BlackRock + Wall Streetin eliitti: Bitcoin ETF:n uusi aikakausi!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Huhtikuun 5. päivänä BlackRock, maailmanlaajuinen omaisuudenhoidon voimanpesä, teki merkittävän päivityksen Bitcoinin pörssinoteeratun rahaston (ETF) esitteeseensa ja ilmoitti viiden suuren Wall Streetin instituution sisällyttämisestä uusina valtuutettuina osallistujina hankkeeseen.

Nämä uudet lisäykset ETF:n osallistujien luetteloon ovat ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs ja UBS Securities. Tämä päivitys tehtiin virallisesti BlackRockin Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvonnalle (SEC) jättämän S-1-rekisteröinti-ilmoituksen muutoksella.

ETF:ään oli aiemmin osallistunut muita merkittäviä rahoituslaitoksia, kuten JPMorgan Securities, Jane Street Capital, Macquarie Capital ja Virtu Americas, mikä korostaa kasvavaa kiinnostusta ja moninaisuutta tähän innovatiiviseen rahoitustuotteeseen osallistuvien rahoituslaitosten keskuudessa.

Valtuutettujen osallistujien rooli Bitcoin ETF:n puitteissa on ensiarvoisen tärkeä. Näillä osallistujilla on kyky sekä luoda että lunastaa ETF-osuuksia. Tämä prosessi on olennainen osa ETF:n operatiivista dynamiikkaa, johon kuuluu ETF-osuuksien vaihtaminen ETF:n omistuksia heijastavaan arvopaperikoriin tai käteiseen, mikä takaa likviditeetin ja markkinoiden vakauden.

Bloombergin kokenut analyytikko Eric Balchunas tulkitsee näiden uusien, merkittävien toimijoiden mukaan ottamisen osoitukseksi niiden kasvavasta kiinnostuksesta kryptovaluuttasektoriin. Se viittaa myös siihen, että nämä finanssialan jättiläiset ovat uudella tavalla halukkaita olemaan julkisesti yhteydessä tällaisiin innovatiivisiin ja mahdollisesti tuottoisiin hankkeisiin.

Markkinoiden manipulointiin liittyviä huolenaiheita käsitellessään SEC on kannattanut Bitcoin-ETF:ien käteisluonti- ja lunastusmekanismia. Toisin kuin perinteisessä luontoissuoritemallissa, jossa markkinaosapuolet käsittelevät suoraan kohde-etuuksia, käteisvaroihin perustuvalla lähestymistavalla pyritään hillitsemään päivänsisäisten hintojen mahdollista manipulointia.

Tätä ennaltaehkäisevää toimenpidettä, jota alun perin ehdottivat Hashdexin kaltaiset omaisuudenhoitajat, ovat sittemmin hyväksyneet muut johtavat omaisuudenhoitajat, mukaan lukien BlackRockin, ARK Investin ja Grayscalen kaltaiset alan titaanit, sääntelyasiakirjoissaan.

Bitcoin-ETF-rahastojen kaupankäynti vilkastui merkittävästi maaliskuussa, ja kaupankäyntivolyymit nousivat huikeaan 111 miljardiin dollariin. Tästä noususta huolimatta on kuitenkin merkkejä siitä, että tämän innovatiivisen rahoitustuotteen kysyntä saattaa olla vakiintumassa. BlackRockin iShares Bitcoin Trust (IBIT) on edelleen hallitseva voima kaupankäyntivolyymin ja hallinnoitavien varojen osalta tässä tilassa.

Huhtikuun 1. päivänä IBIT:n varat olivat 17,6 miljardia dollaria, ja se johtaa joukkoa ennen Grayscalen ja Fidelityn kaltaisia kilpailijoita BitMEX Researchin näkemysten mukaan. Tämä kehitys korostaa BlackRockin keskeistä roolia Bitcoin-ETF:ien kasvavien markkinoiden muokkaamisessa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille