BlackRock Chief vihjaa Ethereum ETF, SEC säännöt ei ole esteenä

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Fox Business -lehden kattavassa haastattelussa maailman johtavan omaisuudenhoitoyhtiön BlackRockin toimitusjohtaja Larry Fink, jonka hallinnoitavat varat ovat yli 9,1 biljoonaa dollaria, kertoi näkemyksensä mahdollisuudesta käynnistää Ethereum-pohjainen pörssinoteerattu rahasto (ETF), vaikka Ethereum (Ether) on luokiteltu spekulatiiviseksi arvopaperiksi.

Finkin väite korostaa tällaisen ETF:n avaamisen toteutettavuutta mahdollisesta sääntelyn luokittelusta huolimatta, mikä viittaa siihen, että Ethereumin arvopaperiksi katsomisen vaikutukset eivät välttämättä ole haitallisia.

ETF-analyytikko Nate Geraci lisäsi keskusteluun syvyyttä ja korosti Finkin Ethereumia koskevien huomautusten merkitystä. Geraci tulkitsee nämä kommentit osoitukseksi Securities and Exchange Commissionin (SEC) tehostetuista pyrkimyksistä luokitella maailman toiseksi suurin kryptovaluutta markkinakapitalisaation mukaan arvopaperiksi.

“Tässä on oikeastaan järkeä & voisi antaa SEC:lle mahdollisuuden kierteittää neulaa, kun otetaan huomioon, että he ovat jo hyväksyneet eettiset futuuri-ETF:t”, Geraci kirjoitti X:n sosiaalisen median alustalla.

Tämä SEC:n ponnistus vaikuttaa merkittävältä yritykseltä, vaikka vallitsee skeptisyys viraston valmiudesta hyväksyä Ether-pohjainen spot-ETF lähitulevaisuudessa. Geraci kuitenkin esittää, että tällaisen rahoitustuotteen hyväksyminen voisi tulla mahdolliseksi sen jälkeen, kun se on luokiteltu arvopaperiksi.

Sääntelyä vaikeuttaa se, että raporttien mukaan SEC on käynnistänyt voimakkaan aloitteen johtavan vaihtoehtoisen kryptovaluutan merkitsemiseksi arvopaperiksi, mikä näyttää olevan ristiriidassa Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) Etherin luokittelun kanssa hyödykkeeksi. Lisäksi Ethereum Foundationia, Ethereumin ekosysteemin tukemiseen keskittyvää voittoa tavoittelematonta organisaatiota, vastaan on tiettävästi käynnistetty tutkinta.

Erittäin optimistinen Bitcoinin tulevaisuuden suhteen

Samassa haastattelussa Fink paljasti pitkän aikavälin optimistisuutensa Bitcoinin suhteen ja ilmaisi yllättyneensä kryptovaluutan massiivisesta vähittäiskysynnästä. Tämä kysyntä on ajanut BlackRockin IBIT:n rikkomaan lukuisia kasvuennätyksiä ja tehnyt siitä historian nopeimmin kasvavan ETF:n.

Huolimatta Bitcoinin ylivoimaisesta suosiosta BlackRockin asiakaskunnan keskuudessa, yrityksen digitaalisten varojen johtaja Robert Mitchnick totesi kuitenkin selvästi vähäisemmän kiinnostuksen Ethereumia kohtaan ja vähäisen kysynnän muita vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja kohtaan. Mitchnick vahvisti Bitcoinin ensisijaisuuden yhtiön digitaalisten varojen strategiassa ja korosti sen asemaa rahoitusalan jättiläisen tärkeimpänä prioriteettina.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille