Hedge-rahaston jättiläinen panostaa $2B Bitcoin ETF:iin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kansainvälinen hedge-rahasto Millennium Management paljasti, että sillä oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lähes 2 miljardia dollaria Bitcoin-pörssinoteerattuja rahastoja (ETF).

Maaliskuun 31. päivään mennessä Millenniumilla oli 1,94 miljardia dollaria viidessä tärkeimmässä spot Bitcoin-ETF:ssä. Tiedot käyvät ilmi sen 13F-ilmoituksesta Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle.

Hedgerahasto hajautti spot Bitcoin ETF -omistuksensa viiteen tuotteeseen: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) ja Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).

BlackRockin Bitcoin-rahasto oli Milleniumin suurin omistusosuus, johon oli sijoitettu yli 844 miljoonaa dollaria. Fidelityn rahasto oli niukasti toisena, sillä FBTC:n osakkeita oli hieman yli 806 miljoonan dollarin arvosta.

Suurimmat-ETF-omistajat

Bloombergin ETF-analyytikko Eric Balchunas kutsui Millenniumia Bitcoin-ETF:ien haltijoiden “kuninkaaksi”. Hän totesi, että yrityksellä oli 200 kertaa suurempi altistuminen kuin 500 suurimman uuden ETF:n haltijalla keskimäärin.

Balchunasin mukaan noin 60 prosenttia uusien Bitcoin-ETF:ien ostajista oli sijoitusneuvontayrityksiä ja noin 25 prosenttia hedge-rahastoja.

Viimeaikaiset 13F-ilmoitukset ovat osoittaneet, kuka ostaa spot Bitcoin ETF:iä. Bitwisen sijoitusjohtaja Matt Hougan sanoi, että tämä sai hänet optimistisemmaksi Bitcoinin tulevaisuuden suhteen.

Toukokuun 13. päivänä päivätyssä muistiossa Hougan kirjoitti, että neljännesvuosittaiset 13F-ilmoitukset paljastavat tärkeitä yksityiskohtia siitä, kuka ostaa näitä rahastoja. Hän lisäsi, että institutionaalisen kiinnostuksen suuri mittakaava on myönteinen merkki Bitcoinille.

Hougan korosti, että Hightower Advisorsin, Bracebridge Capitalin ja Cambridge Investment Researchin kaltaiset yritykset ovat Bitcoin-ETF:n haltijoita. Hän arveli, että 15. toukokuuta päättyvään jättöpäivään mennessä voi olla yli 700 ammattimaista yritystä, joiden yhteenlaskettu pääoma lähestyy 5 miljardia dollaria.

Toukokuun 14. päivänä Wisconsinin osavaltio julkisti yhteensä 164 miljoonan dollarin sijoituksen kahdessa Grayscalen ja BlackRockin tarjoamassa rahastossa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille