Krakenin uusi sääntö: Kraken: Omistuksen ilmoittaminen Yhdistyneen kuningaskunnan itsesäilytettävien kryptolompakoiden osalta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kraken, merkittävä yhdysvaltalainen kryptovaluuttapörssi, joka tunnetaan sitoutumisestaan turvallisuuteen ja sääntelyn noudattamiseen, vahvistaa itse hallinnoitujen lompakkotapahtumien valvontaa. Pörssi on ilmoittanut aikovansa tehostaa sellaisten transaktioiden valvontaa, joissa on mukana itsehallinnoitavia lompakoita, jotka ovat olleet yhteydessä pörssin osoitteisiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tämä päätös, jonka Cryptoslaten arvostettu analyytikko James Van Straten paljasti X:ssä jakamassaan sähköpostissa, korostaa Krakenin sitoutumista avoimuuteen ja sääntelyn noudattamiseen.

Kertomatta jääneelle vastaanottajalle lähetetyn sähköpostiviestin mukaan Kraken vetoaa Ison-Britannian säädöksiin, jotka velvoittavat ylläpitämään ajantasaisia ja kattavia asiakastietoja, jotka koskevat erityisesti heidän tilitoimintojaan omien lompakoiden kanssa. Tällaiset lompakot, joissa yksityisten avainten yksinomainen omistajuus ja hallinta on omistajalla, aiheuttavat ainutlaatuisia haasteita sääntöjen noudattamisen ja turvallisuuden kannalta.

Sähköpostiviestissä, joka on todettu aidoksi, esitetään Krakenin vaatimus, jonka mukaan pörssin kanssa tehtäviin transaktioihin osallistuvien itsesäilytettävien lompakoiden omistusoikeus on tarkistettava. Jos taas nämä itse hallinnoitavat lompakot eivät ole asiakkaan suorassa hallinnassa, Kraken vaatii ilmoittamaan lompakoita hallinnoivien henkilöiden nimet ja asuinosoitteet.

Lisäksi pörssi on asettanut näiden tietojen toimittamiselle määräajaksi 13. helmikuuta. Jos tietoja ei toimiteta, kyseinen tili lukitaan, mikä on käytännössä uhkavaatimus tuntemattomalle asiakkaalle.

Van Stratenin kommentti tästä asiasta korostaa huolta valvontatoimenpiteiden tunkeutumisesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kryptovaluuttaan sidoksissa oleva asianajaja Cris Carrascosa toistaa nämä tunteet ja viittaa tällaisten säännösten mahdolliseen laajentamiseen koko Euroopan unionissa (EU), jonka on määrä tulla voimaan seuraavan vuoden 30. joulukuuta alkaen.

Asetuksessa (EU) 2023/1113, joka tunnetaan yleisesti rahansiirtoasetuksena (TFR), vahvistetaan yhtenäiset tietovaatimukset palveluntarjoajien EU:n sisällä välittämille liiketoimille.
Tällaisten toimenpiteiden täytäntöönpano korostaa sääntelypyrkimyksiä lisätä avoimuutta ja vähentää kryptovaluuttatransaktioihin liittyviä riskejä koko Euroopan talousympäristössä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille