Bitcoin ETF:t varastavat valokeilan kullalta

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoin-pörssinoteeratut rahastot (ETF) keräävät yhä enemmän huomiota sijoittajilta, kun ne kääntyvät kohti BTC:tä perinteisten varojen, kuten kullan, sijaan, vaikka molemmat saavuttivat hiljattain uudet kaikkien aikojen huippuarvot (ATH).

Tiistaina Bitcoin nousi yli 69 000 dollarin rajan ja teki hetkellisesti uuden ennätyksen ennen kuin se vetäytyi merkittävästi. Tämä nousu korostaa kasvavaa kiinnostusta BTC:tä kohtaan, erityisesti arvon säilyttäjänä.

Bitcoin päihittää kullan ETF-virtauksissa

Bitcoinia ja kultaa on perinteisesti pidetty inflaatiosuojina ja arvovarastoina, mutta sijoittajien mielialat ovat tänä vuonna olleet huomattavan erilaiset. Kulta-ETF-rahastojen vetovoima on kuitenkin vähentynyt, ja niitä on nostettu yhteensä noin 4,6 miljardin dollarin edestä.

Bitcoin-harrastaja Munger huomautti hiljattain X:ssä antamassaan lausunnossa, että Bitcoin ohittaa kultaa ja hopeaa ETF-virroissa, mikä on merkki selkeästä muutoksesta sijoittajien mieltymyksissä. Mungerin mukaan Bitcoin-ETF:iin virtasi yhteensä 717 miljoonaa dollaria, kun taas kulta-ETF:iin virtasi vain 32 miljoonaa dollaria ja hopea-ETF:iin virtasi 19 miljoonaa dollaria.

Bitcoinin ja kullan kaltaisten aineellisten hyödykkeiden vertailu on noussut sijoittajien keskipisteeksi erityisesti COVID-19-pandemian aiheuttaman matalakorkoisen ympäristön keskellä.

Viimeaikaiset markkinasuuntaukset viittaavat siihen, että odotukset rahapolitiikan muutoksista, maailmanlaajuiset poliittiset epävarmuustekijät ja huoli osakemarkkinoiden mahdollisista laskusuhdanteista vaikuttavat merkittävästi kullan hintakehitykseen.

Vaikka kulta on liikkunut lähellä ennätyskorkeaa 2 141 dollarin hintaansa, sen hinta on noussut vain vähän vuoden alusta lähtien, kun taas Bitcoinin hinta on noussut 60 prosenttia samana aikana.

Bitcoin-ETF:t ohjaavat BTC:n hinnannousua

Viime kuussa analyytikot, mukaan lukien Bloombergin ETF-asiantuntija Eric Balchunas, spekuloivat mahdollisuudella, että Bitcoin-ETF-rahastot ohittaisivat kultarahastot hallinnoitujen varojen määrässä (AUM) seuraavien kahden vuoden aikana.

Lisäksi Jeff Kirdeikis korosti X:ssä hiljattain 4. maaliskuuta julkaisemassaan viestissä, että Bitcoin oli “ohittamassa” kultaa, ja BTC ETF:t saavuttivat jo 50 prosenttia kulta-ETF:ien arvosta vain kuukaudessa. Tämä muutos merkitsee merkittävää käännekohtaa, kun otetaan huomioon kullan historiallinen valta-asema.

Jad Comair, digitaalisten varojen sijoittajan Melanion Capitalin perustaja, korosti, että ETF:iin liittyvä jännitys ja hype ovat ylittäneet kaikki odotukset, mikä osoittaa Bitcoinin kasvavaa hyväksyntää valtavirran sijoituspiireissä.

Bitcoin-ETF-rahastoihin virtaava pääoma on nostanut BTC:n hintaa, minkä ansiosta se on ylittänyt edellisen, marraskuussa 2021 tehdyn ennätyksen. CoinSharesin tietojen mukaan äskettäin hyväksyttyihin Bitcoin-ETF-rahastoihin on virrannut yli 7,5 miljardin dollarin arvosta pääomaa sen jälkeen, kun ne käynnistettiin 11. tammikuuta, mikä korostaa kasvavaa institutionaalista kiinnostusta kryptovaluuttoja kohtaan.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille