyä ajan mittaan. Positiivinen merkki tällä alueella viittaa siihen, että altcoinit voivat pian nähdä merkittäviä hinnankorotuksia.

Bitcoinin markkinaosuus, joka tunnetaan myös nimellä Bitcoinin valta-asema, on 52,92 prosenttia. Tämän luvun lasku saattaa osoittaa, että sijoittajat ovat siirtämässä kiinnostuksensa altcoineihin, mikä saattaa käynnistää Altseasonin.

TradingViewin mukaan altcoinien kokonaisarvo, jossa ei ole mukana 10 suurinta valuuttaa, on laskenut viimeisten 30 päivän aikana 17,55 prosenttia 266,47 miljardiin dollariin. Se on kuitenkin yhä 250 miljardin dollarin tukitason yläpuolella. Trader Rekt Capital uskoo tämän osoittavan, että markkinat saattavat olla valmistautumassa nousuun.

Asiantuntijan näkemyksiä markkinatunnelmista

Mielipiteet Altseasonin todennäköisyydestä vaihtelevat. Joidenkin analyytikoiden mielestä se voisi johtaa 4 biljoonan dollarin markkinakattoon. Toiset, kuten Benjamin Cowen, varoittavat, että markkinat eivät vielä näytä vahvoja merkkejä Altseasonista, mikä viittaa siihen, että Bitcoin saattaa pitää johtoasemansa pidempään.

Blockchain Centerin Altcoin Season Index, jonka mukaan Altseason tapahtuu, jos 75 % 50:stä parhaasta kolikosta voittaa Bitcoinin 90 päivän aikana, osoittaa tällä hetkellä, että vain 41 % on tehnyt niin. Tämä tarkoittaa, että emme ole virallisesti Altseason vielä.

Altcoin-kausi-kaavio

Huolimatta merkkejä mahdollisesta Altseasonista, kryptovaluuttamarkkinat ovat arvaamattomat. Sijoittajien tulisi seurata tarkkaan markkinasuuntauksia ja tutkia altcoineja huolellisesti ennen sijoittamista riskien hallitsemiseksi ja parhaiden voittojen tavoittelemiseksi.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille