Kuinka lähettää anonyymi sähköposti

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Paljastaako Gmail IP-osoitteesi?

Jos käytät Gmailia webmail-palveluna, ulkoinen IP-osoitteesi ja isäntänimesi eivät vuoda. Jos kuitenkin käytät Thunderbird- tai Outlook-asiakasohjelmaa Gmail-sähköpostin lähettämiseen SMTP:n avulla, IP-osoitteesi ja isäntänimesi lähetetään sähköpostin mukana. Muista, että poliisitutkinnan aikana Gmail joutuu paljastamaan IP-osoitteesi ja sijaintisi.

Miten piilotat sähköpostiosoitteesi, kun lähetät sähköpostia?

Lähettäjäosoitteita on mahdotonta piilottaa sähköposteja lähetettäessä. Voit kuitenkin käyttää väärennettyä osoitetta huijatakseen jonkun luulemaan, että kyseessä on joku muu. Sinun on silti käytettävä oikeaa verkkotunnusta, sillä roskapostisuodattimet jäävät kiinni olemattomiin verkkotunnuksiin.

Voitko lähettää nimettömän sähköpostin Outlookissa?

Outlook käyttää lähtökohtaisesti aina lähettäjään liittyvää sähköpostitiliä. Tämä tarkoittaa, että on mahdotonta ilmoittaa muuta “From” kuin käyttämäsi sähköpostitili. Jos ne eivät täsmää, Outlook palauttaa virheilmoituksen, eikä sähköpostia voi lähettää.

Onko Gmail anonyymi?

Gmail ei ole anonyymi, koska Google pyrkii keräämään tietojasi ja tarjoamaan sinulle mainoksia. On kuitenkin mahdollista säilyttää jonkinasteinen yksityisyys Gmail-tilillä käyttämällä väärennettyä nimeä, sijaintia ja syntymäaikaa rekisteröitymisen yhteydessä sekä käyttämällä aina VPN:ää.

Voinko piilottaa IP-osoitteeni, kun lähetän sähköpostia?

Voit käyttää VPN:ää tai TOR:ia piilottaaksesi lähettävän IP-osoitteesi, kun lähetät sähköpostia, jolloin se näyttää välityspalvelimen IP-osoitteen todellisen koti-IP-osoitteesi sijasta. Tämä ei paljasta IP-osoitettasi yleisölle sähköpostia lähetettäessä.

Mikä on poltettava sähköpostitili?

Polttosähköpostitili on erillinen sähköpostitili ilman tärkeitä yhteystietoja, jonka käyttäjä voi hävittää nopeasti useiden käyttökertojen jälkeen. Sen etuna on, että se ei ole sidottu oikean käyttäjän nimiin tai sen muihin tileihin.

Onko Outlook turvallisempi kuin Gmail?

Microsoftin tietoturva-asetukset ovat arvoitus. Googlen tietosuojakäytäntö on puolestaan paljon avoimempi. Lisäksi Google tarjoaa sisäänkirjautumisen laitteistokohtaisen 2FA:n avulla, joka on erittäin turvallinen todentamismenetelmä. Lisäksi Gmailissa on erinomaisia lisäominaisuuksia, kuten roskapostin sijoittaminen erilliseen roskapostikansioon sen sijaan, että epäilyttävien sähköpostiviestien yläreunaan lisättäisiin punainen tai keltainen kuvake. Tämä tarkoittaa, että Gmail on turvallisuuden kannalta parempi kuin Outlook.

Käytämme sähköpostia moniin asioihin, jotka vaativat anonymiteettiä. Rakkauskirjeistä tilivahvistuksiin – postilaatikoissamme on todella mausteisia asioita!

On vain yksi ongelma: sähköpostit tarjoavat tunnistettavaa kaksisuuntaista viestintää. Lähettäjän osoitteen lisäksi sähköpostissa on paljon muuta, mistä sinut voidaan tunnistaa. Jos esimerkiksi tarkastelet sähköpostin koko otsikkoa, voit löytää reititystietoja. Tämä saattaa riittää tunnistamiseen ja aiheuttaa erilaisia ongelmia.

Kaikki ei kuitenkaan ole menetetty! Tässä artikkelissa näytän sinulle oikean tavan lähettää anonyymi sähköposti.

Onko mahdollista lähettää nimettömänä sähköpostia?

Kuinka lähettää anonyymi sähköposti ilman, että sitä seurataan?

  • Valitse turvallinen sähköpostipalveluntarjoaja. ProtonMail on yksi parhaista vaihtoehdoista
  • Rekisteröidy palveluun saadaksesi postilaatikkosi
  • Kirjaudu tilillesi
  • Nauti uudesta, turvallisemmasta sähköpostiviestinnästäsi!

Yksityisen sähköpostin lähettäminen tarkoittaa todellisen IP-osoitteesi piilottamista ja suojatun sähköpostipalvelun tarjoajan käyttämistä. Useimmat suositut sähköpostialustat, kuten Google tai Yahoo, ovat erinomaisia yksinkertaisuudessaan ja tallennettavuudeltaan, mutta yksityisyydensuojan osalta ne ovat puutteellisia.

Miten voin lähettää sähköpostia näyttämättä lähettäjän nimeä?

Jos aiot aloittaa yksityisen keskustelun sähköpostitse, voit tehdä joitakin asioita. Muista, että useimmiten ei ole olemassa yhtä ainoaa ratkaisua. Saat parhaan yhdistelmän yksityisyyttä ja turvallisuutta, jos yrität yhdistää useita menetelmiä. Tämä ei auta sinua vain pysymään turvassa, kun kirjoitat yksityisiä sähköpostiviestejä, vaan myös silloin, kun etsit heikkoja kohtia päivittäisessä selauksessasi.

1. Käytä salattua ja anonyymiä sähköpostipalvelua.

Kuinka lähettää nimettömiä sähköposteja: 5 salakavalaa menetelmää

Salattu sähköposti toimii aivan kuten tavallinenkin palvelu, ja lisäksi se on paljon turvallisempaa, koska se on salattu päästä päähän -salaus. Tällainen salaus kattaa sähköpostisi, postilaatikkosi ja yhteystietoluettelosi. Kukaan liikennettäsi vakoileva ei pysty lukemaan sähköpostejasi, ei edes palveluntarjoaja (joissakin tapauksissa). Eri palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, mutta ProtonMail, Tutanota, StartMail ja Guerilla Mail ovat taatusti yksityisempiä kuin Gmail tai Yahoo.

Kuinka lähettää anonyymi sähköposti

Nimettömimmät sähköpostitilit:

  1. ProtonMail – paras suojattu sähköpostin tarjoaja
  2. StartMail – paras helppokäyttöinen sähköpostin tarjoaja
  3. Tutanota – anonyymin sähköpostin tarjoaja
  4. Guerilla Mail – paras väliaikainen sähköposti roskapostia vastaan
Kuinka lähettää anonyymi sähköposti ilman, että sitä seurataan?

2. Käytä “polttavaa” sähköpostia

Samoin kuin halpoja prepaid-puhelimia käytetään sarjoissa kuten The Wire ja Breaking Bad, polttopalvelimella varustettuja sähköposteja käytetään väliaikaisesti ja hävitetään sitten. Ne joko vanhentuvat tietyn ajan kuluttua tai niiden avulla voit lähettää viestin rekisteröimättä tiliä, joka voidaan jäljittää sinuun. Voit käyttää niiden väliaikaista “vain lähetä” -tiliä osoitteessa AnonymouseMail.

1. Käytä salattua ja anonyymiä sähköpostipalvelua.

Polttosähköpostit voivat auttaa sinua torjumaan roskapostia, kun rekisteröidyt varjoisille verkkosivustoille. Ainoa haittapuoli on se, että voi olla hyvin hankalaa palauttaa polttosähköpostiin rekisteröity tili, jos unohdat salasanasi. Parasta olisi käyttää polttosähköpostia silloin, kun tiedät, että on pieni mahdollisuus, että tarvitset sitä tulevaisuudessa.

3. Piilota IP-osoitteesi

Nimettömimmät sähköpostitilit:

Minkä tahansa menetelmän valitsetkin anonyymin sähköpostin lähettämiseen, IP-osoitteesi voi silti olla vaaraksi. IP-osoitteesi piilottamiseen kannattaa käyttää lokitonta VPN:ää tai Tor-selainta. VPN salaa yhteytesi ja reitittää sen välipalvelimen kautta, jolloin todellinen IP-osoitteesi jää piiloon. Tor ohjaa yhteytesi useiden verkkosolmujen läpi, jolloin sinua ei voi jäljittää. On jopa joitakin VPN-palveluja, jotka käyttävät näitä tekniikoita yhdessä, kuten NordVPN:n Onion over VPN.

Anonyymimmät sähköpostin tarjoajat

4. Poista metatiedot tiedostoista

Jos lähetät Word-dokumentin, tiedostojen metatiedot voivat olla vihje. Se voi sisältää koko nimesi ja muita henkilökohtaisia tietoja, joita et halua jakaa. Jos haluat lähettää vain asiakirjoja, joita ei voi jäljittää, ota kuvakaappaus ja poista siitä kaikki EXIF-tiedot.

Miten piilotan sähköpostiosoitteeni ProtonMailissa?

Windowsissa on myös sisäänrakennettu työkalu metatietojen poistamiseen nimeltä Document Inspector. Sen avulla voit analysoida, mitä olet sisällyttämässä, ja voit poistaa tiedostosta kaikki tiedot, joita et halua jakaa.

5. Luo uusi sähköpostitili

Helpoin tapa lähettää sähköposteja nimettömänä on luoda uusi sähköpostitili. Jos sinun on käytettävä Gmail- tai Yahoo-palveluja, voit luoda sähköpostin väärillä tiedoilla. Valitse väärennetty nimi, kotiosoite, syntymäaika äläkä anna puhelinnumeroa. Muista kuitenkin, että vaikka nämä varotoimenpiteet on toteutettu, nämä palvelut jäljittävät silti verkkoliikkeesi. Niiden on myös toimitettava nämä tiedot lainvalvontaviranomaisille.

Miten voin saada nimettömän sähköpostin?

Anonyymimmät sähköpostin tarjoajat

Jos haluat lähettää sähköpostia nimettömänä, on aina tärkeää valita turvallinen sähköpostipalveluntarjoaja. Ne voivat silti pitää kirjaa nimestäsi, IP-osoitteestasi tai sijainnistasi, joten sinun on valittava sellainen, joka kunnioittaa anonymiteettiäsi eikä kerää tietojasi.

Voinko lähettää anonyymiä sähköpostia ProtonMailista?

ProtonMail käyttää PGP-salausta sähköposteissasi ennen kuin ne lähtevät laitteestasi. Se takaa, ettei tietoja tallenneta, joten vaikka lainvalvontaviranomaiset kolkuttaisivat palveluntarjoajan ovea, heillä ei ole mitään näytettävää.

Muista, että kun sähköposti on lähetetty, se ei salaa metatietoja, otsikoita tai otsikkoriviä. Tarjolla on ilmainen ja maksullinen paketti (alkaen 3,49 dollaria kuukaudessa), joka kasvattaa päivässä lähetettävien viestien enimmäismäärää. Ainoa haittapuoli on, että he todennäköisesti pyytävät sinua antamaan puhelinnumeron tilisi vahvistamiseksi.

Voiko ProtonMailin sähköpostia jäljittää?

ProtonMail tarjoaa myös itsetuhoavien viestien ominaisuuden. Sinun tarvitsee vain asettaa haluamasi vanhentumisaika, ja kun se tulee, ProtonMail poistaa viestit vastaanottajan postilaatikosta.

Tämän lisäksi tämä sähköpostipalvelu tarjoaa sinulle ilmaisen VPN:n, sovelluksia iOS:lle ja Androidille sekä salatun kalenterin.

2. StartMail – paras helppokäyttöinen sähköpostin tarjoaja

Voiko StartMailin jäljittää?
Ilmainen versio:Ei
Alustat:Vain Internet
Varastointi:10 GB
Nykyinen sopimus:Hanki Startmail, nyt 50% POIS!

StartMail on se, mitä Gmail voisi olla, jos yhtiö keskittyisi enemmän yksityisyyteen kuin mainosten sijoittamiseen. Niiden emoyhtiö pyörittää jopa Startpagea, joka on yksi harvoista yksityisyyden suojaa kunnioittavista hakukoneista.

Tämän esimerkin mukaan StartMail on yksi yksityisimmistä sähköpostilaatikoista, joita voit saada. Se tukee poltettavia sähköposteja, joten voit lisätä esteitä postilaatikkoosi. Vaikka tällainen sähköposti ilmestyisi roskapostituslistalle, voit nopeasti hävittää sen ja luoda uuden.

StartMail - paras helppokäyttöinen sähköpostin tarjoaja

Kuten useimmat yksityisyyteen keskittyvät sähköpostipalvelut, StartMail salaa viestit paikallisesti ja lähettää ne HTTPS:n kautta. Palvelussa on myös PGP-tuki, mutta yhteyshenkilösi on myös käytettävä vastaavia asetuksia. Muuten se ei toimi.

Hinnoittelun osalta StartMailin paketit alkavat 2,50 dollarista kuukaudessa. Voit vaihtoehtoisesti käyttää 7 päivän ilmaista kokeilujaksoa kokeillaksesi ensin kaikkia premium-ominaisuuksia.

3. Tutanota – anonyymin sähköpostin tarjoaja

Onko Tutanota-sähköposti anonyymi?
Ilmainen versio:Kyllä, 1 GB
Alustat:Windows, macOS, iOS, Android
Varastointi:1-10 GB
Nykyinen sopimus:Saada jopa 20% POIS Tutanota!

Tutanota voi tarjota sinulle päästä päähän -salauksen. Tarvittaessa voit lähettää salattuja viestejä myös muille kuin Tutanota-käyttäjille. Salaus ei koske vain postilaatikkoa, vaan myös yhteystietojasi. Sinun ei tarvitse antaa mitään tunnistetietoja, kun rekisteröit tilin. Lisäksi se poistaa IP-osoitteesi sähköposteistasi. Heidän koodinsa on avointa lähdekoodia, joten kaikki voivat tutkia sitä.

Voiko Tutanota-sähköpostia jäljittää?

Tämä suojattu sähköpostipalvelu on yksi parhaista vaihtoehdoista niille, jotka eivät halua kuluttaa omaisuutta – tai kuluttaa rahaa lainkaan. Se tarjoaa nimittäin ilmaisen version, joka sisältää 1 Gt tallennustilaa. Tämä paketti tukee kuitenkin vain yhtä käyttäjää, ja siinä on muitakin rajoituksia – esimerkiksi se säilyttää sähköpostisi vain neljän viikon ajan. Lisäominaisuuksista, kuten salattujen kalenterien ja rajoittamattoman sähköpostihistorian määrittämisestä, voit maksaa vain 1,20 dollaria kuukaudessa.

4. Guerilla Mail – paras väliaikainen sähköposti roskapostia vastaan

Onko Guerilla-posti anonyymiä?
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Web
Varastointi:N/A

Guerilla Mail on ollut suosittu anonyymi sähköpostipalveluntarjoaja vuodesta 2006 lähtien. Se eroaa muista tämän luettelon suojatuista sähköpostipalveluntarjoajista, sillä se tarjoaa tilapäisen sähköpostiosoitteen sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen nimettömänä. Voit joko luoda sähköpostiosoitteen itse tai antaa Guerilla Mailin tehdä sen puolestasi, jos sinulla on kiire. Sinulla ei tarvitse edes olla tiliä lähettääksesi viestejä, mikä tekee asioista vieläkin mukavampia.

Voidaanko Guerrilla Mail jäljittää?

Voit käyttää Guerilla Mailia, kun haluat rekisteröityä sivustolle, mutta et halua käyttää oikeaa sähköpostiosoitettasi. Toisin sanoen voit käyttää tätä sähköpostipalveluntarjoajaa ei-toivottujen roskapostiviestien roskakorina tai silloin, kun et luota lähettäjään.

Parasta Guerilla Mailissa on se, että se on täysin ilmainen – menet vain heidän sivustolleen ja käytät palvelua. Tähän mennessä Guerilla on käsitellyt yli 13 miljardia sähköpostia – ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Sähköpostin turvallisuuden ja anonymiteetin merkitys

Anonyymin sähköpostin lähettäminen

Jos käytät tavallista sähköpostipalveluntarjoajaa, saat useimmissa tapauksissa kunnon palvelun, mutta yksityisyytesi saattaa olla vaarassa. Nämä palvelut tuottavat tuloja mainoksista, ja niiden on tunnettava selaustottumuksesi, jotta ne voivat räätälöidä mainokset sinulle sopiviksi. Lisäksi sähköpostin metatiedot paljastavat yksityisen IP-osoitteesi kaikille, jotka haluavat katsoa X-Originating-IP- tai Original-IP-riviä. Näin hakkerit (tai vastaanottaja) saavat selville muun muassa kaupunkisi, osavaltiosi, postinumerosi ja internet-palveluntarjoajasi.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille