Bitcoin nousee huolimatta EKP:n “arvottomasta” väitteestä

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Hieman yli viikko on kulunut siitä, kun Euroopan keskuspankin (EKP) asiantuntijat arvostelivat Bitcoinia (BTC) ja kryptovaluuttoja ja leimasivat ne spekulatiivisiksi, arvottomiksi ja rikollista toimintaa helpottaviksi. Heidän varoittavat sanansa näihin digitaalisiin varoihin liittyvistä “sosiaalisista vaaroista” kaikuivat koko rahoitusmaailmassa. Tästä huolimatta johtava hajautetun rahoituksen (DeFi) omaisuuserä jatkaa nousujohteista nousuaan ja lähestyy kaikkien aikojen huippuaan (ATH).

EKP:n markkinainfrastruktuurista ja maksuista vastaava pääjohtaja Ulrich Bindseil ja markkinainfrastruktuurista ja maksuista vastaava neuvonantaja Jürgen Schaaf ilmaisivat skeptisyytensä 22. helmikuuta blogikirjoituksessaan “ETF-hyväksyntä Bitcoinille – alastoman keisarin uudet vaatteet” ja totesivat, että “Bitcoinin käypä arvo on edelleen nolla”.

Heidän kantansa pysyi vakaana myös sen jälkeen, kun Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvontaviranomainen (SEC) hyväksyi tammikuussa Bitcoinin pörssinoteeratut rahastot (ETF) ja varoitti sijoittajia Bitcoinin hintojen viimeaikaisen nousun havaituista riskeistä ja mahdollisista seurauksista. He kirjoittivat:

“Tällä hetkellä Bitcoin-tapahtumat ovat edelleen hankalia, hitaita ja kalliita. Darknetin, internetin rikolliseen toimintaan käytetyn piilotetun osan, ulkopuolella sitä ei käytetä maksamiseen juuri lainkaan.”

Bitcoinin hinta-analyysi

Huolimatta siitä, että he viittasivat Bitcoiniin “kuolleen kissan pomppuun”, Bindseil ja Schaaf myönsivät sen odottamattoman kimmoisuuden, antoivat rallin johtuvan “tilapäisistä tekijöistä” ja epäilivät “hintamanipulaatiota ja muunlaisia petoksia” markkinoilla.

Blogikirjoituksen julkaisemisen jälkeen Bitcoinin arvo on noussut 29,51 prosenttia 51 645 dollarista nykyiseen 66 886 dollariin. Nämä luvut edustavat 2,62 prosentin päivittäistä nousua ja 18,08 prosentin viikoittaista nousua, mikä huipentuu huomattavaan 55,76 prosentin kuukausittaiseen kasvuun.

Mielenkiintoista on, että Bitcoin on jo ylittänyt kaikkien aikojen korkeimman euromääräisen hintansa (EUR), joka on 63 417,67 euroa, ja nykyinen kaupankäynti on 5. maaliskuuta noin 61 828,59 euroa. Tämä EKP:n kannalta ironinen käänne kohtalossa korostaa entisestään kryptovaluuttamarkkinoiden arvaamattomuutta.

Lisäksi kryptoyhteisö sosiaalisilla alustoilla huomautti nopeasti EKP:n pääjohtajan Christine Lagarden tilanteeseen liittyvästä ironiasta, kun kävi ilmi, että hänen oma poikansa oli sijoittanut kryptovaroihin vastoin hänen julkista kantaansa. Lagarde oli aiemmin kritisoinut kryptovaluuttoja ja ilmaissut pettymyksensä poikansa sijoituspäätöksiin marraskuun 2023 kryptotalven aikana, jolloin hän valitteli pojan menettäneen noin 60 prosenttia sijoitetusta pääomasta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille