Paras virustorjuntaohjelmisto vuonna 2023

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Mikä on vuoden 2023 paras virustorjuntaohjelma?

Paras testaamamme virustorjuntaohjelmisto on Bitdefender Antivirus. Se on parhaaksi arvioimamme ohjelmisto, jolla on erinomaiset arvostelut monilta kyberturvallisuuden asiantuntijoilta. Bitdefender tarjoaa erinomaisen suojan ja on helppokäyttöinen.

Mikä on paras virustorjuntaohjelma Macille?

Parhaat virustorjuntaohjelmat Macille ovat TotalAV, Norton ja Intego. Ne kaikki saivat parhaat pisteet eri testeissä, ja kaksi jälkimmäistä tarjoavat jopa yksinomaista asiakastukea Mac-käyttäjille. Tässä on listamme parhaista virustorjuntaohjelmista Macille.

Poistavatko virustorjuntaohjelmat virukset?

Kyllä, virustorjuntaohjelma voi poistaa jopa olemassa olevat virukset. Suorita laitteellesi täydellinen tarkistus, ja ohjelma ilmoittaa sinulle, jos haittaohjelmia löytyy. Sen jälkeen voit joko poistaa saastuneen tiedoston tai poistaa itse viruksen.

Mikä virustorjuntaohjelma on paras suojaamaan lunnasohjelmilta?

Bitdefender, Norton ja TotalAV tarjoavat vankan kiristysohjelmasuojauksen kaikille tiedoillesi. Ne estävät hyökkäykset ja palauttavat tietosi automaattisesti hyökkäyksen sattuessa ja auttavat suojaamaan tietojasi ja rahojasi.

Suojaako virustorjunta sinua 100-prosenttisesti?

Hyvä virustorjuntaohjelmisto tarjoaa erinomaisen haittaohjelmasuojauksen. Mikään ohjelmisto ei kuitenkaan voi antaa 100 prosentin suojaustakuuta. Varmista, että pysyt tarkkana verkkotoiminnoissasi, jotta voit suojella henkilötietojasi.

Miksi Kaspersky ei ole listalla?

Lyhyesti sanottuna Kaspersky ei ole listalla, koska emme suosittele sen käyttöä. Verkkoturvatuotteet ovat arkaluonteiset markkinat, joilla vain täysi avoimuus on hyväksyttävää. Kasperskyn väitetyt yhteydet Venäjän tiedustelupalveluun asettavat heidät ja henkilötietosi vaaraan, emmekä suosittele ottamaan riskiä.

Mikä on luotettavin virustorjuntaohjelma?

Markkinoilla on useita luotettavia virustorjuntapalveluja. Meidän paras suosituksemme on Bitdefender. Riippumattomat laboratoriotestitulokset osoittavat, että se pystyy estämään 100 % nollapäivän uhkista, ja sisäiset testimme osoittavat täydellisen haittaohjelmien havaitsemisasteen.

Kuinka paljon virustorjunta maksaa?

Keskimäärin hyvämaineisen virustorjuntaohjelman lähtöhinta on 20-40 dollaria vuodessa. Esimerkiksi parhaaksi arvioimamme virustorjuntaohjelmisto – Bitdefender – maksaa alkaen 23,99 dollaria vuodessa. Hinta voi kuitenkin nousta tai laskea myös korkeammaksi tai matalammaksi riippuen valitsemastasi tilaussuunnitelmasta, siitä, onko virustorjuntaohjelmista alennuksia, ja muista seikoista.

Koska uusia verkkouhkia, kuten haittaohjelmia ja viruksia, kehittyy joka päivä, virustorjunta laitteellesi on ratkaisevan tärkeää. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin sovelluksen tai tuttavien sähköpostitse lähettämän tiedoston lataaminen voi johtaa siihen, että laitteesi saa tartunnan.

Vaikka uusimmissa käyttöjärjestelmissä, kuten Windowsissa tai macOS:ssä, on sisäänrakennettuja tietoturvaratkaisuja tietokonetta varten, ne eivät ole riittävän kattavia tarjoamaan kaikenkattavaa virustorjuntaa.

Laadukas virustorjuntaohjelma ei ainoastaan suojaa laitteesi uhkilta, vaan se voi tehdä paljon muutakin. Olipa kyse sitten tietojesi pitämisestä nimettömänä VPN-palvelun avulla, kirjautumistietojen suojaamisesta salasanahallinnalla tai joidenkin verkkosivustojen rajoittamisesta lapsilukkojen avulla, voit saada kaiken tämän yhdellä tietoturvapaketilla.

Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan vuoden 2023 parhaan virustorjuntaohjelmiston. Nämä valinnat ovat yhdistelmä riippumattomien laboratorioiden, kuten AV-TESTin, AV-Comparativesin ja SE Labsin suosituksia. Teimme myös sisäisiä testejä näillä virustorjuntaohjelmilla, jotta saat omakohtaista kokemusta.

Mitkä ovat tehokkaimmat virustorjuntaohjelmat?

Huomautus: Testaamme ja tutkimme virustorjuntaohjelmistoja säännöllisesti päivittääksemme tämän luettelon tuotteilla, jotka ovat korkealaatuisia.

Top 7 parasta virustorjuntaohjelmaa vuonna 2023

 1. Bitdefender Antivirus Plus – paras virustorjunta vuonna 2023
 2. Norton 360 Antivirus – ominaisuuksiltaan monipuolinen virustorjuntapaketti
 3. TotalAV Pro Antivirus – optimaalinen virustorjunta, johon sisältyy VPN ja salasanojen hallintaohjelma.
 4. Surfshark Antivirus – erinomainen virustorjunta täysin yksityiseen selailuun
 5. NordVPN Threat Protection – loistava virustorjunta automaattiseen taustasuojaukseen haittaohjelmilta.
 6. ESET NOD32 – erinomainen kevyt virustorjuntaohjelma
 7. McAfee Total Protection – virusten poistotyökalu kaikille laitteillesi
Mikä virustorjuntaohjelma on tänä vuonna ykkönen?

Miten valitsen parhaan virustorjuntaohjelman?

Parhaan virustorjuntaohjelman valitseminen saattaa aluksi tuntua haastavalta. On niin monia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia. Miten siis päättää, mikä niistä sopii tarpeisiisi?

Seuraavassa on muutamia yksinkertaisia tekijöitä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen virustorjuntaohjelman valintaa:

Kumpi on parempi McAfee vai Norton?
 • Etsi jatkuvasti päivittyvä haittaohjelmatietokanta. Uusia verkkouhkia kehitetään jatkuvasti, jotta virustorjuntaohjelmat eivät pysty havaitsemaan niitä. Tästä syystä otimme mukaan vain palveluntarjoajat, jotka ovat tunnettuja säännöllisistä haittaohjelmatietokannan päivityksistä.
 • Tarkista turvaominaisuudet. Parhaiden virustorjuntaratkaisujen pitäisi sisältää muutakin kuin vain haittaohjelmasuojauksen. Sen pitäisi tarjota sinulle muita tarvitsemiasi ominaisuuksia, esimerkiksi VPN, salasanahallinta tai muita suojaustoimenpiteitä. Ellei sinulla jo ole tällaisia työkaluja, voit valita ominaisuuksiltaan monipuolisemmat palvelut.
 • Etsikää kaikenkattava virustorjuntasuojaus. Jos et ole ainoa, joka käyttää tietokonetta tai mobiililaitetta, kannattaa harkita sellaisen virustorjuntaohjelman hankkimista, joka tarjoaa lisäsuojaa. Joillakin palveluntarjoajilla on vankat lastenvalvontaominaisuudet, kun taas toiset suojaavat koko kotiverkkosi ja varoittavat mahdollisista vaaroista.
 • Harkitse budjettiasi. Kaikki virustentorjuntaohjelmat eivät tarjoa samanlaista paukkua rahoille. Siksi vähemmällä (tai suuremmalla) rahalla saat joskus paljon enemmän ominaisuuksia.
 • Kokeile ohjelmistoa ensin. Voit aina käyttää virustorjuntapalveluiden tarjoamaa rahanpalautustakuuta kokeillaksesi tuotetta. Näin voit testata sitä itse ja nähdä, onko se maksamasi rahan arvoinen.
Mikä on tehokkain ilmainen virustorjuntaohjelma?

Näin testasimme parhaat virustorjuntaohjelmistot

Valitsemme luetteloon vain parhaat virustorjuntatoimittajat, suoritamme tietoturvaohjelmistojen sisäisen testauksen ja otamme huomioon riippumattomien laboratoriotestien tulokset. Tärkeimmät huomioitavat seikat olivat virustorjuntaohjelmiston suorituskyky, haittaohjelmien havaitsemisaste jo tunnettujen ja nollapäivän uhkien kanssa sekä eri tietoturvaominaisuudet, joita palveluntarjoajat tarjoavat.

Lisäksi etsimme palveluntarjoajia, joiden sovellukset ovat helppokäyttöisiä, yhteensopivia eri laitteiden kanssa ja joiden hinta-laatusuhde on hyvä. Nämä kriteerit ovat käyttäjille tärkeitä, joten varmistamme, että vuoden 2023 parhaiden virustorjuntaohjelmistojen luettelossa olevat palveluntarjoajat tarjoavat kattavia tietoturvapaketteja.

Mikä on paras ja nopein virustorjuntaohjelma?
Testatut palveluntarjoajat:25
Käytetyt käyttöjärjestelmät:Windows, macOS, Android
Virusten havaitsemisen vähimmäisnopeus:80%
Testatut ominaisuudet:Reaaliaikainen suojaus, skannausvaihtoehdot, verkkosuojaus, roskapostisuodattimet, palomuuri, lapsilukko, bonusominaisuudet.

Suoritimme testit Virtualbox VM:ssä, jossa Windows 11 on asennettu Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 -laitteeseen, jossa on AMD Ryzen 5 PRO 5650U -prosessori, 16 Gt RAM-muistia, 256 Gt SSD-levy ja Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmä.

Käytimme sisäisessä testauksessa erilaisia suosittuja haittaohjelmanäytteitä, kuten kiristysohjelmia, keyloggereita, vakoiluohjelmia, mainosohjelmia ja muita. Nämä verkkouhat löytyvät etukäteen valmistelluista haittaohjelmatiedostoista, jotka on asennettu valvottuun ympäristöön, joka jäljittelee maailmanverkkoa.

Mikä virustorjuntaohjelma on ykkönen tänä vuonna?

Testataksemme virustorjuntaohjelmaa latasimme kymmenen haittaohjelmatiedostoa ja huomasimme, kuinka monta niistä ohjelmisto pystyi tunnistamaan ja poistamaan. Onnistuneen suorituskyvyn saavuttamiseksi pyrimme vähintään 80 prosentin havaitsemisprosenttiin.

Sisäisen testauksen lisäksi otamme huomioon myös riippumattomat virustorjuntalaboratoriot, kuten AV-Test Insitute, SE Labs ja AV-Comparatives. Ne testaavat jatkuvasti virustorjuntaohjelmistoja ja valvovat niiden suorituskykyä, vääriä positiivisia tuloksia sekä sitä, miten ne havaitsevat haittaohjelmat ja muut uhat.

10 paras virustorjuntaohjelmisto vuonna 2023

Kaikilla listatuilla palveluntarjoajillamme on tarvittavat työkalut, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen haittaohjelmasuojauksen ja hyödyllisiä bonusominaisuuksia. Pidemmittä puheitta sukelletaan kaikkien 10 parhaan virustorjuntaohjelman yksityiskohtaisiin kuvauksiin.

1. Bitdefender Antivirus Plus

Paras yleinen virustorjuntaohjelmisto vuonna 2023

Onko Bitdefender hyvä?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:5 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Windows, macOS, Android, iOS
Nykyinen sopimus:🔥Hanki Bitdefender jopa 62% POIS!🔥

Bitdefender on vuoden 2023 paras virustorjuntaohjelma, koska se tarjoaa poikkeuksellisen hyvän haittaohjelmien suojausasteen ja suojaa kaikentyyppisiltä haittaohjelmilta. Valitsemastasi paketista riippuen Bitdefenderistä voi tulla all-in-one-tietoturvapakettisi VPN:n ja salasanahallinnan kanssa.

Riippumattomissa laboratoriotesteissä Bitdefender esti 100 % sekä 0-päivän että 4 viikkoa vanhoista haittaohjelmista. Testasimme sitä itse, ja se esti kaikki 10 nollapäivän uhkaa, joilla haastoimme sen. Pikatarkistus kesti 2 minuuttia, kun taas täydellinen skannaus kesti 14 minuuttia.

Mitkä ovat Bitdefender Antivirus Plus -ohjelman edut?

Bitdefenderin saa eri käyttöjärjestelmiin, kuten Windows- ja macOS-tietokoneisiin tai iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Jokainen sovellus on siististi järjestetty ja aloittelijaystävällinen, mikä varmistaa, että sopeudut siihen helposti ja nopeasti.

Bitdefenderin täydellinen kyberturvapaketti sisältää edistyneen haittaohjelmien, kiristysohjelmien, webkameran ja mikrofonin suojauksen. Saat myös salasanahallinnan ja jopa virtuaalisen yksityisverkon (VPN), jonka päivittäinen datarajoitus on 200 MB, jotta pysyt anonyyminä verkossa.

Hinnat alkavat 23,99 dollarista vuodessa, joten Bitdefender tarjoaa budjettiystävällisiä tilausvaihtoehtoja kaikille. Tarjolla on jopa ilmainen Bitdefender antivirus -versio ja 30 päivän ilmainen kokeiluversio premium-palveluista, jotka voivat auttaa päättämään ennen sitoutumista.

Onko Bitdefender venäläinen yritys?

Käy Bitdefender-arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Paras haittaohjelmien suojaus
 • Erinomainen ydin
 • Runsaasti ominaisuuksia
 • Suuri ilmainen versio
 • Erinomainen vastine rahalle
 • Tiheät päivitykset
 • Poikkeukselliset tulokset itsenäisissä testeissä

Miinukset

 • Täysi VPN-yhteys vaatii lisämaksun

2. Norton 360 Antivirus

Ensiluokkainen virustorjunta huipputurvaominaisuuksilla kaikille laitteillesi

Onko Norton 360 hyvä virustorjuntaohjelma?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:10 laitetta
Ilmainen versio:Ei
Alustat:Windows, macOS, iOS, Android
Nykyinen sopimus:🔥Saat jopa 66% POIS Norton Antivirus🔥

Toinen optimaalinen antivirus valinta on Norton 360 antivirus. Sen haittaohjelmien havaitsemisasteet ovat yhtä hyvät kuin Bitdefenderin, ja sovellukset ovat erittäin helppokäyttöisiä. Norton 360 on kätevä niille, jotka haluavat saumattoman virustorjuntakokemuksen.

Riippumattomat laboratoriotestitulokset osoittivat, että virustorjuntaohjelma havaitsee 100 % nollapäivän haittaohjelmista, sen vaikutus nopeuksiin on minimaalinen eikä se havaitse vääriä positiivisia tuloksia. Omat testimme osoittivat samankaltaisia tuloksia. Reaaliaikainen suojausominaisuus esti kaikki uhat välittömästi heti, kun julkaisimme ne. Täydellinen tarkistus oli kuitenkin melko raskas järjestelmäresursseille.

Ominaisuuksina saat esimerkiksi älykkään palomuurin, turvallisen pilvivarmistuksen, VPN:n ja salasananhallinnan. Vahva kilpailija Bitdefenderille.

Kumpi on parempi Norton 360 vai Norton Antivirus?

Kokeilimme kaikkia saatavilla olevia sovelluksia (Windows, macOS, Android ja iOS) – käyttöliittymä on järjestetty ja helppokäyttöinen kaikissa sovelluksissa. Jotkin lisäominaisuudet avautuvat kuitenkin eri välilehdille. Epämukavuutta joillekin, ei mitään merkittävää toisille – se on sinun päätettävissäsi.

Tämä virustorjuntaohjelma, jonka hinnat alkavat 19,99 dollarista/vuosi, on loistava valinta, jos haluat vankan haittaohjelmasuojauksen. Lisäksi Norton 360 Deluxe- ja Premium-paketteihin on tarjolla ilmainen 7 päivän kokeilujakso.

Käy Norton 360 Antivirus -arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Kumpi on parempi Norton 360 vai McAfee?

Plussaa

 • Erinomainen suojaus
 • Runsaasti lisävarusteita
 • Tehokas identiteettivarkaussarja
 • Ilmainen perusversio
 • Helppokäyttöinen
 • Optimointityökalut

Miinukset

 • Hinnakkaammalla puolella

3. TotalAV

Oleellinen ilmainen virustorjuntapaketti ja erinomainen premium-ohjelmisto useille laitteille.

Voinko käyttää TotalAV:tä muiden virustorjuntaohjelmien kanssa?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:6 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Windows, Mac, iOS, Android, Linux
Nykyinen sopimus:🔥Hanki TotalAV, nyt 84% POIS!🔥

Erinomaisen haittaohjelmien havaitsemisasteen ansiosta TotalAV on yksi parhaiden virustorjuntaohjelmien listamme kärkipaikoista. Se estää onnistuneesti 97 % nollapäivähyökkäyksistä ja 100 % 4 viikkoa vanhoista haittaohjelmista, mikä takaa poikkeuksellisen suojan erilaisia verkkouhkia vastaan.

TotalAV:n sisäisessä testauksessa TotalAV löysi 7 haittaohjelmatiedostoa 10:stä täydellisen tarkistuksen aikana. Se käytti melko paljon resursseja, mutta skannasi vain noin 7 minuuttia. Pikatarkistus oli, noh… nopea. Se kesti 14 sekuntia, eikä sillä ollut käytännössä mitään näkyviä vaikutuksia resursseihin: se oli todella vaikuttavaa nähdä.

Miten voin peruuttaa TotalAV:n?

Sovellusten osalta sekä mobiililaitteiden (Android ja iOS) että työpöytäsovellusten (Windows ja macOS) käyttöliittymä on hyvin organisoitu ja yksinkertainen, aivan kuten itse asennusprosessi.

Virustorjuntaohjelmassa on myös hyödyllisiä turvatoimintoja, jotka ovat ilmaisia. Ilman yhtään dollaria saat haittaohjelmien skannerin ja phishing-suojauksen.

Jos hankit maksullisen tilauksen, tietoturvasuojasi laajenee huomattavasti reaaliaikaisella suojauksella ja kiristysohjelmasuojilla. Tämän lisäksi se sisältää myös pilviskannerin, levynpuhdistimen ja optimointityökaluja. Näiden avulla voit vapauttaa tilaa kiintolevyltäsi ja tehostaa käynnistystäsi.

TotalAV tarjoaa myös VPN:n rajattomalla datalla, salasanojen hallinnan ja mainosten eston turvallisen nettiselailun varmistamiseksi.

TotalAV

Ilmaispaketin lisäksi on myös kolme muuta pakettia, joiden hinnat alkavat 19,00 dollarista vuodessa. Sinulla on myös oikeus täyteen hyvitykseen, sillä jokaisella suunnitelmalla on 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Käy TotalAV Antivirus -katsauksessamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Vankka internet-turvapaketti
 • Intuitiiviset sovellukset
 • Nopeat asiakastuen vasteajat
 • Reaaliaikainen ja pilvisuojaus
 • Sisältää optimointityökalut

Miinukset

 • Kattaa vain kuusi laitetta
 • Selainlaajennus ei ole erityisen käyttäjäystävällinen
 • Turvallinen haku ei aina toimi

4. Surfshark Antivirus

Loistava monipuolinen virustorjunta huippuluokan VPN:llä edulliseen hintaan.

Onko Surfshark-virustorjunta riittävä?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:5
Ilmainen versio:Ei
Alustat:Windows, macOS, Android
Nykyinen sopimus:🔥Saa Surfshark Antivirus – 76% POIS!🔥

Surfshark tunnetaan ensisijaisesti VPN-palveluntarjoajana, mutta sen erinomainen virustorjuntapaketti tekee siitä paljon muutakin. Se on loistava internet-turvapaketti, joka sisältää ominaisuuksia kaikkiin verkkoturvatarpeisiisi.

Surfshark Antivirus on täysin sertifioitu riippumattomien virustorjuntalaboratorioiden toimesta, ja se estää 100 % uhkista. Testeissämme täydellinen skannaus oli poikkeuksellisen nopea: se kattoi yli 100 000 tiedostoa vain 90 sekunnissa ja löysi 7 kymmenestä mahdollisesti haitallisesta tiedostosta.

Ominaisuuksien osalta on tarjolla reaaliaikainen suojaus, joka suojaa järjestelmääsi koko ajan. Mukana on myös tietoturvaloukkaussuojaus, joka tarkistaa, onko henkilötietojasi vuotanut eri Internet-tietokantoihin. Tarjolla on jopa suojattu hakukone, jossa kaikki pysyy täysin yksityisenä, eikä hakuhistoriaa tai toimintalokeja kerätä.

Estääkö Surfshark viruksia?

Ja tietysti on myös jokerikortti: Surfsharkilla on yksi alan parhaista VPN-palveluista, joka pitää yksityisyytesi koskemattomana, kun surffaat verkossa, ja tarjoaa samalla alan parhaita nopeuksia.

Virustorjunta on saatavilla Windows PC:lle, macOS:lle ja Android-laitteille. Kaikki sovellukset ovat erittäin siististi järjestettyjä ja helppokäyttöisiä.

Saat Surfshark-virustorjunnan 5 laitteelle vain 41,88 dollarilla vuodessa. Saatavilla on myös tavallinen 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Käy Surfshark Antivirus -arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Tarvitsenko Mcafee:n, jos minulla on Surfshark?

Plussaa

 • Käyttäjäystävällinen
 • Huippuluokan VPN mukana
 • Yksityinen hakukone
 • Reaaliaikainen suojaus
 • Mukautettavat skannaukset

Miinukset

 • Ei palomuuria
 • Skannaukset kestävät tavallista kauemmin
 • Henkilöllisyystarkastus ei ole käytettävissä kaikissa maissa

5. NordVPN Uhkasuojaus

Huippuluokan reaaliaikainen suojaus uhkilta ja erinomainen VPN mobiililaitteille.

Onko NordVPN todella hyvä?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:6 laitetta
Ilmainen versio:Ei
Alustat:Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Chrome, Firefox
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki NordVPN:n uhkasuojaus – 63% POIS + 3 kuukautta ILMAISEKSI! 🔥

NordVPN on yksi maailman suosituimmista VPN-palveluntarjoajista. Viime vuosina yhtiö on kuitenkin pyrkinyt tasaisesti muuttumaan kaikki tiedot kattavaksi tietosuojaratkaisuksi. Nyt NordVPN on erinomainen tietoturvapaketti. Se ei ainoastaan piilota IP-osoitettasi, vaan tarjoaa myös reaaliaikaisen suojan erilaisia verkkouhkia vastaan.

Uusi NordVPN Threat Protection on ylimääräinen suojakerros. Tämä ominaisuus varmistaa, etteivät erilaiset verkosta löytyvät uhat vaikuta selauskokemukseesi. Tämä tarkoittaa laitteidesi suojaamista haittaohjelmilta, seurannalta, haitallisilta mainoksilta ja ylipäätään hakkereilta.

Mitkä ovat NordVPN:n edut ja haitat?

Uhkasuojaustoiminto tunnistaa lataamasi haittaohjelmien saastuttamat tiedostot ja estää sinua ennakoivasti pääsemästä saastuneille verkkosivustoille. Se estää myös ärsyttävät mainokset ja monilla verkkosivustoilla esiintyvät jäljittäjät.

Kaikki nämä ominaisuudet eivät edellytä aktiivista VPN-yhteyttä toimiakseen: kunhan NordVPN-sovellus on käytössä ja Uhkasuojaus on otettu käyttöön, se toimii taustalla ja tarjoaa lisäsuojaa selaillessasi.

Emme tietenkään voi sivuuttaa sitä, että NordVPN on VPN: ja luokkansa paras VPN, jonka avulla pääset käyttämään maailmanlaajuista suoratoistosisältöä ja pysyt suojattuna, kun olet yhteydessä suojaamattomiin wi-fi-verkkoihin. Uusien suojausominaisuuksien ansiosta se on erinomainen yleisratkaisu, jos haluat yksinkertaisesti pysyä turvallisempana aina selatessasi.

Threat Protection on saatavilla kaikissa NordVPN-sovelluksissa ja se on ilmainen jokaisessa NordVPN-paketissa, joten tämä virustorjunta on monipuolinen Internet-turvapaketti. Suunnitelmien hinnat alkavat 3,29 dollarista kuukaudessa.

Onko NordVPN 100-prosenttisen turvallinen?

Vieraile NordVPN-arviossamme saadaksesi lisätietoja tästä tuotteesta.

Plussaa

 • Tehokas mainosten esto
 • Reaaliaikainen latausskanneri
 • Huippuluokan VPN mukana
 • Vankka suoja jäljittimiltä
 • Helppokäyttöinen all-in-one-paketti

Miinukset

 • Ei reaaliaikaisia järjestelmätarkistuksia
 • Ei kehittyneitä skannausominaisuuksia

6. ESET NOD32

Paras kevyt virustentorjuntaohjelmisto suojaamaan kaikkia laitteitasi

ESET NOD32
Maksimi samanaikaiset yhteydet:10 laitetta
Ilmainen versio:Ei
Alustat:Windows, Linux, Mac, Android
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki ESET, säästä jopa 33%🔥🔥

ESET NOD32 on Slovakian johtava kyberturvallisuustuote, ja se tarjoaa erittäin vankan ja luotettavan virustorjuntapaketin – se on parhaiden virustorjuntaohjelmistojen listallamme paikan arvoinen. Riippumattoman testilaboratorion tulokset eivät tuota pettymystä – virustorjuntaohjelma on luokiteltu huipputuotteeksi, joka estää 100 % hyökkäysyrityksistä.

Varmistaaksemme tämän teimme itse testejä. Vaikka skannausvaihtoehdot olivat aluksi hämmentäviä, mukautettu skannaus (joka näyttää olevan sekoitus nopeasta ja täydestä skannauksesta) löysi kaikki uhat, jotka haastoimme sen. Myös järjestelmäresurssit jaettiin hyvin: muiden käytössä olleiden sovellusten suorituskyky ei kärsinyt merkittävistä ongelmista skannausten aikana.

Paras kevyt virustentorjuntaohjelmisto, joka suojaa kaikkia laitteitasi.

ESET on saatavilla Windows-, Linux-, macOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Valitettavasti sitä ei ole saatavilla iOS:lle, mutta muut sovellukset ovat siistejä ja käyttäjäystävällisiä. Ottaen huomioon Applen ekosysteemin tietoturvan, tämä ei ehkä ole suuri ongelma.

Sen ydinpaketin avulla saat reaaliaikaisen suojan haittaohjelmia ja kiristysohjelmia vastaan. Jos kuitenkin pelkäät, että NOD32 Essential Protection ei ehkä riitä, voit valita ESET Advanced Protectionin, joka sisältää Safe Browsing -ominaisuuden haitallisten JavaScript-injektioiden estämiseksi ja verkonvalvontatyökalun.

Niille, jotka haluavat tehdä kaikkensa, on mahdollisuus valita ESET Ultimate Protection -paketti. Se lisää salasanahallinnan ja henkilökohtaisten tiedostojen salauksen.

ESET virustorjuntaohjelman yleiskatsaus

ESET NOD32:ssa on todella poikkeuksellista se, että se on pilvipohjainen ja siirtää suurimman osan raskaasta käsittelystä palvelimille. Tämä tarkoittaa paljon vähemmän työtä laitteellesi ja parempaa suorituskykyä.

Hinnoittelun osalta peruspaketti alkaa 39,99 dollarista vuodessa. Kunkin paketin hinta nousee sen mukaan, kuinka monta laitetta haluat suojata.

Käy ESET Antivirus -arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Pilvipohjainen
 • Ei vaadi paljon järjestelmäresursseja.
 • Suuri haittaohjelmalaboratorioiden testitulokset
 • Laitteen kauko-ohjausmahdollisuus
 • Tiedostojen salaus kiristysohjelmia vastaan

Miinukset

 • Melko kallista
 • Vain manuaaliset päivitykset
 • Puuttuu lisäominaisuuksia

7. McAfee Total Protection

Suuri cross-platform-tuki perussuunnitelmalla, joka suojaa sinua haittaohjelmien uhilta.

Onko McAfee 100 % luotettava?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:10 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Windows, Mac, Android, iOS
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki McAfee ja säästä jopa 67 %🔥🔥

McAfee kuuluu parhaiden virustorjuntaohjelmistojemme kategoriaan, sillä se tarjoaa suojaa uusimpia verkkouhkia vastaan, mutta tarjoaa myös lisäturvaominaisuuksia, jotka tekevät muutakin kuin pelkän perushaittaohjelmasuojauksen.

Riippumattomat testilaboratoriot ovat tutkineet tämän virustorjuntaohjelman tietoturvaominaisuuksia ja osoittaneet, että se torjuu 100 % sekä 0-päivän että 4 viikkoa vanhoista verkkouhista. Ne arvioivat sen suorituskyvyn, suojauksen ja käytettävyyden 6 pisteellä 6:sta.

Onko McAfee Total Protection ostamisen arvoinen?

Testasimme itse McAfeeta ja lähetimme sille 10 haitallista tiedostoa, jotka se havaitsi. Pikatarkistus ei löytänyt niistä yhtään, mutta täydellinen tarkistus esti kaikki uhat edes puoliväliin asti. Tämä on harvinainen näky jopa parhaimmilla virustorjuntaohjelmilla. Vaikka järjestelmäresurssit voivat siis viedä veronsa laitteen suorituskyvylle, lopputulokset ovat odottamisen arvoisia.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että McAfee tukee Windows-, macOS-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiä ja tarjoaa melko helppokäyttöisiä sovelluksia.

McAfeen ydinpaketti sisältää muun muassa VPN:n, salasanahallinnan, tiedostojen salauksen ja tiedostojen silppurin.

Lisäksi virustorjunta suojaa identiteettivarkauksilta ja suojaa myös verkkoa. Home Network Security mahdollistaa kaikkien wlaniin liitettyjen laitteiden hallinnan ja hälyttää kaikista tunkeutumisyrityksistä.

Mitä eroa on McAfeen ja Total Protectionin välillä?

McAfeen hinnat alkavat 39,99 dollarista vuodessa, ja tarjolla on sekä edullisia että kalliimpia porrastusvaihtoehtoja. Tarjolla on kuitenkin 30 päivän rahat takaisin -takuu, jonka avulla voit testata kaikkia ominaisuuksia ilman riskiä sitoutua epätyydyttävään palveluun.

Käy McAfee Antivirus -katsauksessamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Kaikki suunnitelmat tukevat suuria alustoja
 • Laajamittaiset laiterajat
 • Peruspaketti on ominaisuuksiltaan monipuolinen
 • Tukeva palomuuri
 • Kotiverkon tietoturvaominaisuus on taivaan lahja
McAfeen

Miinukset

 • Joidenkin riippumattomien testien tulokset ovat huonoja
 • Suorituskyky voisi olla parempi
 • Applen tuotteissa on vähemmän ominaisuuksia

8. Avira Antivirus

Paras ilmainen virustorjuntaohjelma ja vankat suojausominaisuudet

Onko Avira hyvä virustorjuntaohjelma?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:25 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Windows, Mac, Android, iOS
Nykyinen sopimus:🔥Saa 1 vuosi Aviraa 40% POIS!🔥

Avira Antivirus on yksi parhaista virustorjuntaohjelmistoista, joita on saatavilla sekä ilmais- että premium-segmentissä ja jotka tarjoavat myös erinomaisen suojan. Riippumattomat testilaboratoriot ovat antaneet sille vaikuttavia pisteitä, ja se estää onnistuneesti 99,2 % kyberuhkista.

Käynnistetyissä testeissä Avira kunnostautui erittäin nopealla täydellä tarkistuksella – se kesti vain 3 minuuttia ja 30 sekuntia. Mutta kuunnelkaa tätä – se onnistui myös estämään kaikki 10 haitallista tiedostoa. Vaikka suorittimen käyttöaste oli koko ajan korkea, sitä ei pitäisi pitää haittana, koska se kestää vain muutaman minuutin.

Onko Avira paras ilmainen virustorjuntaohjelma?

Avira antivirus on yhteensopiva suosituimpien käyttöjärjestelmien kanssa (Windows, macOS, Android ja iOS). Kaikki ominaisuudet eivät kuitenkaan ole käytettävissä macOS:lle – sähköpostisuojaus ja latausskannaukset ovat vain Windows-käyttäjille.

Mitä tulee ominaisuuksiin, ilman lompakon avaamista voit saada VPN:n, palomuurin ja salasanageneraattorin, kun useimmiten joudut maksamaan lisämaksua saadaksesi osan tai kaikki niistä.

Tämän virustorjunnan lisäksi tässä virustorjuntaohjelmassa on edistynyt kiristysohjelmasuojaus, verkkosuojaus turvallista verkko-ostamista varten, sähköpostisuojaus ja tiedostojen silppuri. Mukana on myös automaattinen ohjelmistopäivitystoiminto, työkalu selaimen turvallisuuteen ja salasanahallinta tavallisten haittaohjelmasuojausratkaisujen ohella.

Mitkä ovat Aviran haitat?

Lisäksi Avira eroaa muista virustorjuntaohjelmista sen tietokoneen optimointityökaluilla. Voit esimerkiksi nopeuttaa laitteesi käynnistymistä.

Aviran hinnat alkavat 30,99 dollarista/vuosi, mutta jos et ole tyytyväinen palveluun, saat myös 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Käy Avira Antivirus -arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Runsaasti ominaisuuksia sisältävä ilmainen versio
 • Yhteensopiva kaikkien tärkeimpien alustojen kanssa
 • Reaaliaikainen suojaus
 • Verkkoselailun suojaavat ominaisuudet
 • Sisältää VPN-palvelut

Miinukset

 • Jotkin ominaisuudet ovat käytettävissä vain Windowsissa
 • Selainlaajennusta tarvitaan sen kaikkien ominaisuuksien käyttämiseen.
 • Viivästynyt vastaus asiakastuesta

9. Trend Micro

Kuinka luotettava Trend Micro on?

Yksinkertainen ja turvallinen virustorjunta suojaa verkkouhilta edulliseen hintaan.

Maksimi samanaikaiset yhteydet:10 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä (Android ja iOS)
Alustat:Windows, Linux, Mac, Android, iOS
Nykyinen sopimus:🔥Hanki Trend Micro, nyt 54% POIS!🔥

Trend Micro on toinen vankka virustorjuntaohjelmisto, jonka avulla voit suojata laitteesi verkkouhilta. Riippumattomissa laboratoriotesteissä tämä virustorjuntaohjelma osoitti, että se pystyy nappaamaan 100 % uusimmista haittaohjelmista tutkimuksen aikana.

Testimme osoittivat, että vaikka virustorjuntaohjelmalla oli joitakin piikkejä, se ei yleensä rasittanut järjestelmän resursseja. Virustarkastaja onnistui poistamaan 8 uhkaa 10:stä alle 9 minuutissa.

Trend Micro on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien käyttöjärjestelmien kanssa (mukaan lukien Windows, macOS, Android ja iOS), joten voit käyttää sitä sekä työpöytä- että mobiililaitteissa, ja se on ihanteellinen aloittelijoille. Sovelluksen poistaminen kestää kuitenkin ikuisuuden.

Onko McAfee vai Trend Micro parempi?

Ominaisuuksien osalta tämä virustorjuntaohjelma käyttää tekoälyteknologiaa haittaohjelmien etsimiseen. Tämän lisäksi Trend Micro tarjoaa PayGuard- ja Folder Shield -palvelut turvalliseen ostamiseen ja asiakirjojen suojaamiseen kiristysohjelmilta. Voit myös nauttia Social Media Privacy Protection-, Fraud Buster- ja Dark Web Monitoring -ominaisuuksista sekä VPN:stä, jotka lisäävät lisäturvaa verkossa selaamiseen.

Mutta nämä ominaisuudet eivät ole kaikki. Trend Micro tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää järjestelmän optimointityökaluja ja salasanojen hallintaa, joilla voit parantaa laitteesi suorituskykyä ja pitää kaikki tunnistetietosi turvassa.

Tämän palveluntarjoajan ilmaista versiota voit kokeilla, miltä se tuntuu. Ja jos haluat testata Trend Micro Maximum Securityä tai muita premium-paketteja (jotka alkavat 19,95 dollarista/vuosi), ne sisältävät myös 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Käy Trend Micro -arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Onko Trend Micro Kiinasta?

Plussaa

 • Vahva suojaus verkkouhkia vastaan
 • Reaaliaikainen suojaus
 • 30 päivän ilmainen kokeilujakso
 • Suuri työpöytäsovellus
 • Jopa 10 laitetta Premium-paketeissa

Miinukset

 • Windows-tietokoneen web-kamerasuojaus puuttuu
 • Rajoitetut lisensointivaihtoehdot
 • Ei sisäänrakennettua palomuuria

10. Malwarebytes

Yksinkertainen ja intuitiivinen virustorjunta-alusta kaikille laitteillesi

Miten valitsen parhaan virustorjuntaohjelmiston?
Maksimi samanaikaiset yhteydet:5 laitetta
Ilmainen versio:Kyllä
Alustat:Windows, Android, macOS, ChromeOS, iOS
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Malwarebytes, nyt 25% POIS🔥🔥

Malwarebytes on toinen vankka haittaohjelmien torjuntaohjelma, joka tekee työnsä todella hyvin. Se suoriutuu erinomaisesti riippumattomissa laboratoriotesteissä, erityisesti haittaohjelmien havaitsemisessa. Olipa kyseessä sitten nollapäivän vanha tuore uhka tai yli neljä viikkoa vanha uhka, se pysäyttää ne 100-prosenttisesti.

Malwarebytesilla oli melkoinen vaikutus järjestelmäresursseihin sisäisen testimme aikana. Emme siis suosittele minkään sovelluksen käynnistämistä täydellisen skannauksen aikana. Lisäksi se löysi 6 minuutin skannauksen aikana 7 uhkaa 10:stä.

Voit asentaa Malwarebytesin Windows-, macOS-, iOS- ja Android-alustoille. Ne ovat hyvin yksinkertaisia, ja niiden avulla voit asettaa erilaisia skannauksia, mukaan lukien päivittäiset uhkatarkastukset.

Voiko Malwarebytesiin luottaa?

Malwarebytes käyttää reaaliaikaista haittaohjelmasuojausta, joka valvoo laitteen toimintaa ja pysäyttää mahdolliset verkkouhat ennen kuin ne pääsevät järjestelmään. Lisäksi käytössä on lunnasohjelmien torjuntaominaisuus, joka auttaa sinua välttämään tiedostojen salausviruksia hyökkäämästä laitteeseesi.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että Malwarebytes sisältää hyväksikäyttösuojauksen, joka on hyödyllinen, kun estetään haittaohjelmia tarttumasta laitteeseen ja leviämästä edelleen.

Lisäominaisuuksien osalta Malwarebytes tarjoaa VPN:n, jonka avulla voit salata Internet-liikennettäsi ja suojata yksityisiä tietoja, kun selaat verkossa. Sen lisäksi, että laitteesi ovat suojattuja viruksilta, myös tuleva ja lähtevä internetliikenne ja muut tiedot ovat suojattuja.

Poistaako Malwarebytes todella viruksia?

Mainitsemisen arvoista on, että Malwarebytesista on ilmainen versio, mutta se tarjoaa vain virusskannerin. Jos haluat täyden haittaohjelmasuojauksen, premium-paketit alkavat 33,74 dollarista vuodessa.

Käy Malwarebytes-arvostelussamme lukemassa lisää ominaisuuksista.

Plussaa

 • Hyvä virussuojausaste
 • Suuri käyttöliittymä
 • Minimaalinen suorittimen käyttö
 • Selaimen tietoturva laajennus
 • Suunnitelma, jossa on käytettävissä VPN

Miinukset

 • Ei live-chat-tukea
 • Lisälaitteiden lisääminen maksaa enemmän
 • Tietyt premium-ominaisuudet puuttuvat

Paras virustorjuntaohjelmisto verrattuna

Onko olemassa parempaa virustorjuntaohjelmaa kuin Malwarebytes?
BitdefenderNorton 360TotalAVSurfsharkAVNordVPN TPESET NOD32McAfeeAviraTrend MicroMalwarebytes
Merkki
Luokitus4.9★★★★★4.7★★★★★4.6★★★★★4.4★★★★☆4.3★★★★☆4.3★★★★☆4.2★★★★☆4.2★★★★☆4.2★★★★☆4.1★★★★☆
Ilmainen versioKylläEiKylläEiEiEiKyllä (Android, iOS)KylläKyllä (Android ja iOS)Kyllä
HintaAlkaen 23,99 dollaria/vuosiAlkaen 19,99 dollaria/vuosiAlkaen $19.00/vuosiAlkaen $41.88/vuosiAlkaen $3.29/kkAlkaen 39,99 dollaria/vuosiAlkaen 39,99 dollaria/vuosiAlkaen 30,99 dollaria/vuosiAlkaen 19,95 dollaria/vuosiAlkaen 33,74 dollaria/vuosi
LaitetukiWindows, macOS, Android, iOSWindows, macOS, iOS, AndroidWindows, Mac, iOS, Android, LinuxWindows, macOS, AndroidWindows, Mac, Linux, Android, iOS, Chrome, FirefoxWindows, Linux, Mac, AndroidWindows, Mac, Android, iOSWindows, Mac, Android, iOSWindows, Linux, Mac, Android, iOSWindows, Android, macOS, ChromeOS, iOS
OminaisuudetKehittynyt uhkien torjuntaProfiilitLunnasohjelmien korjaaminenAntiSpamAnti-trackerTiedoston silppuriAnti-webcam kaappausVPNSalasananhallintaReaaliaikainen uhkien torjuntaVPNÄlykäs palomuuriSalasananhallintaPilvivarmistusSafeCamTurvallinen selailu (VPN)WebShield-laajennusTurvallinen salasanaholviMainosten estoJärjestelmän virittäminenCleanWebTietomurtojen seurantaSurfshark VPN mukanaYksityinen hakukoneReaaliaikainen suojausMainosten estoAutomaattinen latausskanneriVPNSeurantalaitteen suojausVarkaudenestotyökalutSalasananhallintaKytke suojaustilaTurvallinen selainRansomware-suojausQuickCleanSilppuriHaavoittuvuuksien skanneriMcAfee WebAdvisorMcAfee Speed UpSalasananhallintaSalasananhallintaVPNTurvallinen ostossarjaSähköpostisuojausPalomuuriRansomware-suojausSosiaalisen median yksityisyyden suojaPetosten torjuntaPimeän verkon valvontaVPNSalasananhallintaOptimointityökalutReaaliaikainen suojausHyödyntämisen suojausSelaimen vartija
ArvosteluBitdefender arvosteluNorton 360 -katsausTotalAV-arviointiSurfshark AV arvosteluNordVPN arvosteluESET NOD32 -katsausMcAfee-arviointiAvira arvosteluTrend Micro -katsausMalwarebytes arvostelu

Voittaja

Miten virustorjuntaohjelmisto toimii?

Parhaiden virustorjuntaohjelmien vertailu

Virustorjuntaohjelmat toimivat siten, että ne tarkistavat laitteesi, havaitsevat tunnetut haitalliset uhat ja poistavat ne tai asettavat ne karanteeniin. Ne myös päivittävät itseään säännöllisesti, jotta ne voivat havaita myös uusia uhkia. Niin sanottu heuristinen skannaus pyrkii havaitsemaan tuntemattomat haittaohjelmat tarkastelemalla ohjelmien käyttäytymistä.

Käytettävissä on yleensä kahdenlaisia skannauksia. Taustatarkistus tarjoaa reaaliaikaisen suojan tarkistamalla aktiivisesti parhaillaan avoinna olevat ohjelmat.

Täydellinen järjestelmän tarkistus sen sijaan tarkistaa kaikki kiintolevyn tiedostot. Se on suositeltavaa suorittaa virustorjuntaohjelman asentamisen jälkeen ja sen jälkeen, kun reaaliaikainen tarkistus on löytänyt tartunnan.

Videoarvostelu: 2023 paras virustorjunta

Miten virustorjuntaohjelmat toimivat?

Paras virustorjuntajärjestelmä käyttöjärjestelmäsi mukaan

Eri virustorjuntaohjelmat tukevat eri käyttöjärjestelmiä (OS). Kukin käyttöjärjestelmä toimii kuitenkin parhaiten erityisesti räätälöityjen virustorjuntaohjelmien kanssa. Erilaisten testien jälkeen valitsimme siis Bitdefenderin parhaaksi vaihtoehdoksi suosituimmille käyttöjärjestelmille. Se tarjoaa runsaasti ominaisuuksia ja erinomaisen haittaohjelmien havaitsemisasteen ilmaisen version lisäksi.

Löydät täydelliset luettelomme parhaista virustorjuntapalveluista eri käyttöjärjestelmille alta:

Parhaat virustorjuntaohjelmat vuonna 2023
 • Virustorjunta Windowsille. Monet palveluntarjoajat keskittyvät eniten Windows-sovelluskehitykseen ja täyttävät ne ominaisuuksilla. Olemme testanneet eri palveluntarjoajia auttaaksemme sinua löytämään parhaat virustorjuntaohjelmat Windows 10:lle tai Windows 11:lle.
 • Virustorjunta Macille. Monet Mac-kannettavien tietokoneiden virustorjuntaohjelmat on siirretty Windows PC:n virustorjuntaohjelmista. Luonnollisesti monista puuttuu yksilöllisiä ominaisuuksia. Niinpä olemme testanneet ja valinneet parhaat täysin Macille räätälöidyt virustorjuntaohjelmat.
 • Antivirus for Chrome. Sanotaan, että Chromebookit ovat uskomattoman turvallisia, mutta eivät täysin immuuneja haittaohjelmille. Siksi tutkimme sopivimmat virustorjuntaohjelmat Chrome OS:lle.
 • Virustorjunta Androidille. Vaikka Android-laitteissa on Googlen sisäänrakennettu tietoturvaohjelmisto, ne eivät ole niin suojattuja kuin niiden pitäisi olla. Jos haluat suojata kännykkääsi entistä paremmin, voit valita listaltamme parhaan Androidille toimivan virustorjuntaohjelmiston.
 • Virustorjunta iOS:lle. On sääli, että monet virustorjuntapalvelujen tarjoajat jättävät sovellusten kehittämisen iOS:lle väliin. Jotta voisit tehdä sopivan valinnan, olemme tehneet listan parhaista virustorjuntavaihtoehdoista nimenomaan iOS-laitteille.

Tarvitsetko todella virustorjuntaohjelmistoa?

Paras virustorjuntaohjelma käyttöjärjestelmääsi

Riippumatta tietoteknisistä taidoista ja nettiselailutottumuksista, virustorjunta on välttämätön lisä kyberturvallisuuteen.

Seuraavassa on muutamia syitä, miksi virustorjuntaohjelmaan investoiminen on hyödyllistä:

 • Päädyt usein epäilyttäville verkkosivustoille. Epäluotettavat verkkosivustot ovat ensisijainen lähde erilaisille verkkouhille, jotka voivat tartuttaa laitteesi. Premium-virustorjuntatyökalut voivat estää haitalliset sivustot ja tunkeilevat mainokset, jotta voit välttää haittaohjelmat.
 • Teet säännöllisesti ostoksia verkossa. Jos syötät luottokorttitietojasi lähes päivittäin, olisi viisasta käyttää virustorjuntaohjelmaa, joka siirtää maksutapahtumat salattuun, suojattuun selainruutuun.
 • Lapsesi käyttävät laitettasi. Jos sinulla on lapsia, heidän turvallisuutensa varmistaminen on entistäkin tärkeämpää. Lapsilukko-ominaisuuksien, kuten webkameran eston, avulla voit suojella lapsiasi myös silloin, kun he eivät ole kotona. Todennäköisesti kodin wlaniin on liitetty useampi kuin muutama laite. Kotivirustorjuntaohjelma voi suojata ne kaikki kerralla, jolloin ei tarvitse huolehtia jokaisesta erikseen.
 • Sinulla ei ole monipuolista suojaa. Laadukkaasta virustorjuntaohjelmasta on hyötyä riippumatta siitä, käytätkö salasanahallintaa, VPN-palvelua tai suojattua sähköpostia erillisinä tuotteina vai et. Nykyään ne sisältävät useimmat näistä kyberturvallisuustyökaluista, joten niiden käyttö on huomattavasti helpompaa ja laitteesi kaikenkattava suojaus on taattu.

Vuosien mittaan kyse ei ole enää niinkään viruksista ja haittaohjelmista vaan kyberturvallisuudesta yleensä. Muista, että hyvät virustorjuntaratkaisut ovat ominaisuuksiltaan monipuolisia ja halvempia kuin tiedostojen salausohjelman tai VPN:n hankkiminen erikseen.

Tarvitsetko todella virustorjuntaohjelmaa?

Ilmainen vs. maksullinen virustorjunta: pitäisikö sinun maksaa?

Vaikka ilmaiset virustorjuntaratkaisut voivat tarjota perussuojan haittaohjelmia vastaan ja täyttää yksinkertaiset tarpeet, sinun kannattaa maksaa, jos haluat luotettavaa ja kokonaisvaltaista suojausta.

Yksi asia on muistettava – virustorjuntayhtiöiden on ansaittava rahaa: joko maksullisista paketeista tai henkilökohtaisista tiedoistasi. Tämä tarkoittaa, että epäluotettava virustorjuntayhtiö voi myydä tietojasi hakkereille tai muille kolmansille osapuolille.

Puhumattakaan siitä, että jotkin ilmaiset virustorjuntaohjelmat voivat sisältää ponnahdusikkunamainoksia tai jopa haittaohjelmia, jotka voivat levittää sinuun haittaohjelmia (viimeinen asia, jota haluat virustorjunnalta).

Jos siis haluat silti saada ilmaisen palvelun, katso vakavasti otettavia ja laillisia yrityksiä, jotka tarjoavat parhaita ja testattuja ilmaisia virustorjuntapalveluja, esimerkiksi TotalAV. He ovat edelleen kiinnostuneita siitä, että lopulta maksat premium-paketeista, mutta ainakaan he eivät tee sinulle vahinkoa.

Ilmaiset ja maksulliset virustorjuntaohjelmat

Odota kuitenkin vähemmän ominaisuuksia ja vakavia rajoituksia. Usein ilmaiset paketit antavat sinulle mahdollisuuden suorittaa yksinkertaisia järjestelmätarkistuksia. Mukautetun skannauksen, lunnasohjelmasuojauksen ja kehittyneiden palomuurien kaltaiset ominaisuudet ovat kuitenkin yleensä saatavilla vain, kun ostat premium-paketin.

Päätelmä

Uhkatoimijat vaanivat kyberavaruuden eri kolkissa. Yksikin väärä liike, esimerkiksi väärän linkin napsauttaminen tai epäilyttävällä sivustolla vierailu, voi tartuttaa tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen haittaohjelman. Tästä syystä virustorjuntaohjelman käyttö, etenkin jos siinä on reaaliaikainen suojaus, on ratkaisevan tärkeää.

Vain tarkistamalla laitteesi säännöllisesti voit suojautua henkilötietojen, myös pankkitietojen, varastamiselta. Paras suosituksemme on Bitdefender. Se takaa 100-prosenttisen haittaohjelmasuojausasteen sekä laajan ominaisuusvalikoiman, mukaan lukien reaaliaikainen suojaus ja VPN.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille