Coinbase putoaa kolmannelle sijalle maailmanlaajuisessa rankingissa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Coinbase, merkittävä amerikkalainen kryptopörssi, on menettämässä asemiaan maailmanlaajuisessa kaupankäyntivolyymissa kovan kilpailun vuoksi, kun spot Bitcoin ETF:ien lanseeraus Yhdysvalloissa on ravistellut markkinoita.

Lohkoketjuanalytiikkayritys Kaiko raportoi, että Coinbase ei ole enää toiseksi suurin globaalissa kaupankäyntivolyymissa. Lokakuusta 2023 lähtien Coinbasen markkinaosuus on laskenut 11 prosentista 8 prosenttiin. Samaan aikaan kilpaileva pörssi Bybit pitää nyt hallussaan noin 16 prosenttia globaalista kaupankäyntivolyymista.

Bybitin kasvu johtuu Kaikon mukaan sen kaupankäyntimaksujen alentamisesta. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy sen menestykseen. Bybit hyötyi myös Binancen sääntelyongelmista.

Kaikon tiedot osoittavat, että Bybitin volyymin kasvua ohjaavat Bitcoin (BTC) ja Ethereum (ETH). Näiden omaisuuserien markkinaosuus Bybitissä on kasvanut 17 prosentista 53 prosenttiin viime vuoden aikana. Toisaalta Binance on nähnyt enemmän kasvua altcoin-kaupankäynnissä. Vaikka Binance on edelleen markkinajohtaja 54 prosentin markkinaosuudella, sen Bitcoin- ja Ethereum-volyymi on laskenut 59 prosentista 43 prosenttiin tänä vuonna. Kaiko ehdottaa, että tämä muutos saattaa johtua riskimielialan muutoksista, joilla on taipumus laskea laskusuhdanteiden aikana.

Bybitin menestyksestä huolimatta Wall Street on vetäytymässä pois. Citadel Securitiesin tukema yritys Hidden Road lopetti asiakkailleen pääsyn Bybitiin toukokuun lopulla. Syynä olivat erimielisyydet Bybitin KYC/AML-menettelyistä (Know Your Customer/Anti-Money Laundering). Bybit ei ole vielä kommentoinut asiaa julkisesti. Tiedottaja kuitenkin sanoi, että alusta on “sitoutunut avoimuuteen ja antaa päivityksiä tarkistuksen edetessä”.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille