Crypto D-Day: Ohittaako kongressi Bidenin veton keskiviikkona?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää merkittävästä kryptovaluuttalainsäädännöstä keskiviikkona 10. heinäkuuta. Äänestys voi mahdollisesti kumota presidentti Joe Bidenin veto-oikeuden arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) päätökseen kumota Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121).

Presidentti Biden käytti veto-oikeuttaan tähän lakiehdotukseen kesäkuussa, ja se on sittemmin kerännyt huomattavaa huomiota sen mahdollisen vaikutuksen vuoksi siihen, miten rahoituslaitokset hallinnoivat Bitcoinia ja muita kryptovaroja.

SEC otti SAB 121:n käyttöön vuonna 2022, ja siinä vaadittiin pankkeja, jotka pitävät hallussaan kryptovaluuttaa, ilmoittamaan nämä varat velkoina taseissaan. Monet kryptovaluutta-alan toimijat ovat kritisoineet tätä sääntöä ja väittäneet, että se aiheuttaa ylimääräisen sääntelytaakan. He uskovat, että tämä estää pankkeja ja muita institutionaalisia toimijoita sitoutumasta digitaalisiin varoihin.

Kongressi vs. Bidenin veto

Alun perin edustajainhuone hyväksyi toukokuun alussa päätöslauselman, jossa vastustettiin SAB 121:tä äänin 228-182. Äänestyksessä 21 demokraattia kannatti sitä, ja republikaanit kannattivat sitä yksimielisesti. Tästä huolimatta presidentti Biden käytti veto-oikeuttaan. Näin ollen on suunniteltu äänestystä veto-oikeuden kumoamiseksi. Vetoomuksen kumoaminen edellyttää kahden kolmasosan enemmistöä sekä edustajainhuoneessa että senaatissa.

Ron Hammond Blockchain Associationista korosti ainutlaatuista poliittista dynamiikkaa ja totesi, että “kryptosta on nyt tullut kampanjakysymys”. Hän korosti aiemmissa äänestyksissä nähtyä kahden puolueen tukea ja huomautti edessä olevasta merkittävästä haasteesta. Hammond huomautti: “Tämä pyrkimys on kova ylämäkeen kiivetä, koska vain 21 demokraatit liittyi kaikki republikaanit tukevat, mikä on reilusti alle kahden kolmasosan kynnys tarvitaan.”

Perianne Boring Digital Chamber -järjestöstä lisäsi keskusteluun kiireellisyyttä ja korosti, että demokraattien tukea on lisättävä. Hän totesi: “Lakiehdotus SAB 121:n mitätöimiseksi on tällä viikolla jälleen äänestettävänä edustajainhuoneessa presidentin 31. toukokuuta esittämän veto-oikeuden jälkeen. Tämä perustuslain edellyttämä äänestys edellyttää kahden kolmasosan enemmistöä, jotta veto voidaan kumota. Tarvitsemme vielä noin 60 demokraattien edustajainhuoneen jäsentä tukemaan lakiehdotustamme, jolla SAB 121 kumotaan.”

Vaihtoehtoiset reitit

Veto-oikeuden kumoamiseen liittyvien haasteiden vuoksi lainsäätäjät ovat myös tutkineet vaihtoehtoisia lainsäädäntöstrategioita. Fox Business -lehden Eleanor Terrett kertoi X:n välityksellä: “Demokraattien edustajainhuoneen johtajien ajatuksiin perehtynyt demokraattinen työntekijä ei odota, että monet demokraatit muuttaisivat äänensä keskiviikkona.

He näkevät paremman väylän SAB 121:n kumoamiseen HR 5741:n eli Uniform Treatment for Custodial Assets Actin kautta.” Tämä kaksipuolueinen lakiehdotus, jonka on esittänyt Yhdysvaltain edustaja Mike Flood ja jonka tukijoina ovat edustajat French Hill, Wiley Nickel ja Ritchie Torres, koskee digitaalisen omaisuuden kirjanpitokäsittelyä edullisemmalla tavalla.

Lisäksi edustajainhuoneen budjettivaliokunta on ehdottanut talousarvioesitykseensä poliittista lisäosaa, joka estäisi SEC:tä käyttämästä varoja SAB 121:n täytäntöönpanoon. Tämä havainnollistaa toisenlaista lähestymistapaa kryptovarallisuuden säilyttämiseen liittyvän sääntely-ympäristön muuttamiseksi. Sisällyttämällä tämän poliittisen lisäosan lainsäätäjät pyrkivät rajoittamaan SEC:n kykyä panna täytäntöön SAB 121, mikä lieventää kryptovaluuttaan liittyvää sääntelypaineita rahoituslaitoksille, jotka ovat tekemisissä kryptovaluutan kanssa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille