KuCoinin 9B dollarin pommi: Rahanpesu paljastaa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Oikeusministeriö (DOJ) syytti virallisesti kryptovaluuttapörssi KuCoinia ja sen perustajia rahanpesun vastaisten säännösten rikkomisesta. Tämä tiistaina julkistettu oikeustoimi kohdistuu KuCoiniin ja sen perustajiin Chun Ganiin ja Ke Tangiin syytöksillä, joiden mukaan KuCoin on pyörittänyt rahansiirtoyritystä ilman vaadittavaa lupaa ja rikkonut pankkisalaisuuslain säännöksiä.

Ministeriö arvostelee pörssiä riittämättömistä rahanpesun vastaisista toimenpiteistä ja korostaa, ettei se ole ottanut käyttöön tehokkaita menettelyjä asiakkaidensa henkilöllisyyden tarkistamiseksi ja että se on laiminlyönyt epäilyttävien toimien ilmoittamisen lain edellyttämällä tavalla.

Yksityiskohtaisissa syytteissä DOJ syyttää KuCoinia siitä, että se on tietoisesti kiertänyt Yhdysvalloissa säädettyjä rahanpesun torjuntaa ja asiakkaan tuntemista koskevia säännöksiä. Tämä kiertäminen onnistui KuCoinin mukaan siten, että se esitti toimintansa vääristyneesti niin, ettei sillä ole yhdysvaltalaista asiakaskuntaa, vaikka sillä oli huomattava määrä käyttäjiä Yhdysvalloista.

Syytteessä korostetaan hallituksen syytettä siitä, että KuCoinin järjestelmä helpotti yli 9 miljardin dollarin rahanpesua hyödyntämällä sen merkittävää yhdysvaltalaista asiakaskuntaa.

New Yorkin eteläisen piirikunnan Yhdysvaltain syyttäjä Damian Williams kommentoi asiaa toteamalla, että KuCoin hyödynsi laajaa yhdysvaltalaista asiakaskuntaansa noustakseen maailman johtavien kryptovaluuttapörssien joukkoon, sillä se ylpeilee miljardien päivittäisten transaktioiden määrällä ja vuotuisella kaupankäyntivolyymilla, joka nousee triljooniin dollareihin.

Williams korosti, että vaikka KuCoin hyötyi Yhdysvalloissa tarjoutuneista mahdollisuuksista, se väitetysti päätti olla piittaamatta Yhdysvaltain laeista, joiden tarkoituksena on tunnistaa ja poistaa talousrikokset ja korruptio. Hänen mukaansa KuCoinin kaltaiset rahoitusyksiköt, jotka nauttivat Yhdysvaltojen markkinoiden tarjoamista eduista, ovat myös velvollisia noudattamaan sen oikeudellista kehystä rikollisen taloudellisen toiminnan torjumiseksi.

Lisäksi samana tiistaina kuin DOJ:n ilmoitus, Commodity Futures Trading Commission aloitti oikeusministeriön mukaan erillisen siviilioikeudellisen kanteen KuCoinia vastaan, mikä osoittaa Yhdysvaltojen sääntelyelinten koordinoituja toimia, joilla pyritään puuttumaan kryptovaluuttapörssin ja sen johtajien väitettyihin lainrikkomuksiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille