Miksi kryptomarkkinat ovat laskeneet tänään?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Kryptomarkkinat ovat laskeneet tänään, mikä vähentää Ethereumin Shapellan jälkeistä rallia, kun kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaiskapitalisaatio on menettänyt lähes 4% 24 tunnin aikana.

Juuri kun jotkut analyytikot ajattelivat, että Bitcoin 

Miksi kryptovaluuttamarkkinat laskivat tänään?

 oli vahvistamassa uutta nousumarkkinaa, kryptovaluuttamarkkinat kääntyivät laskuun sääntelyn epävarmuuden ja makrotaloudellisten olosuhteiden heikkenemisen merkkien vuoksi. 

Kryptomarkkinat alas 4%, Bitcoin alle $30,000

Bitcoinin hinta laski 19. huhtikuuta 7 päivän alimmilleen 29 158 dollariin, kun se ei onnistunut säilyttämään keskeistä 30 000 dollarin tasoa. Lisäksi jotkut kauppiaat ovat huolissaan siitä, että tuleva korjaus voisi palata karhumarkkinoiden alarajoille.

Kryptovaluutta markkinoiden suorituskyky, päivittäinen aikaväli: Coin360

Millainen Ethereum on tänään?

Samanlainen huoli koskee myös eetteriä 

, joka rikkoi 2100 dollarin tason Shapellan päivityksen jälkeen ja saavutti 11 kuukauden huippulukeman, jota seurasi 19. huhtikuuta 19 dollarin 7 päivän matalasuhdanne huolimatta siitä, että ETH:n panostalletukset ylittivät edellisenä päivänä tehdyt nostot.

Yhdysvaltojen sääntelyn tiukentamista pelätään

Huhtikuun 18. päivänä SEC:n puheenjohtaja Gary Genseler esiintyi Yhdysvaltain edustajainhuoneen rahoituspalvelukomitean kuulemistilaisuudessa, mikä todennäköisesti säikäytti kryptokauppiaat.

Cryptocurrency markkinoiden päivitys huhtikuussa 2023

Kuulemisen aikana Gensler kieltäytyi lopullisesti vastaamasta siihen, onko Ethereum hyödyke vai arvopaperi, vaikka valiokunnan jäsenet toistuvasti pyysivät häntä tekemään niin. 

SEC nosti 17. huhtikuuta kryptovaluuttapörssi Bittrexiä vastaan kanteen. Kanteessa väitetään, että Bittrex toimi rekisteröimättömänä kansallisena arvopaperipörssinä, välittäjänä ja selvitysyhteisönä.

Gensler antoi seuraavan varoituksen,

“Jos tällä alalla on minkäänlaisia mahdollisuuksia selviytyä ja menestyä, se tarvitsee aikaa kestäviä sääntöjä ja lakeja, joilla suojellaan sijoittavaa yleisöä. Älä pidä kättäsi asiakkaan taskussa ja käytä hänen varojaan omaan alustasi.”

Kryptovaluutan hinnat ja uutiset

Haukkamielinen Fed, heikompi talous painavat riski- omaisuuseriä

Pankkikriisin peloista ja toiveista huolimatta Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell näyttää sitoutuneen inflaation hidastamiseen uusilla korotuksilla.

Powell ja Fed toistavat edelleen, että tavoitteena on saada inflaatio laskemaan 2 prosenttiin. Powell toisti 28. maaliskuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa,

Mikä on bitcoinin tilanne tänään?

“Olemme edelleen sitoutuneet palauttamaan inflaation takaisin 2 prosentin tavoitteeseemme ja pitämään pitkän aikavälin inflaatio-odotukset hyvin ankkuroituneina. Inflaation hidastaminen edellyttää todennäköisesti trendin alittavaa kasvua ja työmarkkinatilanteen lieventymistä. Hintavakauden palauttaminen on olennaisen tärkeää, jotta voidaan luoda edellytykset maksimaalisen työllisyyden ja vakaiden hintojen saavuttamiselle pitkällä aikavälillä.”

Miksi kryptovaluuttamarkkinat laskevat niin paljon?

Markkinat näyttävät olevan yhtä mieltä siitä, että korot jatkavat nousuaan, ja seuraava liittovaltion avomarkkinakomitean (Federal Open Markets Committee, FOMC) kokous on määrä pitää 3. toukokuuta 2023.

Tämä on tärkeä päivämäärä myös kryptovaluuttasijoittajille, sillä ala korreloi edelleen voimakkaasti Dow- ja S&P 500 -indeksien kanssa.

Tavoitekoron todennäköisyydet. Lähde: CME Group

Samaan aikaan Fed taistelee omaa vastatuultaan vastaan, sillä suuret pankit odottavat edelleen, että Yhdysvallat kokee jyrkän taantuman jossakin vaiheessa vuonna 2023, mikä todennäköisesti painaa alas riskin omaisuuserien hintoja, mukaan lukien kryptovaluutat. 

Nousevatko kryptovaluutat jälleen vuonna 2023?

U.S. Bankin analyysin mukaan sijoittajien mieliala talouden nykytilasta on edelleen heikko ja laskusuunnassa.

Maailmantalouden terveys. Lähde: Pankki

U.S. Bankin mukaan, 

“Inflaatio, korot ja tuotot ovat edelleen avainasemassa osaketuottojen kannalta. Jatkuva inflaatio, korkojen nousu ja epävarmuus ansioiden kasvuvauhdista vuonna 2023 ovat edelleen vastatuulena osakekurssien nousulle.”

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai -suosituksia. Jokaiseen sijoitukseen ja kaupankäyntiin liittyy riski, ja lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimuksensa päätöstä tehdessään.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille