Onko Tesla takaisin Bitcoin-pelissä?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Teslan Bitcoin-omistusten viimeaikainen nousu on herättänyt uudelleen kiihkeitä keskusteluja kryptovaluuttayhteisössä, erityisesti Teslan Bitcoin-lompakon seurantaominaisuuden integroinnin myötä Arkham Intelligence -analyysialustaan. Tällä hetkellä Teslan digitaalisessa lompakossa on vaikuttavia 11 509 BTC:tä, mikä merkitsee huomattavaa 1 789 BTC:n lisäystä viimeisimmästä tulosraportista, jossa se ilmoitti omistavansa 9 720 BTC:tä.

Teslan toiminta Bitcoin-maailmassa juontaa juurensa helmikuuhun 2021, jolloin yhtiö Elon Muskin johdolla teki aaltoja sijoittamalla huikeat 1,5 miljardia dollaria Bitcoiniin. Tähän rohkeaan siirtoon, joka toteutettiin härkämarkkinoiden huipulla, liittyi ilmoitus Teslan suunnitelmista hyväksyä Bitcoin-maksut sähköajoneuvoilleen, mikä merkitsi merkittävää virstanpylvästä kryptovaluuttojen valtavirran hyväksymisessä.

Teslan Bitcoin-matka on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin lineaarinen. Maaliskuussa 2021 koettiin käänteentekevä hetki, kun Tesla päätti Bitcoinin ympäristövaikutuksiin liittyvien kasvavien huolenaiheiden keskellä myydä noin 10 prosenttia Bitcoin-omistuksistaan.
Narratiivi jatkoi kehittymistään vuonna 2022, jolloin Tesla teki lisää muutoksia Bitcoin-strategiaansa.

Erityisesti sähköautovalmistaja luopui merkittävästä osasta Bitcoin-varannostaan, joka oli noin 75 prosenttia sen omistuksista toisella vuosineljänneksellä.
Elon Muskin suhdetta Bitcoiniin on luonnehtinut ihailun ja skeptisyyden sekoitus. Vaikka Musk aluksi ilmaisi optimismia Bitcoinin mahdollisuuksista, hän on myös ilmaissut huolensa sen ympäristöjalanjäljestä, mikä johti siihen, että Tesla perui suunnitelmansa hyväksyä Bitcoin-maksuja ajoneuvojensa käytöstä.

Teslan Bitcoin-omistusten viimeaikainen kasvu on herättänyt spekulaatioita ja juonittelua X:n kaltaisilla verkkoalustoilla. Käyttäjät ovat pohtineet, voisiko Tesla palata Bitcoin-markkinoille takaisinostotoimien kautta, kun taas toiset ovat spekuloineet kirjanpidollisten oikaisujen merkitystä BTC-omistusten ilmoitetun kasvun taustalla.

Huolimatta spekulaatioiden pyörteistä sekä Tesla että Musk ovat pysyneet silmiinpistävän hiljaa asiasta, mikä jättää tilaa jatkuville spekulaatioille ja odotuksille yhtiön tulevista Bitcoiniin liittyvistä pyrkimyksistä.

Tämä strateginen manööveri seurasi Michael Saylorin vakuuttavia ponnisteluja, jotka saivat Muskin onnistuneesti vakuuttuneeksi Bitcoinin sisällyttämisestä yrityksensä taseeseen. MicroStrategyllä on hallussaan huikeat 193 000 BTC:tä, joten se on suurin institutionaalinen Bitcoinin haltija maailmanlaajuisesti.
Maaliskuun 1. päivänä pidetyssä Bitcoin Atlantis -konferenssin paneelikeskustelussa Saylor esitti vakuuttavan väitteen, jonka mukaan tekoälyn (AI) kehittyminen ja pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) yleistyminen käynnistäisivät vuosikymmenen mittaisen “kultakuumeen” Bitcoinille.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille