Turvallisimmat salasanahallintajärjestelmät vuonna 2023

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Voiko salasanahallintaan murtautua?

Mikään tietoturvaohjelmisto ei ole virheetön. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi luopua kyberturvallisuudesta ja salasanojen hallinnasta kokonaan. Niiden ei tarvitse olla täydellisiä suojellakseen sinua. Niiden on oltava riittävän turvallisia, jotta hyökkääjien on paljon vaikeampi saada tietojasi. Turvallinen salasanahallinta on kova pähkinä murtaa.

Mikä on paras ja turvallisin salasananhallintaohjelma?

Parhaassa ja turvallisimmassa salasanahallinnassa on oltava vahva salaus, laitteiden väliset toiminnot, salasanojen jakaminen ja 2FA-todennus. Useimmat turvalliset salasanahallintaohjelmat tarjoavat samat ominaisuudet. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan NordPassin, sillä se takaa sinulle alan standardin mukaisen suojan.

Miten salasanahallintajärjestelmät takaavat salasanojesi turvallisuuden?

Salasanahallintaohjelmat suojaavat tietojasi hakkerien lisäksi myös itseltään. Nollatietoarkkitehtuurin ansiosta tietosi salataan sotilasluokan salausmenetelmällä ennen kuin ne päätyvät palveluntarjoajan palvelimelle. Siksi tietojesi salaaminen on käytännössä mahdotonta.

Seuraavatko tai myyvätkö salasanahallintasovellukset henkilökohtaisia tietojani?

Salasanahallinta ei voi seurata saati sitten myydä tietojasi, jos se toteuttaa nollatietoarkkitehtuurin. Parhaat salasanahallintajärjestelmät tekevät juuri niin. Ne salaavat henkilökohtaiset tietosi ennen kuin ne saapuvat niiden palvelimille, joten niihin ei pääse käsiksi ilman pääsalasanaa.

Mitkä ovat salasanahallinnan haitat?

Salasanahallinnan merkittävin haittapuoli on se, että jos salasanahallinta vaarantuu, se on yksi ainoa vikapiste. Tietokannassa olisi kaikki tilisi sekä maksuja ja erittäin arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja yhdessä paikassa. Tätä haittaa voidaan lieventää käyttämällä monitekijätodennusta, joka vaikeuttaisi tunkeutumista huomattavasti.

Miksi jotkut salasanahallintaohjelmat ovat ilmaisia?

Salasanojen hallinnoijat muodostavat pienen kapean osan kyberturvallisuustuotteista. Tämä tarkoittaa, että ne ovat vielä kapeampi segmentti jo ennestään pienestä segmentistä. Useimmat asiakkaat eivät ole edes tietoisia mahdollisista riskeistä. Salasanahallintaohjelmien kehittäjät ovat siis ennen kaikkea valistamassa tällaisten tuotteiden tarpeista. Ilmaisversio tekee siitä helpommin myytävän, ja on todennäköisempää, että käyttäjä ostaa koko tuotteen, jos hän tottuu helppouteen.

Tietovuodoilla tai tietomurroilla voi olla erittäin vakavia seurauksia. Menetät sitten pääsysi tietyille sivustoille tai henkilökohtaiset tietosi varastetaan vain siksi, että olet käyttänyt samoja salasanoja liian monilla tileillä.

Luotettava ja turvallinen salasanahallinta ei ainoastaan pidä tunnistetietojasi turvassa, vaan voi myös auttaa luomaan ainutlaatuisia ja turvallisia salasanoja tilisi turvallisuuden varmistamiseksi. Enää ei tarvitse muistaa jokaista yksittäistä hankalaa salasanaa, vaan vain yksi, jolla pääset tilillesi.

Paras ja eniten salasananhallintajärjestelmät

Tässä vuoden 2023 parhaassa ja turvallisimmassa salasanahallintaohjelmassa esittelemme sinulle parhaat ehdokkaat, jotka suojaavat tietojasi tietoturvaloukkauksilta ja hakkeroinnilta, sekä kätevämmän tavan pitää kaikki tietosi yhdessä turvallisessa holvissa.

Parhaat salasananhallintaohjelmat vuonna 2023

 1. NordPass – turvallisin salasananhallinta
 2. Keeper – paras Applen laitteille
 3. RoboForm – paras selaimille
 4. 1Password – paras perhekäyttöön
 5. Dashlane – paras salasanojen jakamiseen

Onko salasanahallinta paras tapa tallentaa salasanoja?

Parhaat salasanahallintaohjelmat vuonna 2023

Lähes kaikki verkkosivustot, joilla vierailet, tai alustat, joita käytät, edellyttävät tilin luomista. Jos haluat parhaan mahdollisen tietosuojan, sinun tulisi käyttää monimutkaisia, yksilöllisiä salasanoja, jotta tietovuodot tai tilien hakkerointi voidaan estää. Kaikkia salasanoja olisi kuitenkin lähes mahdotonta muistaa.

Tässä tilanteessa salasanahallinta on paras ratkaisu. Se ei ole vain turvallisin tapa tallentaa kaikki kirjautumistietosi ja muut arkaluonteiset verkkotietosi, vaan se on myös täydellinen työkalu murtumattomien salasanojen luomiseen, muiden arkaluonteisten tietojen, kuten luottokorttitietojen tai turvallisten muistiinpanojen, tallentamiseen, ja sinun tarvitsee muistaa vain yksi salasana – pääsalasanasi.

Salasanahallintajärjestelmät helpottavat elämääsi myös sallimalla automaattisen täyttämisen luotetuilla laitteilla. Jotkut tarkistavat jopa pimeän verkon rutiininomaisesti nähdäkseen, onko jokin salasanasi tullut julkisesti saataville.

Jos haluat estää näppäinten ja näytön kirjautumisen, salasanahallinta on hyvä apu. Kaiken kaikkiaan se on ehdoton valinta, jos haluat parantaa tietoturvaasi ja sulkea pois kaikki hakkerit, jotka yrittävät päästä käsiksi tietoihin ja vuotaa niitä.

Parhaat salasanahallinnoijat

Silti on hyvä pitää mielessä, että jotkut salasanahallintaohjelmat voidaan murtaa, kuten LastPassin kanssa tapahtui vuonna 2022. Tästä syystä kehotamme sinua todella tutkimaan salasanahallintaohjelmien turvallisuutta ja valitsemaan vain sellaisia, joilla on uskottavat tietoturvatarkastukset ja asianmukainen salaus, joka pitää tietosi turvassa.

9 parasta sovellusta salasanojen hallintaan

NordPass - paras salasanojen hallintatyökalu vuonna 2023

Koska salasanan menettäminen voi merkitä rahan tai maineen menettämistä, on järkevää investoida parhaaseen ja turvallisimpaan mahdolliseen suojaan sitä vastaan. Siksi löydät alta vain parhaat tunnetut salasanojen hallintatyökalut, jotka tekevät työnsä.

Jos haluat selvittää, mikä pilvi- ja työpöytäpohjainen salasanahallinta on paras tarpeisiisi, olemme tarkastaneet ja valinneet parhaat salasanahallintasovellukset, lue lisää.

1. NordPass – paras salasananhallintatyökalu vuonna 2023

Onko NordPass turvallinen?
Pilvitallennus:3 Gt (NordLocker-sovelluksen kanssa)
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi ja Edge.
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki NordPass, nyt 52% POIS ja 1 kuukausi ILMAISEKSI! 🔥

NordPass on listamme korkeimmin arvioitu salasanahallintaohjelma. Se on osa verkkoturvapakettia, johon kuuluvat NordLockerin salattu tiedostojen tallennus ja NordVPN. Katsotaanpa siis, mikä nostaa sen monien parhaiden salasanahallintaohjelmien listojen kärkeen.

NordPassin käytön aloittaminen on aluksi helppoa. Kuten muutkin, se käyttää pääsalasanaa holvisi suojaamiseen ja synkronoi kaikki tiedot eri laitteisiin. Voit myös käyttää sen sijaan Touch ID:tä tai Face ID:tä (vain iOS) tai sormenjälkeä muissa laitteissa. 2FA:ta varten tarvitset todennussovelluksen ja aina kun uusi laite lisätään, sähköpostin, jossa lähetetään 6-numeroinen koodi.

Lisäksi NordPass tekee ylimääräisen askeleen tarjotakseen seuraavan sukupolven XChaCha20-salauksen Argon 2:lla avainten johtamista varten. Vaikka kilpailijoiden käyttämässä 256-bittisessä AES:ssä ei ole mitään vikaa, XChaCha20 on helpompi integroida ja vähemmän altis virheelliselle konfiguroinnille.

Arvostelut salasanahallintaohjelmista

Tämä on myös paljon nopeampi salausmalli erityisesti laitteissa, joissa ei ole sisäänrakennettua AES-kiihdytintä. Toinen etu on, että se on myös turvallisempi, XChaCha20 toteuttaa kaksi eri pituista avainta, joihin kuuluu 256-bittinen salaus.

Lisäksi tämä salasanahallinta toimii nollatietoarkkitehtuurilla, joten tietosi salataan laitteellasi ja siirretään vasta sitten palveluntarjoajan palvelimille. Tietojen hakkerointiin ei siis ole mahdollisuuksia.

Tällä salasanahallinnalla on sovelluksia Windowsille, macOS:lle, Linuxille, Androidille ja iOS:lle. Selainlaajennusten osalta on vaikea löytää laajempaa valikoimaa. Voit asentaa NordPassin Chromeen, Firefoxiin, Safariin, Operaan, Braveen, Vivaldiin ja Edgeen.

On syytä mainita, että NordPassilla on seuraavat ominaisuudet

NordPass on todella käyttäjäystävällinen ja tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita keskivertokäyttäjä voi tarvita. Voit luoda salasanoja ja arvioida niiden vahvuutta, käyttää automaattista täyttämistä ja tallentamista sekä jakaa kirjautumistietoja. Käytössä on myös reaaliaikainen tietomurtoskanneri, joka skannaa vuotaneet tietokannat salasanojesi ja luottokorttitietojesi varalta. Jos tietojasi löytyy verkosta, saat välittömästi hälytyksen sovelluksen sisäisen ilmoituksen tai sähköpostin välityksellä. Jäimme kuitenkin kaipaamaan pilvitallennusta arkaluonteisille tiedostoille (on erillinen NordLocker-sovellus, johon pääsee saman tilin kautta) tai vaihtoehtoa sisäiselle autentikointisovellukselle.

NordPassissa on joitakin ainutlaatuisia lisäominaisuuksia:

 • Tietokansiot – voit järjestää kaikki tietosi eri kansioihin, jotta ne ovat helpommin saatavilla.
 • OCR – skannaa automaattisesti tekstitiedot luottokorteista, asiakirjoista ja valokuvista.
 • Offline-tila – voit käyttää holvisi myös silloin, kun internet-yhteyttä ei ole.
 • Hätäyhteys – on loistava turvallisuuslisäys, jonka avulla voit valita hätäyhteyshenkilön, joka saisi vain lukuoikeuden tiliisi ja salasanoihisi, jos sinulle tapahtuisi jotain.
 • Password Sharer – se on NordPassin lisäys, mutta sinun on mentävä heidän verkkosivustolleen käyttääksesi sitä. Se on päästä päähän salattu työkalu, joka mahdollistaa salasanojen, passitietojen tai salaisten viestien turvallisen jakamisen kenen tahansa kanssa internetissä.
 • Salasanojen tuonti – NordPass tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja salasanojesi tuomiseksi. Mukana ovat suosituimmat salasanahallintaohjelmat. Valitettavasti sinun on tarkistettava manuaalisesti, täyttääkö viety tiedosto NordPassin kriteerit.
Keeper - paras Mac- ja iOS-laitteille

On syytä mainita, että NordPassilla on erinomainen asiakastuki, johon kuuluu 24/7 live chat, sähköposti ja jatkuvasti kasvava tietopohja.

Ilmaisversio on melko tehokas, vaikka se sallii vain yhden aktiivisen laitteen, eikä siinä ole suojattua jakamista eikä luotettuja yhteystietoja.

Kahden vuoden NordPass-paketti on alkaen 1,43 dollaria kuukaudessa, eikä se riko pankkiasi, ja saat 30 päivää aikaa muuttaa mielesi. Lisäksi se hyväksyy myös AmazonPayn ja kryptovaluutat.

Käy NordPass-arvostelussamme saadaksesi lisätietoja.

Plussaa

 • Seuraavan sukupolven XChaCha20-salaus
 • Halvempi kuin useimmat
 • Monitekijätodennus
 • Tehokas ilmainen versio
 • Anonyymi maksuvaihtoehto
 • 24/7 Tietomurron skanneri

Miinukset

 • Ilmainen versio toimii vain 1 laitteessa

2. Keeper – paras Mac- ja iOS-laitteille

Keeper Keeper
Pilvitallennus:5 GB
Ilmainen versio:Ei, 30 päivän ilmainen kokeilu
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Opera, Edge ja Internet Explorer
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki 40% POIS Keeper Unlimited- ja perhepaketeista! 🔥

Keeper on vankka ja turvallinen salasanahallintaohjelma, joka käyttää nollatietämyslähestymistapaa. Tämä tarkoittaa, että tietosi salataan ensin laitetasolla, ja vasta sen jälkeen tietosi siirtyvät palveluntarjoajan palvelimille. Tietenkin pääset käyttämään tätä työkalua myös pääsalasanallasi.

Kaikissa salasanahallinnoissa on oltava jonkinlainen kaksitekijätodennus, ja Keeperissä on useita vaihtoehtoja. Voit käyttää SMS-, Google- ja Microsoft-todennusta (TOTP), RSA SecurIDia, Duo Securitya, U2F:ää (YubiKey) ja KeeperDNA:ta. Jälkimmäinen on oma 2FA-vaihtoehto, joka mahdollistaa biometrisen todennuksen älypuhelimen tai älykellon avulla.

Keeper arvostelu

Keeperillä on sovelluksia Windowsille, macOS:lle, Linuxille, Androidille ja iOS:lle. Selainlaajennukset ovat niin hyviä kuin vain voi olla – voit täyttää tunnistetietosi automaattisesti, luoda salasanoja, lisätä uusia salasanoja ja mukauttaa suojausasetuksia. Selainlaajennus toimii Chromen, Firefoxin, Operan, Edgen ja IE:n kanssa. Lopuksi voit kirjautua holviin myös Keeperin verkkosivustolta.

Tämä salasanahallinta on monipuolinen palvelu. Itse asiassa osa ominaisuuksista ei ole saatavilla missään muussa salasanahallinnassa:

 • KeeperChat – on eksklusiivinen ominaisuus, joka on käytettävissä vain Keeperissä. Se on suojattu viestijärjestelmä, jossa on itsetuhoutuvia viestejä ja mediagalleria yksityisiä valokuvasessioita ja saksofonipainotteisia musiikkivideoita varten.
 • Tietoturvatarkastus – tarkistaa kaikki salasanasi, arvioi niiden vahvuuden ja ehdottaa heikkojen salasanojen vaihtamista.
 • Breach Watch – pimeän verkon skanneri, joka tarkistaa, ettei käyttäjätunnuksiasi tai salasanojasi ole varastettu.

Voit tuoda nykyisestä salasanahallinnasta tai verkkoselaimesta Keeperiin. Se tukee Dashlane, 1Password, ZOHO ja muita. Selaimista voit tuoda tietoja Chromesta, Firefoxista, Operasta, Edgestä ja jopa Internet Explorerista. Vienti on mahdollista PDF-, .csv- tai .json-tiedostoihin.

Tarjolla on täysin ilmainen versio, joka suojaa yhden valitsemasi laitteen, mahdollistaa rajattoman määrän salasanojen tallentamisen, sisältää 2FA:n ja paljon muuta. Tämän pitäisi riittää osoittamaan, että nämä kaverit ovat tosissaan tietojesi suojaamisessa, vaikka saat vain verkkosovelluksen ilmaiseksi. Premium-palvelusta on myös 30 päivän rajoittamaton ilmainen kokeilujakso.

RoboForm

Keeperin keskihinta on 1,75 dollaria kuukaudessa, ja se laskutetaan vuosittain. Ominaisuudet, kuten KeepChat ja pimeän verkon seuranta, maksavat kuitenkin lisämaksua. Tarjolla on henkilökohtainen, perhe-, opiskelija-, yritys- ja yrityssuunnitelma, joten lopullinen hinta riippuu valitsemastasi suunnitelmasta. Ja jos tarvitset apua suunnitelman valinnassa, Keeperin 24/7 live chat -tuki auttaa sinua mielellään.

Siirry Keeper-arvosteluun saadaksesi lisätietoja.

Plussaa

 • Suuri yhteensopivuus
 • 24/7 live chat -asiakastuki
 • Yksityinen viestisovellus
 • Useita 2FA-vaihtoehtoja
 • Ilmainen kokeilu

Miinukset

 • Vähän vientivaihtoehtoja

3. RoboForm – parhaat lomakkeiden täyttötyökalut

RoboForm - äärimmäinen lomakkeiden täyttötyökalu
Pilvitallennus:Ei
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Edge, Firefox, Opera
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki RoboForm, säästä jopa 50 %🔥🔥

Roboform on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista salasanojen hallinnoijista. He ovat tarjonneet palvelua jo kauan ennen kuin salasanojen hallinnasta tuli olennainen tietoturvatuote. Kohderyhmänä nähtiin myös ensisijaisesti yritykset. Nykyään RoboForm on kuitenkin yksi parhaista salasanojenhallintaohjelmista myös yksittäisille käyttäjille. Se on erittäin helppokäyttöinen ja navigoitava. Olitpa sitten salasanahallintaveteraani tai tutustumassa salasanahallintaan ensimmäistä kertaa, pystyt käyttämään RoboFormia ongelmitta.

Voit käyttää 2FA-todennusta, jotta kukaan ei pääse holviin, vaikka hän saisi pääsalasanasi jotenkin haltuunsa. Kannattaa myös mainita, että kaikki lataamasi tiedot ovat lukkojen takana sotilastason AES-256-salauksella.

Roboform on saatavilla sovelluksena useille alustoille, kuten iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Työpöytäkäyttäjille suosittelemme kuitenkin verkkosovelluksen käyttöä, koska se saa tiheämpiä ja parempia päivityksiä kuin työpöytäsovellukset. RoboForm on saatavana myös selainlaajennuksena Chromeen, Firefoxiin, Operaan, Microsoft Edgeen ja Safariin.

RoboForm voi olla hyödyllinen

Kuten muutkin parhaat salasanahallintaohjelmat, Roboform sisältää muutamia ominaisuuksia, jotka voivat olla sinulle erittäin hyödyllisiä:

 • Teollisuusstandardin mukainen salasanageneraattori – luo vaikeasti murrettavia salasanoja, joissa on muokattavia muuttujia.
 • Kirjautuminen yhdellä napsautuksella – tämä on heidän automaattisen täytön korvikkeensa. Sen avulla voit säästää aikaa kirjautuessasi palveluun.
 • Turvallinen jakaminen – voit jakaa tunnistetietosi muiden RoboForm-käyttäjien kanssa.
 • Jaettu kansio – voit jakaa kansioita turvallisesti muiden luotettavien käyttäjien kanssa.
 • Pimeän verkon seuranta – valvoo pimeää verkkoa mahdollisten tietovuotojen varalta.
 • Yksityiskohtaiset raportit – tarjoaa yksityiskohtaisia raportteja nykyisten salasanojesi tilasta.

Sanomattakin on selvää, että RoboForm voi olla hyödyllinen paitsi yrityksille myös tavallisille käyttäjille. Kaiken kaikkiaan RoboForm on yksi parhaista salasanahallintaohjelmista. Voit valita premium-vaihtoehdon hinnoittelun, joka alkaa 0,99 dollarista kuukaudessa ja laskutetaan viiden vuoden välein. Lisäksi saat ensisijaisen asiakastuen.

Lue lisätietoja RoboForm-arvostelustamme.

Lue lisätietoja RoboForm-arvostelustamme.

Plussaa

 • Itse isännöity tai pilvi-isännöity
 • Kirjautuminen yhdellä napsautuksella
 • Helppo salasanan jakaminen
 • Erittäin halpa
 • Pimeän verkon seuranta

Miinukset

 • Ei live-chat-tukea ilmaiskäyttäjille
 • Ei pilvitallennusta

4. 1Password – paras salasananvaraaja perheille ja yrityksille.

Onko 1Password todella turvallinen?
Pilvitallennus:1 GB
Ilmainen versio:Ei
Selaimen lisäosat:Chrome, Brave, Firefox, Edge
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki 40% POIS 1Password!🔥

1Password on todella tehokas työkalu salasanojen tallentamiseen, luomiseen ja hallintaan. Se on sopivan hintainen ja täynnä ominaisuuksia, vaikkakaan ei ilman joitakin karheita reunoja.

Kuten aina, tarvitset vain yhden salasanan, niin sanotun pääsalasanan. Voit kuitenkin käyttää sen sijaan biometristä kirjautumista, joka voi olla sekä sormenjälki- että kasvojentunnistus. Toinen 2FA-vaihtoehto on käyttää puhelinta kertakäyttösalasanan luomiseen.

Kaikkien tärkeimpien alustojen lisäksi 1Password tukee myös Chrome OS:ää ja komentoriviä. Selainlaajennusten osalta voit valita Chrome-, Firefox-, Edge- ja Brave-selaimista. Jälkimmäistä eivät tue Dashlane ja LastPass.

Käy osoitteessa 1Password 1Password

Tässä salasanahallinnassa on automaattinen täyttö ja se synkronoi tietosi kaikkiin laitteisiin. Se tekee myös salasanojen jakamisesta helppoa luomalla vierastilejä. Ja mikä parasta, toisin kuin kilpailijoilla, 1Passwordissa ei ole rajoitusta tilisi jakavien käyttäjien määrälle.

1Passwordissa on muutamia ominaisuuksia, joista pidimme todella paljon:

 • Watchtower – Se on pimeän verkon skanneri, samanlainen kuin Dashlanen skanneri. Tämä tarkistaa kuitenkin myös, tukeeko verkkosivusto 2FA:ta.
 • Matkustustila – tämä toiminto on tarkoitettu arkaluontoisten tietojen piilottamiseen puhelimessa, kun olet poissa. Jos kadotat puhelimen tai joku varastaa sen, voit olla varma, että kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat turvassa. Tämä ominaisuus toimii kaikissa laitteissa, ja kun se on käytössä, se näyttää vain ne holvit, jotka olet valinnut matkaturvallisiksi.
 • Todentamissovellus – 1Password voi toimia todentamissovelluksena. Sen määrittäminen vaatii joitakin vaiheita, eivätkä kaikki verkkosivustot tue sitä, mutta jotkut niistä tukevat 1passwordia todennuksena, ja sitä voidaan käyttää sivustoilla, kuten Twitterissä, Facebookissa jne.
 • Psst! esineiden jakaminen – voit jakaa minkä tahansa holvissa olevan esineen sellaisen henkilön kanssa, jolla ei ole 1password-tiliä, mikä tekee siitä turvallisemman kuin sen lähettäminen chattien kautta. Se luo linkin, joka vanhenee tunnin, 1 päivän, 7 päivän, 14 päivän, 30 päivän tai yhden henkilön katsomisen jälkeen. Linkki aukeaa selaimeen, käyttäjän on syötettävä sähköpostinsa saadakseen koodin henkilöllisyyden vahvistamiseksi, ja sitten hän näkee jaetun salasanan.

Siirtyminen 1Passwordiin on helppoa. Voit tuoda salasanoja Chromesta, tavallisesta CSV-tiedostosta ja muista suosituista salasanahallinnoista, kuten LastPassista ja Dashlanesta. Ja vaikka siitä ei olekaan ilmaista versiota, tarjolla on ilmainen 14 päivän kokeilujakso ja 30 päivän rahanpalautustakuu siltä varalta, että muutat mielesi.

Dashlane - paras salasanahallinta PC:lle

Vaikka 1Passwordsin hinta alkaa 1,79 dollarista kuukaudessa, voit hankkia 5 käyttäjälle erinomaisen perhepaketin, joka maksaa 2,99 dollaria kuukaudessa. Toisen jäsenen kutsuminen maksaa 1,00 dollaria/kk lisää, ja lisäksi on 5 paikkaa vieraille, joilla on rajoitettu käyttöoikeus. Kaikki tämä ei tietenkään toimisi, jos 1Password ei tarjoaisi rajoittamattomia samanaikaisia yhteyksiä. Toinen varottava asia 1Passwordissa on se, että se on alkamassa tukemaan salasanojen käyttöä.

Lue yksityiskohtainen 1Password-arvostelumme.

Plussaa

 • Tarkistaa, onko salasanoja vaarannettu
 • Hyvä hinta
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu
 • 24/7 sähköpostituki

Miinukset

 • Ei ilmaista versiota
 • Ei live-chat-tukea

5. Dashlane – paras salasanahallinta PC:lle

Dashlane ja tutustu siihen
Pilvitallennus:1 GB
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Dashlane, säästä jopa 25%! 🔥

Dashlane on yksi vuoden 2023 parhaista salasanahallinnoista. Ja vaikka se maksaa enemmän kuin keskivertokilpailijasi, Dashlane enemmän kuin korvaa sen vaikuttavalla ominaisuusluettelollaan.

Se tukee esimerkiksi kaksitekijätodennusta (2FA). Se on hyvä tapa suojata tilisi, vaikka joku saisi pääsalasanasi.

Lisäksi voit käyttää pääsalasanaasi salasanaholviin tai biometrisiä tunnisteita, kuten Touch ID:tä tai Face ID:tä. Yksi huomioitavaa – biometrinen kirjautuminen ei korvaa pääsalasanaasi. Tarvitset sitä, kun käytät Dashlanea uudella laitteella.

Dashlane tarjoaa käyttäjilleen hienoja ominaisuuksia:

Dashlane ja tutustu siihen
 • Pimeän verkon skanneri – se voi tarkistaa sähköpostisi avulla, onko siellä vuotoja, kuten salasanoja tai pankkitietoja. Kun otetaan huomioon, että miljoonia uusia tietueita ilmestyy joka päivä, Dark web -skanneri voi olla loistava työkalu henkilötietojen varastamisen estämiseksi.
 • Sisäänrakennettu VPN – vaikka se ei olekaan parhaiden VPN:ien tasolla, se on silti hyvä työkalu liikenteen salaamiseen ja IP-osoitteesi piilottamiseen. Lisäksi voit muodostaa yhteyden yli 20 maahan, jotka kattavat useimmat alueet.
 • Salasanojen kunnon tarkistus – ilmoittaa sinulle, ovatko salasanasi turvallisia ja milloin on aika vaihtaa ne.
 • Turvallinen jakaminen – voit jakaa tunnuksesi turvallisesti ystäviesi, perheesi tai työtovereidesi kanssa.

Tämä salasanahallinta on todella helppo asentaa ja käyttää. Se toimii mobiililaitteissa, ja siinä on selainlaajennuksia Chromelle, Firefoxille, Safarille, Internet Explorerille ja Edgelle. Voit myös tuoda salasanoja useimmista selaimista, paitsi mobiililaitteista.

Parasta on kuitenkin se, että pääset kokeilemaan suurinta osaa ominaisuuksista (ja nauttimaan sotilastason salauksen turvallisuudesta) erittäin houkuttelevaan hintaan, joka on 3,75 dollaria/kk vuodessa premium-salasanahallintapalvelusta. Lisäksi tarjolla on rajoitettu ilmaisversio, jolla voit testata tuotetta ennen sitoutumista. Epäilemättä Dashlane-salasanahallinta on sen arvoinen.

Tutustu tarkemmin Dashlane-arvostelussamme.

Dashlane on yksi vuoden 2023 parhaista salasanahallinnoista

Plussaa

 • Helppokäyttöinen
 • Suuri automaattinen täyttö
 • Pimeän verkon skannaus
 • VPN bonuksena

Miinukset

 • Ei halvin vaihtoehto
 • Ei salasanan tuontia puhelimista

6. Passwarden – paras henkilökohtainen salasananhallintaohjelma

Passwarden - paras henkilökohtainen salasanojen hallintaohjelma
Pilvitallennus:Ei
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Edge, Opera
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Passwarden, säästä jopa 50%! 🔥

KeepSolid Passwarden -salasanahallinta on monipuolinen ratkaisu, jolla varmistat valtakirjojesi suojauksen verkossa. Sen avulla on vaivatonta luoda monimutkaisia salasanoja, tallentaa kirjautumistunnukset turvallisesti ja täyttää ne tarvittaessa automaattisesti.

Lisäksi sovellus on yllättävän intuitiivinen, joten jopa aloittelijoiden on helppo käyttää sitä.

Passwardenin avulla ei ole tilaa epäilyille turvallisuudestasi. Se käyttää markkinoiden johtavia AES-256-GCM- ja EC p-384-salauksia. Tämä tarkoittaa, että arkaluonteiset tietosi sekoitetaan kymmeniin palasiin, joita tunkeutujan on mahdotonta koota yhteen.

Lisäksi voit lisätä 2FA:n tai biometriikan iOS-, Android- ja macOS-laitteisiin. Ja lisätäksesi luottamustasi heihin entisestään, he noudattavat tiukkaa tietosuojakäytäntöä, joka takaa, että edes Passwarden-tiimi ei näe kohteitasi.

Passwardenin avulla sinulla on käytössäsi todella luotettavia vaihtoehtoja.

Voit käyttää tätä salasanahallintaohjelmaa lähes kaikissa tärkeimmissä käyttöjärjestelmissä, kuten Windowsissa, macOS:ssä, Androidissa tai iOS:ssä. Lisäksi saatavilla on selainlaajennuksia Edgeen, Firefoxiin, Chromeen ja Operaan. Jälkimmäiset eivät kuitenkaan ole itsenäisiä, joten tarvitset edelleen sovelluksen saadaksesi ne toimimaan.

Mitä tulee Passwardenin tarjoamiin ominaisuuksiin, saat joitakin todella luotettavia vaihtoehtoja:

 • Tietoturvan kojelauta – seuraa salasanojesi kuntoa ja ilmoittaa, milloin on aika vaihtaa ne.
 • Duress-tila – ylimääräinen suojaustaso kaikkein haavoittuvimmille tiedoille. Kun tämä toiminto on käytössä, se piilottaa tietosi ylimääräisen suojausavaimen avulla.
 • VPN – toimitetaan yhdessä salasanahallintaohjelman kanssa. Tämä työkalu salaa tietosi, poistaa geoblokitun sisällön ja suojaa sinut verkossa.
 • Salasanojen tuonti – voit tuoda kohteita vain tuetuista selaimista tai muista salasanahallinnoista, kuten Dashlane, 1Password ja LastPass.

Palatakseni takaisin parempaan puoleen, Passwardenilla on erinomainen ilmainen versio, joka on saatavilla koko eliniän. Sen avulla saat pikemminkin kaiken, mitä maksullisella paketilla on tarjota. Ainoat poikkeukset ovat suojattujen laitteiden määrä (joka on 2) ja turvallinen salasanojen jakaminen. Tämän lisäksi saat käyttöösi kaikki premium-ominaisuudet, joita tässä salasanahallinnassa on!

Passwarden yksityiskohtaiseen erittelyyn

KeepSolid Passwarden ei ole markkinoiden halvin vaihtoehto, sillä sen paketit alkavat 3,33 dollarista kuukaudessa. Mutta kun muistat, että voit suojata rajoittamattoman määrän laitteita ja monipuolisen tietoturvapaketin, kaikki näyttää loogisemmalta. Lisäksi voit aina hakea apua heidän viralliselta verkkosivustoltaan, jossa on 24/7 live-chat, sähköpostituki ja runsas tietopohja. Yhteenvetona voidaan todeta, että Passwarden on luotettava tietoturvakaveri.

Käy Passwardenin arvostelussa yksityiskohtainen erittely.

Plussaa

 • AES-256-salaus
 • Turvallinen salasanan jakaminen
 • Intuitiiviset sovellukset
 • Suuri ilmainen versio

Miinukset

 • Rajoitetut tuontivaihtoehdot
 • Kallis

7. Sticky Password – luotettava, mutta kallis salasanahallinta

Sticky Password - luotettava, mutta kallis salasanahallinta
Pilvitallennus:Rajoittamaton
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Safari, Opera ja Internet Explorer
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Sticky Password 60% alennuksella!🔥

Sticky Password on helppokäyttöinen ja todella turvallinen salasanahallintaohjelma, joka takaa tietojesi turvallisuuden. Salasanageneraattoriominaisuus auttaa sinua luomaan vaikeita ja hakkeroimattomia salasanoja, jotka on luotu erilaisilla symboleilla. Myös automaattinen täyttö nopeuttaa sisäänkirjautumista.

Saat tämän salasanahallinnan kaikkiin suosittuihin käyttöjärjestelmiin – Windows, macOS, Android ja iOS. Lisäksi Chrome-, Firefox-, Safari-, Opera ja Internet Explorer -selainten selainlaajennukset ovat luotettavia.

Turvallinen AES-256-salaus peittää henkilökohtaiset tietosi, joten hakkeri ei voi purkaa salausta. Tilin turvallisuuden lisäämiseksi Sticky Password ei tallenna pääsalasanaasi mihinkään. Voit myös lisätä 2FA:n ja biometrisen todennuksen, joten todella kukaan muu kuin sinä ei pääse käsiksi kaikkiin salasanoihisi.

Sticky Password

Sticky Password kattaa kaikki ominaisuudet:

 • Salasanageneraattori – luo vaikeita, ainutlaatuisia salasanoja tileillesi.
 • Salasanojen suojaus – ilmoittaa sinulle, kun salasanasi ovat liian heikkoja tai on aika päivittää ne.
 • Turvallinen salasanan jakaminen – on muokattavissa, ja voit valita, haluatko jakaa salasanan vain tiimisi, perheenjäsentesi tai työtovereidesi kanssa vai annatko heidän tehdä muutoksia kyseiseen tiliin.

Sticky Passwordista on olemassa hyvin rajoitettu ilmainen Sticky Password -versio, jonka avulla voit vain tallentaa salasanasi holviin. Jos haluat kaikki turvatyökalut, sinun on päivitettävä premium-versioon. Jos olet epävarma tilauksen maksamisesta, ilmaisen kokeilujakson ensimmäiset 30 päivää tarjoavat sinulle täyden premium-kokemuksen.

Voit hankkia tämän salasanahallintaohjelman 29,99 dollarilla/vuosi kaikkine turvaominaisuuksineen ja asiakastuen käyttöoikeuksineen. Asiakastukeen saa yhteyden sähköpostitse, ja lisäksi tarjolla on oppaita ja UKK-sivu. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä on luotettava, mutta silti kallis salasanahallintaohjelma.

Lue lisää Sticky Password -katsauksestamme.

Sticky Password

Plussaa

 • AES-256-salaus
 • Ilmainen versio
 • Salasanageneraattori
 • 2FA ja biometrinen tunnistus

Miinukset

 • Rajoitettu asiakastuki
 • Kallis

8. Enpass – helppokäyttöinen salasanaholvi

Enpass
Pilvitallennus:Ei
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave, Vivaldi
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki jopa 25% POIS Enpass!🔥

Enpass on erinomainen esimerkki minimalistisesta salasanahallinnasta. Se toimii alustarajat ylittäen, mutta se on suunniteltu ensisijaisesti käytettäväksi offline-tilassa. Voit määrittää synkronointivaihtoehdot eri laitteiden välillä käyttämällä kolmannen osapuolen pilvipalvelualustoja, kuten OneDrivea, Dropboxia, iCloudia jne.

Enpass salaa tietosi AES-256-sotilasluokan salausmenetelmällä, jossa on SQLCIPHER-laajennus. Voit lukita nämä tiedot pääavaimella ja avaintiedostolla (joka sisältää salausavaimen). Voit siis lähettää sen hakkereiden palvelimille mitä tahansa – tietoihin ei pääse käsiksi ilman pääsalasanaa.

Kuten muutkin markkinoilla olevat salasanahallintaohjelmat, myös Enpass tarjoaa joitakin hienoja ominaisuuksia tilauspaketissa:

 • Turvallinen tietojen tallennus – Voit säilyttää turvallisesti henkilöllisyystodistuksia, luottokorttitietoja ja muita tietoja.
 • Salasanojen seuranta – se auttaa arvioimaan käytettyjen salasanojen vahvuuden ja vaihtamaan ne, jos salasanaa käytetään uudelleen.
 • Turvallinen salasanageneraattori – tallentaa juuri luodun, ainutlaatuisen salasanan välittömästi holviin.
Enpass - helppokäyttöinen salasanaholvi

Palvelu on ilmainen, jos tyytyy käyttämään vain työpöytäversiota. Jos haluat vaihtaa työpöytä- ja mobiilitilien välillä, sinun on maksettava. Mobiiliversio on maksullinen, ja voit tilata palvelun tai ostaa lisenssin kertamaksuna. Voit sitten aktivoida tilauksen uudelleen mobiili- tai työpöytäsovelluksen kautta.

Käy Enpassin arvostelussa saadaksesi lisätietoja tästä salasanahallinnasta.

Plussaa

 • Salasanageneraattori
 • Mukautettava pilvi tai itsepalvelu
 • Tiedot on lisäksi suojattu SQLCipherillä
 • Kahden tekijän todennus
Enpass-salasanaholvi

Miinukset

 • Mobiilisovellukset ovat maksullisia
 • Ilmainen versio sisältää enintään 20 salasanaa

9. Bitwarden – aloittelijoille sopiva salasanahallinta

Bitwarden arvostelu 2023
Pilvitallennus:1 GB
Ilmainen versio:Kyllä
Selaimen lisäosat:Chrome, Firefox, Edge, Opera
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Bitwarden vain 0,83 dollaria/kk! 🔥

Bitwarden on todella turvallinen salasanahallintaohjelma. Se on avoimen lähdekoodin salasanaholvi, jota on helppo käyttää työpöytä- ja mobiilikäyttäjille, ja lisäksi siinä on komentorivikäyttöliittymä. Bitwardenin avulla voit helposti luoda, synkronoida, hallita ja jakaa kaikki salasanasi turvallisesti, joten voit olla varma, että tietosi ovat turvassa tämän salasanahallinnan avulla.

Voit olla varma, että tietosi ovat täysin turvassa Bitwardenin vahvan AES-256-salauksen ansiosta. Salausavain on peräisin pääsalasanastasi, joka on vahvasti hakkeroitu ja säilytetään Bitwardenin palvelimilla.

Kaikki tiedot on salattu päästä päähän, joten vaikka tietomurto tapahtuisi, tiedot olisivat käyttökelvottomia, koska niitä ei olisi mahdollista jäljittää.

Tilisi turvallisuuden vahvistamiseksi edelleen Bitwardenia voidaan käyttää todentajana, ja lisäksi siinä on kehittyneet 2FA-menetelmät – YubiKey, U2F ja Duo.

Pääsalasanan lisäksi voit käyttää salasanaholviasi myös biometristen kirjautumisten avulla – Face ID ja Touch ID niitä tukevissa laitteissa. Voit avata salasanaholvisi näillä menetelmillä vain, kun olet jo kirjautunut Bitwarden-järjestelmään.

Bitwardenissa on laaja luettelo ominaisuuksia, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä päivittäisessä käytössäsi:

Onko Bitwarden todella turvallinen?
 • Vault health and security breach report – tämä on sisäänrakennettu valvontatyökalu premium-tilauksen yhteydessä. Se raportoi, toistatko samaa salasanaa liikaa, onko tekemäsi salasana tarpeeksi turvallinen ja onko tietojasi vuotanut.
 • Salasanageneraattori – luo puolestasi vaikeita salasanoja, jotta tilisi voidaan suojata verkkouhilta.
 • Salasanojen jakaminen – turvallinen tapa jakaa tunnuksia työtovereiden tai luotettavien henkilöiden kesken.
 • Bitwarden Send – tämä on salattu viestijärjestelmä toisen henkilön kanssa. Voit jakaa tekstiä tai tiedostoa lähetyslinkin kautta tietyillä turvallisuusparametreilla, kuten poistopäivämäärä, viimeinen voimassaolopäivä tai valinnainen salasana.
 • Hätäyhteys – jos sinulle tapahtuu jotain, voit antaa hätäyhteyden jollekin luotettavalle henkilölle, jotta hän voi käyttää Bitwardenin holvia.

Bitwardenin käyttö on erittäin helppoa. Saat sovelluksia kaikille suosituille käyttöjärjestelmille, kuten Windows, macOS, Android, iOS ja Linux. Selainlaajennukset ovat saatavilla myös Chromessa, Firefoxissa, Edgessä ja Operassa. Lisäksi voit helposti tuoda salasanasi muista salasanahallinnoista.

Saat tämän salasanahallinnan hintaan 0,83 dollaria/kk 6 käyttäjälle. Voit kokeilla palvelua 7 päivän ilmaisella kokeilujaksolla ja nähdä, täyttääkö se kaikki vaatimuksesi. Lisäksi kaikilla Bitwardenin maksullisilla palveluilla on 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Bitwarden salasanahallinta arvostelu

Lue lisää Bitwardenin arvostelusta.

Plussaa

 • Kahden tekijän todennus
 • Erittäin muokattavissa
 • Salasanageneraattori
 • Turvallinen salasanan jakaminen

Miinukset

 • Käyttöliittymä ei ole kaikkein houkuttelevin käyttää
 • Tiedot tallennetaan maahan, joka kuuluu 5-Eyes Allianceen.

Miten testaamme ja rankkaamme nämä salasanahallintaohjelmat?

LastPass on palkittu viime aikoina hakkerit

Useimmat salasanahallintaohjelmat tarjoavat samat ominaisuudet, kuten synkronoinnin, salasanojen luomisen ja kaksitekijätodennuksen. Kun on kuitenkin aika erottaa parhaat muista, käytimme seuraavia kriteerejä:

 1. Laitteiden välinen toiminnallisuus ja salasanojen jakaminen. Haluat hallinnan, joka on käytettävissä useilla eri laitteilla ja jota on helppo käyttää ja jakaa tarvittaessa.
 2. Salaus. Mitään muuta kuin sotilasluokan AES 256-bittistä salausmenetelmää ei voida hyväksyä. Bonuspisteitä seuraavan sukupolven XChaCha20:stä.
 3. Lisäominaisuudet. Pimeän verkon skannaus, U2FA, VPN tai turvallinen chat ovat vain joitakin esimerkkejä, jotka antavat tuotteelle lisäarvoa.
 4. Monitekijätodennus. Hyvän salasanahallintaohjelman pitäisi tarjota oman todentajan lisäksi useita muita tunnuksia. Myös biometristen tunnisteiden (Touch ID ja Face ID) pitäisi toimia kaikilla laitteilla.
 5. Tuonti ja vienti. Salasanahallinnasta ei ole paljon hyötyä, jos et voi tuoda holvisi toisesta palvelusta tai selaimesta. Vienti on tärkeää myös siinä tapauksessa, että päätät vaihtaa salasanahallintaa.
 6. Sovellukset ja selainlaajennukset.Mitä enemmän, sitä parempi.
 7. Vastinetta rahalle. Onko olemassa halvempaa salasanahallintaohjelmaa, jossa on samat ominaisuudet?
 8. Asiakastuki. Live-chat tai puhelintuki on merkki laadukkaasta palvelusta. Sama pätee myös 24/7-saatavuuteen.
Videoarvostelu: Parhaat salasanahallintaohjelmat vuonna 2023

Miten valita paras salasananvartija sinulle?

Maailman paras salasanahallinta on hyödytön, jos se ei vastaa tarpeitasi tai on yksinkertaisesti liian monimutkainen käyttää. Siksi sinun ei kannata kiirehtiä lataamaan missä tahansa huippuluettelossa esiteltyä salasanahallintaohjelmaa numero 1. Paljon fiksumpaa olisi tehdä ensin hieman tutkimusta.

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että valitsemasi palvelu tarjoaa kaikki tarvitsemasi sovellukset ja tarvittavan määrän samanaikaisia yhteyksiä. Lisäksi on hyvä vilkaista sen kuvakaappauksia: näyttääkö salasanahallinta käyttäjäystävälliseltä?

Tietenkään ei pidä unohtaa myöskään ominaisuuksien valikoimaa. Esimerkiksi sisäänrakennettu VPN on hieno juttu – jos sinulla on jo sellainen, sinun ei kuitenkaan tarvitse maksaa liikaa ylimääräisestä ohjelmistosta.

Jos sinulla on vaikeuksia parhaan salasanahallintaohjelman valitsemisessa, voit vastata kommenttiosioon, ja me vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Millainen on hyvä salasanahallinta?

Salasanojen hallintaohjelmia vertailtu (paremmuusjärjestyksessä)

NordPassVartijaRoboForm1PasswordDashlanePasswardenTahmea salasanaEnpassBitwarden
Merkki
Luokitus4.9★★★★★4.8★★★★★4.7★★★★★4.5★★★★★4.6★★★★★4.0★★★★☆4.0★★★★☆4.0★★★★☆3.8★★★★☆
Ilmainen versioKylläKylläKylläEiKylläKylläKylläKylläKyllä
Hintaalkaen $1.43/kkalkaen $1.75/kkalkaen $0.99/kkalkaen $1.79/kkalkaen $3.75/kkalkaen $3.33/kkalkaen $29.99/vuosialkaen $1.99/kkalkaen $0.83/kk
Salattu tallennus3 GB (NordLocker-sovelluksen kanssa)1 GBEi1 GB1 GBEiKylläEi1 GB
2FA-todennusKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKyllä
Biometrinen kirjautuminenKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKyllä
Lomakkeen täyttäminenKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKyllä
SalasanageneraattoriKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKyllä
Salasanan jakaminenKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKylläKyllä
Merkittäviä ominaisuuksiaRiippumaton tilintarkastusTietomurron skanneriOCR-skannaus asiakirjoja ja kortteja vartenKeeperChatTurvallisuusauditointiRikkomusten vartiointiKirjautuminen yhdellä napsautuksellaValtakirjojen jakaminenJaetut kansiotPimeän verkon seurantaPaikallinen tallennusvaihtoehtoPoistettujen salasanojen palautusSisäänrakennettu VPNPimeän verkon seurantaRajoittamaton salasanan jakaminenTurvallinen jakaminenPääsy offline-tilassaDuress-tilaTurvallinen salasanan jakaminenSalasanageneraattoriSalasanojen suojaus kojelauta3. osapuolen synkronointiSeurantatyökaluSalasanageneraattoriSalasanan jakaminenBitwarden lähettääAutomaattinen täyttö
MiinuksetMuutamia lisäominaisuuksiaVanhentunut käyttöliittymäEi mukautettua tukea ilmaiskäyttäjilleAutomaattinen täyttö on kömpelöäEi ilmaista suunnitelmaaRajoitettu jakaminen muiden kuin käyttäjien kanssaKilpailijoita kalliimpiRajoitetut toiminnot Free-paketissaRajoitettu web-sovelluksen toiminnallisuusMelko kallistaRajoitetut tuontivaihtoehdotSelaimen laajennus vaatii sovelluksenRajoitettu asiakastukiRajoitetut selaimen laajennuksetMobiilisovellukset ovat maksullisiaIlmainen versio sisältää enintään 20 salasanaaVanhentunut käyttöliittymäTiedot tallennetaan maahan, joka kuuluu 5-Eyes Allianceen.
ArvosteluNordPass arvosteluKeeper arvosteluRoboForm arvostelu1Password arvosteluDashlane arvosteluPasswarden arvosteluSticky Password arvosteluEnpass-arviointiBitwarden arvostelu

Voittaja

Kunniamaininnat

Täältä löydät muutamia muita salasanahallintaohjelmia, jotka mielestämme ansaitsevat myös huomiota:

Kolmannen osapuolen salasanahallintajärjestelmät vs. sisäänrakennetut salasanahallintajärjestelmät
 • KeePass – avoimen lähdekoodin salasanahallinta, jota yhteisö pyörittää, joten siitä ei tarvitse maksaa. On vaikea salasanahallinta käyttää, joten se ei ole kovin aloittelijoille sopiva, mutta on täysin muokattavissa. Lisäksi voit lisätä siihen kaikenlaisia liitännäisiä, joilla voit muokata työkalua mieleiseksesi. Osta se hintaan $/kk.
 • Zoho Vault – se on turvallinen, helppokäyttöinen ja edullinen salasanahallintaohjelma, josta on myös ilmainen versio. Tarkoitettu enemmän tiimikäyttöön, mutta voi olla yhteensopiva yksilökäyttöön. Tässä salasanahallinnassa on muun muassa salasanojen jakamismahdollisuus, muokattavat ylläpitäjän oikeudet ja hätäoikeudet. Perustuu nollatietoarkkitehtuuriin (salaa ensin laitteellasi ja siirtyy sitten palvelimille), ja hinta alkaa 0,90 dollarista kuukaudessa.

LastPassin poissulkeminen

LastPass-salasanahallinta on jätetty pois parhaiden salasanahallintaohjelmien listalta toistuvien tietoturvaloukkausten vuoksi.

Kolmannen osapuolen salasanahallintajärjestelmät vs. sisäänrakennetut salasanahallintajärjestelmät

Viimeaikaisten hakkerointien yhteydessä LastPass myönsi, että käyttäjien tietojen varmuuskopiot oli varastettu. Lisäksi paljastui, että käyttäjien tietoja LastPassissa suojaavat salaustasot olivat hyvin heikkoja.

Kaiken kaikkiaan LastPassia ei enää pidetä turvallisena salasanahallintaohjelmana, ja on suositeltavaa etsiä parempia vaihtoehtoisia palveluntarjoajia arkaluontoisten tietojen suojaamiseksi.

Videoarvostelu: 2023 parhaat salasanahallinnoijat

Miten salasanahallinta toimii?

Salasanahallintaohjelmat tallentavat salasanasi salattuun tietokantaan, joka voi olla joko paikallinen (laitteessa) tai etätietokanta (verkossa). Joissakin tapauksissa kyseessä voivat olla myös luottokorttitiedot tai tärkeät asiakirjat, joita et halua säilyttää pilvipalvelussa.

Pilvipohjainen ja tiloissa tapahtuva hallinta

Kaikki sisältämät tiedot avataan yleensä pääsalasanalla. Se on ainoa, joka sinun on muistettava. Kun haluat kirjautua sähköpostiin tai muuhun tiliin, kopioi ja liitä käyttäjätunnus ja salasana.

Useimmissa salasanahallintaohjelmissa on myös automaattinen täyttötoiminto, joka tekee työn puolestasi. Kummassakin tapauksessa pääasia on, että sinun ei enää tarvitse muistaa mitään näistä salasanoista.

Salasanahallintaohjelmat luovat myös vahvoja salasanoja puolestasi. Ne voivat jopa muistuttaa sinua vaihtamaan ne säännöllisesti, mikä on suositeltava käytäntö. Sinulle ilmoitetaan myös kaksoiskappaleista, joita löytyy usein, kun syötät kaikki salasanat tietokantaan ensimmäistä kertaa.

Lisäksi salasanahallintaohjelmat toimivat useilla laitteilla, ja niissä on myös selainlaajennuksia. Tämä tarkoittaa, että et ole lukittuna ulos pöytäkoneellasi tai älypuhelimellasi.

Pitäisikö sinun harkita ilmaista salasanojen hallintaa?

Tutustu kattavaan oppaaseemme siitä, miten salasanahallintajärjestelmät toimivat ja mikä teknologia niiden taustalla on, saadaksesi lisätietoja.

Mikä on hyvä salasanahallinta?

Hyvässä salasanahallinnassa on oltava kaikki tai ainakin useimmat seuraavista ominaisuuksista:

 • Pitää salasanasi turvassa. Tämä ei ole mahdollista ilman sotilastason salausta.
 • Käyttää nollatietoarkkitehtuuria. Vain sinä voit käyttää salasanojasi. Nollatietoarkkitehtuuri varmistaa, että edes palveluntarjoaja ei pääse käsiksi tietoihisi.
 • Luo vahvoja salasanoja. Niiden tulisi olla vähintään 12 merkkiä pitkiä ja sisältää isoja kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
 • Parantaa heikkoja salasanoja. Kun tuot salasanalistasi, ainakin osa niistä ei todennäköisesti ole vahvoja. Hyvän salasanahallintaohjelman tehtävänä on vahvistaa niitä, kuten steroidit vahvistavat urheilijaa.
Henkilökohtaiset ja yritysten salasanojen hallintaohjelmistot
 • Tutkii pimeää verkkoa säännöllisesti. Koskaan ei voi tietää, milloin käyttäjätunnuksesi, salasanasi tai, luoja paratkoon, molemmat päätyvät pimeään verkkoon myyntiin. Valitse siksi salasanahallintaohjelma, joka voi hälyttää, jos näin tapahtuu.
 • Voit tallentaa muita tietoja. Vaikka käyttäjätunnukset ja salasanat täyttävät suurimman osan holvistasi, myös luottokorttitiedot ja suojatut muistiinpanot ovat tärkeitä, varsinkin jos tarvitset niitä päivittäin.

Kolmannen osapuolen salasanahallintajärjestelmät vs. sisäänrakennetut salasanahallintajärjestelmät

Sisäänrakennetut salasanahallintaohjelmat ovat erittäin käteviä työkaluja, mutta niitä ei voi verrata kolmannen osapuolen salasanahallintaohjelmiin.

Kaiken kaikkiaan sisäänrakennetut salasanahallintatyökalut eivät ole kovin turvallisia, sillä näiden työkalujen päätavoitteena ei ole suojata salasanojasi, vaan tarjota nopeat ja helpot kirjautumiset. Niissä ei siis käytetä niin paljon aikaa turvallisten turvatoimien toteuttamiseen.

Parhaat salasanojen hallintatyökalut tarpeisiisi

Lisäksi jos joku pääsisi käsiksi laitteeseesi, salasanasi ja muut arkaluonteiset tietosi olisivat todella helposti saatavilla. Toisin kuin kolmannen osapuolen palveluntarjoajilla, jotka suojaavat salasanasi pääsalasanan ja ehkä jopa 2FA-todennuksen taakse.

Yksi ongelma, joka liittyy sisäänrakennettuihin salasanahallintaohjelmiin, erityisesti selainohjelmiin, on se, että salasanoja ei ole kätevää viedä eri laitteisiin ja selaimiin. Kolmannen osapuolen salasanahallintaohjelmat ottavat käyttöön uusia integraatioita lähes päivittäin.

Kolmannen osapuolen salasanahallintapalvelujen tarjoajat tarjoavat myös muita turvaominaisuuksia, kuten:

 • Salasanageneraattori – luo turvallisia, vaikeasti murrettavia, yksilöllisiä salasanoja.
 • Salasanan terveystarkistus – tarkistaa salasanasi vahvuuden, jos se ei ole vielä aika vaihtaa.
 • Pimeän verkon seuranta – valvoo arkaluonteisten tietovuotojen löytämistä pimeästä verkosta.
Ovatko salasanat ja salasanojen hallintajärjestelmät tulevaisuutesi?

Pilvi vs. paikallinen hallinta

Tärkein ero pilvipalvelun ja paikallisen hallinnan välillä on se, että pilvipalvelun hallinnassa käyttäjätiedot salataan ja tallennetaan palveluntarjoajan palvelimille. Paikallisessa hallinnassa käyttäjätiedot tallennetaan käyttäjän laitteeseen. Molemmissa tallennusvaihtoehdoissa on omat etunsa.

Pilvitallennus säästää laitteesi tilaa. Lisäksi tämä on todella turvallinen tapa suojata tietojasi, jos luotat palveluntarjoajaan, koska heillä on yleensä keinot varmistaa, että heidän palvelimensa ovat todella turvallisia. Lisäksi palveluntarjoajan palvelimille on käytännössä mahdotonta murtautua, ja vaikka niin tapahtuisi – tietojesi salauksen purkaminen olisi mahdotonta.

Lisäksi salasanahallintaohjelmat eivät tallenna pääsalasanaasi palvelimilleen. Mahdollisista vuodoista ei siis ole kyse. Myös nollatietoarkkitehtuuri on melko suosittu, mikä tarkoittaa, että kaikki salataan käyttäjän laitteessa, ja vasta sitten se siirtyy palveluntarjoajan palvelimille.

Toisaalta paikallinen hallinta ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, jos haluat käyttää salasanojasi useammalla kuin yhdellä laitteella. Lisäksi uhkana on, jos kadotat laitteesi kaikkine salasanoineen. Koska varmuuskopiota ei ole, salasanat voivat hyvinkin olla lopullisesti poissa.

Miten salasanojen hallinta varmistaa salasanojen turvallisuuden?

Joillakin salasanahallintapalvelujen tarjoajilla on kiertotie tähän ongelmaan – salasanat tallennetaan käyttäjän laitteeseen, ja kun synkronointi sallitaan, tiedot siirretään palvelimille vasta sitten, kuten RoboFormissa.

Pitäisikö sinun harkita ilmaista salasanahallintaa?

Joillekin käyttäjille ilmainen salasanahallinta saattaa riittää. Meidän on kuitenkin ensin erotettava toisistaan maksulliset salasanahallintaohjelmat, jotka tarjoavat ilmaisen version, ja todella ilmaiset salasanahallintaohjelmat. Valitettavasti useimmat jälkimmäisistä eivät ole aikasi arvoisia. Itse asiassa jotkut saattavat olla jopa vaarallisia ja varastaa kaikki tietosi holvin sisällä.

Useimmilla parhailla salasanahallintaohjelmilla on ilmainen versio, jota voit kokeilla. Niissä kaikissa on tietysti vähemmän ominaisuuksia ja erilaisia rajoituksia, kuten yksi yhdistetty laite kerrallaan, ei tietomurtojen seurantaa tai salasanojen jakamista.

Toiset eivät anna sinun varmuuskopioida tietojasi ja kieltävät ensisijaisen asiakastuen. Mutta jos todella haluat, suosittelemme valitsemaan parhaiden ilmaisten salasanahallintaohjelmien luettelosta vuonna 2022.

Mitkä ovat salasanojen hallinnan haitat?

Henkilökohtaiset vs. yritysten salasananhallintaohjelmistot

Kaikki listatut salasananhallintaohjelmat ovat loistavia henkilökohtaiseen käyttöön – mutta entä yritysratkaisut? No, onneksi useimmilla näistä palveluista on hyviä vaihtoehtoja yrityksille.

Hyvässä yrityksen salasanojen hallintaohjelmistossa on oltava joitakin lisäominaisuuksia, jotka auttavat sinua keskittämään kaikkien yrityksesi tilien turvallisuuden. Tässä on kolme käsin valitsemaamme parasta salasanahallintaohjelmaa, jotka auttavat sinua tässä:

Henkilökohtaiset vs. yritysten salasananhallintaohjelmistot
 • 1Salasana. 1Password on yksi parhaista salasanahallintaohjelmista yrityksille, ja se tarjoaa kätevän tavan turvata työtovereidesi salasanat. Sen avulla voit luoda ja hallita mukautettuja ryhmiä, luoda raportteja ja saada liiketoimintatietoja.
 • RoboForm. RoboForm on yrityksille suunnattu salasanahallintaohjelma, jonka avulla tiimisi jäsenet voivat hallita salasanojaan ja tunnuksiaan helposti. Sen kätevän hallintakonsolin ansiosta yrityksesi voi helposti ottaa työntekijöitä käyttöön.
 • Passbolt. Tämä on yksi parhaista yrityskäyttöön tarkoitetuista salasanahallinnoista. Avoimen lähdekoodin ja täysin ilmaisen ohjelman avulla voit jakaa salasanoja turvallisesti tiimisi jäsenten kesken. Se on myös hyvin mukautettavissa, joten voit säätää sen ominaisuuksia yrityksesi tarpeiden mukaan.

Parhaat salasanojen hallintatyökalut tarpeidesi mukaan

Parhaat salasanojen hallintatyökalut tarpeidesi mukaan

Eri salasanahallinnoilla on erilaisia etuja ja haittoja, jotka perustuvat tarpeisiisi, käyttöjärjestelmääsi tai laitteeseen, jolla käytät sitä. Lisäksi sinun kannattaa harkita, kuinka monta laitetta haluat kattaa yhdellä salasanahallinnan tilauksella, jos kyse on vain sinun tai ehkä useiden ihmisten tiedoista.

Tarkastellaan monipuolisemmin salasanojen hallintatyökaluja, jotka mukautuvat mieltymyksiisi:

Salasanahallintavertailu (ranking)
 • Windows-salasanahallintaohjelmat. Yksi parhaista asioista, joita voit tehdä verkkoturvallisuutesi hyväksi, on hankkia luotettava salasanahallinta Windowsille. Sinun ei tarvitse muistaa salasanojasi tai muita tunnistetietojasi, koska työkalu täyttää ne puolestasi. Tutustu parhaimpiin salasanojen hallintatyökaluihin Windowsille listaltamme.
 • Salasanahallinta Macille. Salasanahallinta on hyvä valinta, jos haluat parantaa verkkoturvallisuuttasi ja lisätä alustarajat ylittävän synkronoinnin Applen ja muiden kuin Applen laitteiden välillä. Olemme valinneet tähän parhaiden Macin salasanahallintaohjelmien luetteloon ne, joiden pitäisi pitää tunnistetietosi turvassa.
 • Salasanojen hallinta iPhonelle. iPhonessasi on arvokkaimpia ja henkilökohtaisimpia tietojasi. Tästä syystä haluat iPhonelle sopivimman salasanahallintaohjelman, joka pitää ne kaikki turvassa.
 • Salasanojen hallinnoijat Androidille. Koska suurin osa salasanoista ja muista arkaluonteisista tiedoistasi on tallennettu Android-laitteeseesi, haluat hankkia parhaan salasanojenhallintasovelluksen, jotta asiat pysyvät turvassa. Tutustu kattavaan luetteloon parhaista salasanojen säilytyssovelluksista Androidille.
 • Salasanojen hallintaohjelmat Chromelle. Chrome on yksi parhaista saatavilla olevista selaimista, ja siinä on oma salasanahallinta, mutta jos haluat olla turvassa, sinun on päivitettävä selaimeen, jossa on enemmän suojaa ja toimintoja. Olemme testanneet ja valinneet parhaat salasanahallintaohjelmat Chromelle.
 • Salasanahallintaohjelmat Linuxille. Linux, kuten muutkin käyttöjärjestelmät, vaatii lisäturvaa. Salakirjoittaminen ja salasanojen suojaaminen identiteettivarkauksilta on siksi viisas päätös. Tässä on kattava luettelo valitsemistamme salasanojen hallintatyökaluista Linuxille.
Kunniamaininnat

Onko salasanoja ja salasanahallintajärjestelmiä olemassa tulevaisuudessa?

Ei ole vaikea kuvitella, että lähitulevaisuudessa salasanoista voi tulla menneisyyttä. Tekniikan kehittyessä on jo nyt tapauksia, joissa biometriset tunnistautumislaitteet alkavat korvata salasanoja, ja myös salasanoja on saatavilla rajoitetussa määrässä sivustoja ja käyttöjärjestelmiä.

Salasanat ovat turvallinen ja helpompi vaihtoehto salasanoille. Tämän ominaisuuden avulla voit kirjautua tileillesi salasanan sijasta biometrisen tunnistimen, PIN-koodin tai kuvion avulla. Kyseessä on digitaalinen tunniste, joka on sidottu käyttäjätiliin ja verkkosivustoon tai sovellukseen.

Onko salasanoja ja salasanahallintajärjestelmiä olemassa tulevaisuudessa?

Kun haluat rekisteröityä palveluun, joka tukee tunnuslukuja, selain tai käyttöjärjestelmä luo tunnusluvun kyseistä tiliä varten ja tallentaa sen sitten laitteeseesi. Itse asiassa tunnusavain koostuu kahdesta erillisestä avaimesta – julkisesta, jonka rekisteröit sovellukseen, ja yksityisestä, joka tallennetaan vain mobiililaitteeseesi. Varmistaaksesi, että vain oikea omistaja käyttää kulkuavainta, järjestelmä pyytää sinua avaamaan mobiililaitteesi lukituksen biometrisillä tunnuksilla, PIN-koodilla tai kuvion avaamisella.

Tämä ominaisuus on siirtymässä myös salasanahallintamarkkinoille. 1Password suunnittelee ottavansa tämän ominaisuuden käyttöön, ja muut salasanahallinnoijat seuraavat pian perässä. Passkeys on enimmäkseen Applen tukema useilla verkkosivustoilla ja sovelluksissa, mutta sitä tuetaan pian myös muissa käyttöjärjestelmissä.

Vaikka joudumme kuitenkin edelleen käsittelemään salasanoja päivittäin, paras salasanahallintamme on NordPass. Tämä salasanahallinta ei ainoastaan tarjoa loistavaa tietoturvaa ja toimii nollatietoarkkitehtuuriin perustuen, jossa tietosi salataan ensin laitteellasi ennen kuin ne menevät palvelimille, vaan siinä on myös lisäominaisuuksia. Esimerkiksi salasanojen terveystarkistus, turvalliset muistiinpanot, hätäyhteys ja salasanojen jakaja muiden muassa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille