Bitcoinin Pre-Halving All-Time High: Onko se mahdollista?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoinin hinnan nykytilan mukaan se leijuu 60 000 dollarin yläpuolella, mikä on kutkuttavan lähellä uuden kaikkien aikojen huippulukeman saavuttamista. Tällainen saavutus merkitsisi ennennäkemätöntä virstanpylvästä markkinakapasiteetiltaan johtavalle kryptovaluutalle, joka on historiallisesti tunnettu uusien hintaennätysten tekemisestä vasta jokaisen puolittumistapahtuman jälkeen.

Voisiko Bitcoin siis rikkoa ennätyksiä useammalla kuin yhdellä tavalla? Onko mahdollista, että se voisi saavuttaa uuden kaikkien aikojen huippulukeman ensimmäistä kertaa ennen puolittumistapahtumaa? Tämä kiehtova näkymä saa meidät syventymään käytettävissä oleviin tietoihin ja tutkimaan, millaista dynamiikkaa on meneillään.

Miksi Bitcoinin puolittumisella on merkitystä?

Bitcoinin puolittuminen on yksi odotetuimmista ja vaikuttavimmista tapahtumista kryptovaluuttojen alalla. Tämän tapahtuman tarkoituksena on rajoittaa uusien kolikoiden tuloa liikkeeseen puolittamalla louhijoiden lohkojen käsittelystä saama palkkio, mikä vähentää kokonaistarjontaa.

Kun tämä tarjonnan väheneminen yhdistetään jatkuvaan tai kasvavaan kysyntään, hinnat nousevat yleensä talouden perusperiaatteiden mukaisesti. Monet sijoittajat pitävät puolitustapahtumia potentiaalisina katalysaattoreina nouseville markkinasykleille.

Nykyinen tilanne poikkeaa kuitenkin tavanomaisista markkinasykleistä. Toisin kuin aiemmissa tapauksissa, joissa hinnannousut seurasivat puolittumistapahtumia huomattavin marginaalein, Bitcoin on nyt iskuetäisyydellä aiemmista kaikkien aikojen huippulukemista jo ennen puolittumisen saapumista. Tämä poikkeama normaalista herättää kysymyksiä kysyntään ja tarjontaan vaikuttavista tekijöistä vuonna 2024.

Mikä ohjaa dynamiikan muutosta?

Yksi merkittävä kehityskulku on Kiinan likviditeetin ruiskuttaminen maailmantalouteen sen pyrkiessä vakauttamaan rahoitusmarkkinoitaan. Lisäksi uusien spot Bitcoin-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) syntyminen vaikuttaa merkittävästi kysyntään ja nettovirtoihin.

Nämä ETF:t, joiden taustalla on sijoittajien kysyntä osakkeille, edellyttävät vastaavien Bitcoin-määrien ostamista. Viimeaikaiset tiedot osoittavat, että ETF-ostot ovat lisääntyneet huomattavasti, ja kysyntä on huomattavasti suurempi kuin louhijoiden päivittäinen uusien BTC:iden tuotanto.

Jos nykyinen suuntaus jatkuu ja ETF-rahastot imevät eksponentiaalisesti enemmän Bitcoinia kuin mitä louhitaan, huhtikuussa tapahtuva puolitustapahtuma voi entisestään pahentaa tarjontapulaa. Kun tarjonta vähenee ja kysyntä pysyy vahvana, epätasapaino viittaa mahdolliseen skenaarioon, jossa hinnat voivat nousta pilviin.

Kryptomarkkinoiden lujittuminen

Tämä kysynnän nousu näkyy Bitcoinin kuukausittaisessa suhteellisessa vahvuusindeksissä (RSI), joka on ylittänyt keskeisen nousujohteisen 70:n rajan, mikä viittaa yliostettuihin olosuhteisiin. Vaikka BTC:tä on perinteisesti pidetty signaalina mahdollisesta markkinakorjauksesta, historialliset ennakkotapaukset osoittavat, että se voi pysyä yliostettuna pitkiä aikoja voimakkaiden nousukausien aikana.

Erityisesti tapaukset, joissa RSI on noussut yli 70:n, ovat usein osuneet samaan aikaan merkittävien hintapiikkien kanssa, ja voitot ovat ylittäneet 40 prosenttia yhden kuukauden aikana.
Koska Bitcoin uhmaa edelleen perinteisiä markkinanormeja ja osoittaa ennennäkemätöntä hintadynamiikkaa, näyttämölle on asetettu potentiaalisesti mullistava vuosi, jonka hintapotentiaalin koko laajuus on vielä toteutumatta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille