Parhaat ilmaiset VPN:t iPhonelle ja iPadille vuonna 2023

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Onko olemassa 100% ilmaisia VPN:iä?

Kyllä, on olemassa useita luotettavia ilmaisia VPN-palveluja. Näihin kuuluu Atlas VPN, jossa on 5GB:n rajoitus ja 3 palvelinpaikkaa. Ilmainen versio riittää siis perustietosuojaukseen.

Millä ilmaisella iPhone VPN:llä on eniten palvelimia?

Windscribe on ilmainen iPhone VPN, jolla on eniten palvelimia 11 paikassa. Sen avulla voit muodostaa yhteyden palvelimiin, jotka sijaitsevat Saksassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Alankomaissa, Norjassa, Romaniassa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa, Turkissa, Hongkongissa ja Kanadassa. Näistä maista VPN ehdottaa nopeinta palvelinta, johon voit muodostaa yhteyden.

Mitä ilmaista VPN:ää Apple suosittelee?

Apple ei suosittele ilmaisia VPN:iä. Itse asiassa Apple edistää sovelluksia vasta sen jälkeen, kun App Storen kuraattorit ovat arvioineet sovelluksen. Se tarkoittaa, että mainostetut sovellukset perustuvat latausmäärään ja onnistuneisiin markkinointitekniikoihin.

Mikä on paras ilmainen VPN-sovellus iPhonelle?

Paras ilmainen VPN iPhonelle on NordVPN. Vaikka sillä on ilmaisen version sijaan vain 30 päivän rahanpalautustakuu, se tarjoaa ensiluokkaista turvallisuutta ja tietosuojaa. Kaikki tämä nopeuksista tinkimättä.

On yleisesti tiedossa, että Applen iOS on todella turvallinen. Henkilökohtaiset tiedot ovat kuitenkin nykyään yksi arvokkaimmista hyödykkeistä, ja valitettavasti tietoverkkorikolliset ja jopa jotkut hallitukset ovat kohdistaneet niitä voimakkaasti. Näin ollen ylimääräisen turvakerroksen, kuten VPN:n, käyttöönotto on viisas päätös, jos haluat lisätä yksityisyyttäsi ja estää tietojen jäljittämisen.

Lisäksi luotettava VPN iPhonelle ja iPadille voi tehdä paljon muutakin kuin vain pitää sinut suojattuna. Se avaa keinoja saavuttaa internetin vapaus, jolloin voit käyttää kaikkea rajoitettua ja sensuroitua sisältöä, kuten verkkosivustoja, suoratoistoalustoja ja muita mediapalveluja. Mutta kysymys kuuluu – voiko ilmainen VPN tehdä kaiken tämän?

Ehdottomasti! Mutta vain luotettavia VPN-palveluntarjoajia kannattaa harkita, sillä useimmat ilmaiset VPN:t ansaitsevat rahaa myymällä käyttäjätietoja kolmansille osapuolille. Tai ne yksinkertaisesti roskapostittavat sinua häiritsevillä mainoksilla. Puhumattakaan App Storessa tarjottavien “ilmaisten VPN-palvelujen” valtavasta luettelosta, jotka lopulta maksavat enemmän kuin tavalliset VPN-palvelut.

Onko olemassa täysin ilmaista VPN:ää iPhonelle?

Kokeile NordVPN:n premium-palvelua ilmaiseksi

NordVPN on erinomainen premium-vaihtoehto, joka tarjoaa kaikki huippuominaisuudet – ilman ärsyttäviä kompromisseja. Hanki se nyt ilmaiseksi: luotettavan rahanpalautustakuun ansiosta voit kokeilla sitä ilman riskiä!

Tästä huolimatta olemme koonneet listan parhaista vuonna 2023 iPhone- ja iOS-laitteille tarkoitetuista ilmaisista VPN-palveluista, jotka ovat todella turvallisia, jotta voit löytää parhaan palveluntarjoajan stressittömästi. Jatka lukemista saadaksesi selville, mitkä niistä ovat hyviä.

Top 5 parasta ilmaista VPN:ää iPhonelle:

 1. NordVPN – paras ilmainen VPN iPhonelle
 2. Surfshark – top ilmainen iPhone VPN rajattomilla yhteyksillä
 3. Atlas VPN – luotettava ilmainen VPN-palvelu
 4. ExpressVPN – kattava VPN-turvapaketti ilmaiseksi
 5. CyberGhost – maantieteellisesti monipuolinen ilmainen iOS VPN -palvelu
Mikä on paras ilmainen VPN iPhonelle?

Kannattaako iPhonessa käyttää ilmaista VPN:ää?

Ilmaisen VPN:n arvo riippuu tarpeistasi. Ensinnäkin ilmainen VPN iOS:lle voi kattaa vain perustarpeet, sillä useimmilla ilmaisilla palveluntarjoajilla on hyvin rajalliset tietoturvapaketit. Saatat menettää mahdollisuuden valita haluamasi palvelimen ja sijainnin, tai sinulla on lyhyt ja tylsä ominaisuusluettelo, joka ei edes auta sinua ohittamaan georajoituksia.

Toiseksi, ilmaiset VPN:t etsivät aina tapaa saada käyttäjänsä tilaamaan maksullisia palveluita. Yleensä ilmainen versio on vain kaupallinen tuote, jonka tarkoituksena on houkutella sinut maksulliseen tuotteeseen. Siksi kaikki rajoitukset ja jatkuvasti nähtävät muistutukset päivittää pakettisi saattavat aiheuttaa sinulle enemmän ahdistusta kuin turvallisuutta.

Kaiken kaikkiaan ilmainen VPN on pikemminkin lyhytaikainen ratkaisu verkkoturvallisuuden ja anonymiteetin säilyttämiseen. Toisaalta premium-palvelut mahdollistavat rajoittamattoman, rajattoman ja turvallisen selailukokemuksen. Niiden avulla voit turvata henkilöllisyytesi, vaikka VPN-yhteys katkeaisi, päästä eroon ärsyttävistä mainoksista tai käyttää Netflixiä ja muita maailmanlaajuisia suoratoistopalveluja.

Ammattilaisen vinkki

Etsitkö hyvää ilmaista VPN:ää? Jos haluat luotettavia palveluita ja monipuolisen paketin, suosittelemme käyttämään premium-palveluntarjoajien, kuten NordVPN:n tai Surfsharkin, ilmaisia kokeiluversioita tai 30 päivän rahat takaisin -takuuta.

Onko olemassa 100% ilmaista VPN:ää?

Parhaat ilmaiset VPN:t iPhonelle ja iPadille – yksityiskohtainen listamme

Olemme nähneet, kuinka monta ilmaista VPN:ää odottaa huomiotasi Applen App Storessa. Ja hämmentyminen siinä vaiheessa on täysin ymmärrettävää.

Helpottaaksemme luotettavan ilmaisen VPN:n hankkimista olemme testanneet ja valinneet nämä 7 ilmaista VPN:ää iOS-laitteellesi. Jotta saisimme selville, ovatko ne todella parhaita, olemme perustaneet kriteerit, jotka alkavat iOS:n personoinnista, jatkuvat turvallisuuteen ja päättyvät ominaisuuksiin.

Katso siis, löytyykö sieltä etsimäsi Se Oikea.

1. NordVPN – kaiken kaikkiaan paras ilmainen VPN valinta iPhonelle

Voinko käyttää NordVPN:ää iPhonessani?
Kotipaikka:Panama
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki NordVPN 63% POIS + 3 kuukautta ILMAISEKSI! 🔥

NordVPN on paras ilmainen VPN iPhonelle. Sillä on moderni ja käyttäjäystävällinen iOS-sovellus. Voit helposti valita yli 5500 palvelimen joukosta yli 60 paikassa sijaitsevasta palvelimesta kartta-/maaluettelosta Apple-laitteellasi.

Itse sovelluksessa on erittäin helppo navigoida. Voit muodostaa yhteyden pääikkunan kautta ja löytää ominaisuuksia muista välilehdistä. Uudessa NordVPN:n iOS-versiossa voit jopa muodostaa yhteyden tai katkaista sen kotinäytön widgetin kautta.

Voinko käyttää NordVPN:ää iPhonessani?

Tämän lisäksi NordVPN:n iOS-sovelluksessa voit valita eri tunnelointiprotokollia. Näihin kuuluvat IKEv2 ja OpenVPN (TCP/UDP), mutta parhaiden nopeuksien saavuttamiseksi suosittelemme vallankumouksellista NordLynx-protokollaa.

Lisäksi tämä VPN sisältää lisäturvaominaisuuksia, joita ei yleensä saa iOS-sovelluksista. Voit esimerkiksi käyttää tappokytkintä ja pimeän verkon valvontaominaisuuksia arkaluontoisten tietojesi suojaamiseen.

Katso myös tämä: NordVPN toimii Netflixin ja muiden suoratoistoalustojen, kuten Hulun ja BBC iPlayerin kanssa. Voit käyttää sitä maailmanlaajuisen sisällön katsomiseen mistä tahansa.

Onko NordVPN ilmainen iPhonessa?

Vaikka maksulliset tilaukset maksavat 3,29 dollaria kuukaudessa, voit kokeilla sitä riskittömästi 30 päivän rahat takaisin -takuulla. Sitä varten sinun on lunastettava NordVPN:n ilmainen kokeilujakso. Jos muutat mielesi ja haluat hankkia maksullisen liittymän, tarkista NordVPN:n tarjoukset alennusten varalta.

Lue koko NordVPN-arvostelumme saadaksesi lisätietoja tästä palveluntarjoajasta.

Plussaa

 • Rajoittamaton nopeus ja kaistanleveys
 • Suuri palvelinvalikoima
 • Tappokytkin
 • Pimeän verkon seuranta
 • Käyttäjäystävällinen iOS-sovellus
 • Poistaa Netflixin ja muiden suoratoistosivustojen estot.

Miinukset

 • Ilmainen kokeiluversio vaatii luottokorttitiedot

2. Surfshark – ilmainen VPN rajattomilla yhteyksillä iPhonelle.

Toimiiko Surfshark iPhonella?
Kotipaikka:Alankomaat
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki 82% OFF Surfshark + 2 kuukautta ILMAISEKSI 🔥

Surfshark on toinen kärkiehdokas parhaiden iPhoneen tarkoitettujen ilmaisten VPN:ien listallamme. Voit nauttia intuitiivisesta iOS-sovelluksesta, jonka avulla voit valita yli 3200 palvelimesta 100 paikassa. Lisäksi saat rajoittamattoman määrän samanaikaisia yhteyksiä, joten perheesi voi käyttää sitä myös iPhonellaan.

Surfsharkin iOS-sovellus on käyttäjäystävällisyyden määritelmä. Kaikki tarvittava on saatavilla päänäytöllä, kun taas asetukset ja Surfshark One -ominaisuudet on jaettu erillisille välilehdille. VPN:llä on sovellukset myös Windowsille, Androidille, Linuxille ja macOS:lle.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että sen iOS-sovelluksessa on runsaasti ominaisuuksia mobiilisovellukseksi. Saat tappokytkimen, joka pysäyttää kaiken Internet-liikenteen, jos VPN-yhteys katkeaa. Lisäksi käytössä on WireGuard-tuki, joten voit nauttia nopeista nopeuksista ja vakaasta yhteydestä.

Miksi Surfshark ei toimi iPhonessani?

Viihteen osalta et myöskään tule pettymään. Surfshark toimii Netflixin, Disney+:n, Amazon Prime Videon ja monien muiden suoratoistoalustojen kanssa. Voit siis katsoa iPhonellasi kaikkia maailmanlaajuisia ohjelmia, kun olet liikkeellä.

Maksullisten tilausten hinnat alkavat 2,30 dollarista kuukaudessa, mutta Surfshark tarjoaa myös uskomattomia alennuksia. Vaihtoehtoisesti on mahdollisuus saada ilmainen Sufshark-kokeilujakso 7 päiväksi ja käyttää 30 päivän rahat takaisin -takuuta pidemmän kokeilujakson ajaksi.

Lue lisää tästä palveluntarjoajasta yksityiskohtaisesta Surfshark VPN -arvostelustamme.

Miten lisään Surfsharkin iPhoneeni?

Plussaa

 • Nopeutta tai kaistanleveyttä ei ole rajoitettu
 • Valtava palvelinkanta
 • Tappokytkin
 • Rajoittamattomat samanaikaiset yhteydet
 • Intuitiivinen iOS-sovellus
 • Toimii Netflixin ja muiden suoratoistosivustojen kanssa

Miinukset

 • Pyytää luottokorttitietoja ilmaista kokeilujaksoa varten.

3. Atlas VPN – luotettava VPN-kumppani iPhonelle.

Atlas VPN
Kotipaikka:Yhdysvallat
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki Atlas VPN, nyt 83% POIS + 3 kuukautta ILMAISEKSI! 🔥

Vielä yksi ilmainen VPN Applen laitteille, jonka puolesta äänestämme, on Atlas VPN, joka on mobiililaitteisiin keskittynyt palveluntarjoaja. Sen lisäksi, että tämä palveluntarjoaja on kohtuullisen henkilökohtainen VPN iOS:lle, se käyttää AES 256-bittistä salausta ja väittää, ettei se kerää käyttäjätietoja. Tämä tarkoittaa, että yksityisyytesi pysyy turvassa.

Atlas VPN:n Android– ja iOS-sovellukset ovat periaatteessa identtiset. Hieman epämiellyttävä seikka on se, että sinun täytyy selata sijainteja löytääkseen, mitkä niistä ovat ilmaisia. Jos et kuitenkaan välitä palvelinten sijainnista, voit yksinkertaisesti napsauttaa pääyhteyspainiketta.

Yleiskatsaus Atlas VPN:ään

Saat myös 5 Gt dataa ilmaisella liittymällä. Mutta jos päätät valita premium-paketin, jossa on rajoittamaton datamäärä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että käytät liikaa rahaa. Atlas VPN:n hinta alkaa 1,82 dollarista kuukaudessa.

Hyppäämällä ilmaisen Atlas VPN:n kannelle saisit käyttöösi ominaisuuksia, kuten kill switchin, turvallisen selauksen ja P2P-tiedostojen jakamisen. Pysyisit siis suojassa haitallisilta verkkosivustoilta ja vaaralta, että VPN-yhteys katkeaa. Myös torrentointi voisi täyttää viikonloppusi.

Mutta totta puhuen se ei ole paljon, ja saat enemmän tilaamalla maksullisen version. Voit esimerkiksi poistaa suoratoistosivustojen eston ja havaita tietomurrot.

IPSec/IKEv2:n lisäksi voit valita nopean WireGuard-protokollan jopa ilmaisversiossa. No, tässä emme törmää mihinkään yllättävään, sillä Atlas VPN tarjoaa vain kolme sijaintia, joista valita. Mutta se väittää lisäävänsä uusia sijainteja säännöllisesti, joten voimme toivoa parempia päiviä tulevan.

Saat kaikki tarvitsemasi tiedot lukemalla yksityiskohtaisen Atlas VPN -arvostelumme.

Ilmaiset Atlas VPN:t

Plussaa

 • 5GB dataa
 • Ei nopeusrajoituksia
 • Tappokytkinominaisuus
 • AES-256-salaus
 • Tukee torrentointia

Miinukset

 • Vain kolme paikkaa
 • Keskimääräiset nopeudet

4. ExpressVPN – monipuolinen VPN-sovellus iOS:lle

Toimiiko ExpressVPN iPhonessa?
Kotipaikka:Brittiläiset Neitsytsaaret
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki ExpressVPN, nyt 49% POIS 1-vuotispaketista! 🔥

ExpressVPN on iPhonellesi tarkoitettu kokonaisratkaisu, joka takaa murtumattoman suojan ja erinomaisen suorituskyvyn. Sisäinen Lightway-tunnelointiprotokolla ja vankka palvelinkanta, jossa on palvelimia 94 maassa, takaavat viiveettömän kokemuksen.

iOS-sovellus heijastaa työpöytäversiota erittäin hyvin. Se on intuitiivinen ja hyvin suunniteltu. Löydät kaikki suojausominaisuudet yhdestä luettelosta ja voit helposti mukauttaa suojaustasoa tarpeidesi mukaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iOS-sovelluksesta puuttuvat kill switch, split tunneling ja pikavalinnat.

Puuttuvien ominaisuuksien lisäksi voit silti nauttia kehittyneestä tietoturvapaketista. Hämärtyneiden palvelimien avulla voit piilottaa VPN-yhteytesi uteliailta katseilta ja jatkaa selaamista turvallisesti. Ja Threat Manager varmistaa, että vältät haitalliset verkkosivustot ja estät jäljittäjät matkan varrella.

Miksi ExpressVPN ei toimi iPhonessa?

Lisäksi tietoliikenteesi salataan AES-256-salauksella, joka on nykyisin vahvin salausmenetelmä. Yritys noudattaa myös tiukkaa ei-lokituskäytäntöä, joka vastaa täydellisesti lainkäyttöalueen maata (Brittiläiset Neitsytsaaret), joka ei vaadi käyttäjälokien keräämistä.

Turvallisuuden lisäksi ExpressVPN on myös erinomainen valinta suoratoistoon. Se poistaa useiden Netflix-kirjastojen, Amazon Prime Videon, Hulun ja monien muiden suoratoistopalvelujen estot. Puhumattakaan Full HD -laadusta, josta pääset nauttimaan.

Aloitushinta on 6,67 dollaria kuukaudessa, mikä ei todellakaan ole kaikkein budjettiystävällisin vaihtoehto. Voit kuitenkin kokeilla palvelua 7 päivän kokeilujakson tai 30 päivän rahat takaisin -takuun avulla ja käyttää sitten ExpressVPN:n erikoisalennuksia, jolloin saat ystävällisemmän hinnoittelun.

Lue yksityiskohtainen ExpressVPN-arvostelumme saadaksesi lisätietoja ominaisuuksista.

Miten voin käyttää ExpressVPN:ää ilmaiseksi iPhonessani?

Plussaa

 • 30 päivän rahat takaisin -takuu
 • Intuitiivinen iOS-sovellus
 • Kehittynyt Lightway-tunnelointiprotokolla
 • Poistaa kaikkien tärkeimpien suoratoistosivustojen estot
 • Sisältää uhkilta suojautumisen

Miinukset

 • Ei tappokytkintä iOS-käyttäjille
 • Jaettu tunnelointi puuttuu iOS-sovelluksesta
 • Melko kallista

5. CyberGhost – ilmainen iPhone VPN, jolla on valtava palvelinkanta

Toimiiko CyberGhost iPhonessa?
Kotipaikka:Romania
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki CyberGhost VPN, nyt 83% POIS + 2 kuukautta ILMAISEKSI 🔥

CyberGhost on loistava iOS-VPN, joka auttaa sinua pysymään näkymättömänä verkossa ilmaisen kokeilujakson avulla. Sen avulla saat yhden markkinoiden suurimmista palvelinkannoista, 9700 palvelinta 91 maassa, mikä tarkoittaa, että voit nauttia erilaisista Netflix-kirjastoista vaivattomasti.

Yllättäen CyberGhostin iOS-sovellus on käyttöliittymältään työpöytäversiota parempi. Se on kauniisti suunniteltu ja erittäin helppokäyttöinen, joten jopa aloittelijat löytävät tiensä helposti.

Lisäksi iPhone-sovellus sisältää lähes kaikki käytettävissä olevat ominaisuudet automaattista Wi-Fi-suojausta lukuun ottamatta.

Vaikka tässä VPN:ssä on valittavana kolme tunnelointiprotokollaa, iOS-käyttäjät voivat valita vain kahdesta (WireGuard ja IKEv2). Nämä kaksi käytettävissä olevaa vaihtoehtoa takaavat kuitenkin loistavat yhteysnopeudet turvallisuudesta tinkimättä.

Onko CyberGhost ilmainen iOS:ssä?

Jokainen käyttäjä on suojattu alan johtavalla AES-256-salauksella, joka on kova pähkinä murtaa jopa hardcore-hakkerille. Testiemme aikana olimme myös iloisia kuullessamme, että kill switch -ominaisuus suojaa IP-osoitteesi tehokkaasti aina, kun VPN-yhteys katkeaa. Sen lisäksi, että IP-osoitteesi on suojattu, palveluntarjoaja ottaa myös yksityisyytesi vakavasti ja noudattaa lokitietokäytäntöä.

Keskeisten ominaisuuksien lisäksi voit hyötyä erikoistuneista palvelimista, jotka soveltuvat suoratoistoon, pelaamiseen ja muuhun. Tarjolla on mainosten esto, joka ei ainoastaan estä mainoksia tai auta sinua välttämään haittaohjelmia, vaan jonka avulla voit myös säästää tietoja. Ja jos haluat pysyä täysin anonyyminä, voit käyttää NoSPY-palvelimia, jotka ovat täysin CyberGhostin hallinnoimia ja jotka eivät suvaitse lainkaan kolmansien osapuolten häiriöitä.

Tiedämme jo, että Netflix on helppo tehtävä tälle VPN:lle. Se auttaa sinua kuitenkin myös ohittamaan Hulun, Disney+:n ja monien muiden palveluiden geoblokkaukset!

Jos rekisteröidyt CyberGhostiin iOS-laitteesi kautta, saat 7 päivän ilmaisen kokeilujakson. Voit pidentää sitä 45 päivän rahat takaisin -takuun avulla, joka tulee sen jälkeen, kun olet maksanut vain 2,19 dollaria kuukaudessa.

Lue lisää ominaisuuksista CyberGhost-arvostelustamme.

Miten voin käyttää CyberGhost VPN:ää iOS:ssä?

Plussaa

 • 7 päivän ilmainen kokeilujakso iOS-laitteiden kautta
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu
 • Edulliset tilaussuunnitelmat
 • Loistava suoratoistoon
 • Erinomainen palvelinkanta

Miinukset

 • iOS-sovelluksessa ei ole automaattista Wi-Fi-suojausta
 • iOS-versiossa ei ole OpenVPN-tunnelia

6. IPVanish – erittäin nopea VPN iPhonelle ja iPadille

IPVanish - erittäin nopea VPN iPhonelle
Kotipaikka:Yhdysvallat
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki 72% POIS IPVanish!🔥

Toinen vaihtoehto parhaista VPN:istä iOS-laitteille on nopea ja luotettava IPVanish. Tästä palveluntarjoajasta ei ole ilmaista versiota, mutta voit kokeilla sitä riskittömästi 30 päivän rahat takaisin -takuun avulla. Sinulla on siis aikaa kokeilla kaikkia IPVanishin hienoja ominaisuuksia.

iPhone-sovellus tarjoaa erittäin kätevän ja helppokäyttöisen käyttöliittymän. Kaikki on jaettu siististi näytön alaosaan, eikä sinulla ole vaikeuksia selvittää, miten sitä käytetään.

IPVanishin tietoturvasta ei tarvitse olla huolissaan, sillä se salaa tietosi luotettavalla AES-256-salauksella. Lisäksi palveluntarjoaja tarjoaa erilaisia tunnelointiprotokollia, joista yksi on nopein ja turvallisin WireGuard. Ja vaikka IPVanishin palvelimet eivät olekaan erikoistuneet torrentointiin, ne tukevat sitä silti.

IPVanish iPhonelle ja iPadille

Jos olet kiinnostunut suoratoistosta – olet onnekas. IPVanish poistaa kaikkien suosituimpien suoratoistosivustojen, kuten Netflixin tai Hulun, estot. Lisäksi voit valita yli 2000 palvelimen massiivisesta kalustosta 50 maassa, joten maailmanlaajuiset sisältökirjastot ovat ulottuvillasi.

Nyt iOS-sovellus on käyttäjäystävällinen, ja asetuksissa on useita mukautusvaihtoehtoja. Lisäksi se tarjoaa tilauksesta yhteyksiä, Sirin pikavalintoja ja vaihtoehtoisen yhteystilan ominaisuuksia.

Voit hankkia IPVanishin edulliseen hintaan 3,33 dollaria kuukaudessa ja kattaa jopa rajoittamattomat laitteet.

Jos haluat lisätietoja, siirry IPVanish-arvosteluumme.

IPVanish

Plussaa

 • Suuret nopeudet
 • Monet palvelimet
 • Poista suoratoistosivustojen estot
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu
 • Erilaisia tunnelointiprotokollia

Miinukset

 • Ei tappokytkintä iOS:ssä
 • Hyvin vähän ominaisuuksia iOS-sovelluksessa
 • Ei ilmaista versiota

7. PureVPN – turvallinen VPN iOS-laitteille

iOS - PureVPN
Kotipaikka:Brittiläiset Neitsytsaaret
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki PureVPN, nyt 81% POIS + 3 kuukautta ILMAISEKSI!🔥

Vieraile PureVPN:ssä

PureVPN on toinen iOS-käyttäjille tarkoitettu vaihtoehto, jonka voi ladata ilmaiseksi. Tällä palveluntarjoajalla on laaja palvelinluettelo – yli 6500 palvelinta 78 maassa. Ja vaikka ilmaista versiota tai kokeiluversiota ei olekaan, voit kokeilla PureVPN:ää riskittömästi 31 päivän rahat takaisin -takuun ansiosta.

iPhone-käyttäjät voivat pitää hyödyllisenä sitä, että sovellus näyttää palvelinsuositukset. Lisäksi voit sijoittaa palvelimia suosikkeihin. Näin pääset aina käyttämään tarvitsemaasi palvelinta selaamatta koko luetteloa.

Turvallisuuden osalta PureVPN ei leiki. Se käyttää luotettavaa AES-256-salausta varmistaakseen huippuluokan turvallisuuden. Tietosi ovat siis hakkeroimattomia.

PureVPN Ilmainen VPN

Suorituskyvyn arviointiin sinun pitäisi olla enemmän kuin tyytyväinen. Voit valita WireGuard-, OpenVPN- ja IKEv2-tunnelointiprotokollien välillä nopeiden yhteysnopeuksien ja sujuvan käyttökokemuksen takaamiseksi.

Myöskään suoratoisto ei ole ongelma, sillä PureVPN poistaa onnistuneesti kaikkien suosikkisivustojesi, kuten Netflixin, Hulun tai BBC iPlayerin, kirjastojen estot.

Kaiken tämän saat suhteellisen halvalla. PureVPN:n tilaushinnat alkavat 2,08 dollarista kuukaudessa, ja voit kattaa jopa 10 laitetta kerralla. Lisäksi korkeampien turvatoimien vuoksi voit maksaa luottokortilla, mutta he hyväksyvät myös kryptovaluuttamaksut.

Jos haluat lisätietoja, tutustu PureVPN:n koko arvosteluun.

VPN ja välityspalvelin PureVPN:ltä

Plussaa

 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • AES-256-salaus
 • 31 päivän rahat takaisin -takuu
 • Erilaisia tunnelointiprotokollia
 • Käyttäjäystävällinen

Miinukset

 • Ei ilmaista versiota
 • Rajoitetut iOS-ominaisuudet
 • Yhteysongelmat

8. Ivacy VPN – altavastaajana VPN iPhone ja iPadille

Ivacy VPN - huonompi VPN iPhoneen
Kotipaikka:Singapore
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥Hanki Ivacy VPN, nyt 90% POIS + lahja!🔥

Ivacy VPN on loistava VPN-vaihtoehto iPhonelle ja iPadille, mutta se ei ole kovin tunnettu. Tämä palveluntarjoaja tarjoaa vaikuttavia 5700+ palvelinta 68 maassa, joten löydät aina hyvät yhteydet. Tarjolla ei kuitenkaan ole ilmaista versiota. Voit kuitenkin saada yhden päivän kokeilujakson ja kokeilla kaikkia premium-ominaisuuksia.

iOS-sovellus on hyvin samanlainen kuin Android-versio, mutta siinä on vähemmän ominaisuuksia. Lisäksi voit navigoida palvelimissa, jotka on järjestetty niiden käyttötarkoituksen mukaan, kuten suoratoisto tai torrentointi. Ja koska voit liittää 10 laitetta samanaikaisesti, voit hankkia sen myös Windows- tai macOS-käyttöjärjestelmään.

Ivacy VPN arvostelu

Mitä tulee nopeuteen, tämä ei ole yksi nopeimmista VPN:istä. Tässä ei ole WireGuard-protokollaa, mutta voit valita iOS:lle melko nopean ja luotettavan IKEv2-protokollan. Lisäksi Ivacy VPN:llä on P2P-palvelimia, joten myös torrentointi on tuettu.

Seuraavaksi on vuorossa tietoturvatiedot, ja Ivacy VPN suojaa tietosi AES-256-salauksella. Luotettava no-logs -käytäntö on pakollinen lisä, joten voit olla varma, että Ivacy VPN ei tallenna tietojasi myöhempää käyttöä varten.

Jos olet kiinnostunut suoratoistosta, perusasiat on katettu – Ivacy VPN poistaa Netflixin, BBC iPlayen ja YouTuben estot.

Vaikka iOS-sovellus on helppokäyttöinen, se ei tarjoa lisäominaisuuksia. Pidä se siis mielessä.

Voit hankkia Ivacy VPN:n niinkin edullisesti kuin 1,00 dollarilla kuukaudessa 30 päivän rahat takaisin -takuun lisäksi.

Katso lisätietoja Ivacy VPN:n arvostelusta.

Ivacy VPN

Plussaa

 • Suuri palvelinkanta
 • Tukee torrentointia
 • Poista suoratoistosivustojen estot
 • Yhden päivän ilmainen kokeilu
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu

Miinukset

 • Ei tappokytkintä iOS-laitteille
 • Hitaammat nopeudet
 • iOS-sovelluksesta puuttuu ominaisuuksia

9. Proton VPN – nopea ja turvallinen ilmainen VPN

Proton VPN iPhonelle
Kotipaikka:Sveitsi
Rajoittamaton data:Kyllä
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki jopa 50% POIS Proton VPN:stä! 🔥

Proton VPN on paras valintamme iPhonen ja iPadin ilmaiseksi VPN:ksi. Tämä johtuu siitä, että se tarjoaa rajoittamatonta dataa. Mutta siinä ei ole vielä kaikki, sillä se on myös ottanut käyttöön sotilaallisen tason salauksen ja sillä on kirjaamattomuuskäytäntö.

Yleensä VPN-sovelluksen iOS-versio on melko paljon jäljessä Android-versiosta. Toisin on tässä tapauksessa. Pääset nauttimaan kill switch -ominaisuudesta, VPN-kiihdyttimestä ja DNS-vuotojen estämisestä. Ainoat ominaisuudet, jotka on jätetty pois, ovat jaettu tunnelointi.

Lisäksi voit jopa lisätä Proton VPN -sovelluksen widgetin näytöllesi. Näin voit muodostaa yhteyden VPN:ään ilman, että sinun tarvitsee etsiä tai avata sovellusta.

ProtonVPN arvostelu

Lisäksi Proton VPN antaa sinun valita eri tunnelointiprotokollien välillä, mikä on harvinaista ilmaisessa VPN:ssä. Näihin kuuluvat WireGuard, OpenVPN (UDP ja TCP), IKEv2/IPSec-tunnelointiprotokollat.

Jos pysyt maksuttomassa versiossa premium-version sijaan, voit valita vain 3 maasta ja niiden palvelimista. Mutta jos olet huolissasi ylikuormitetuista palvelimista, voit olla onnellisempi, kun tiedät, että Proton VPN on ottanut käyttöön työkalun, joka näyttää palvelinten nykyisen kuormituksen.

Ainoa huono puoli Proton VPN:n ilmaisversiossa on se, että et pääse Netflixiin tai mihinkään muuhun suureen suoratoistopalveluun. Saadaksesi tämän etuoikeuden, sinun on päivitettävä liittymäsi premium-pakettiin. Sen hinnat alkavat 4,99 dollarista kuukaudessa.

Jos et ole vielä vakuuttunut, tutustu perusteelliseen ProtonVPN-arvosteluumme.

ProtonVPN

Plussaa

 • Rajoittamaton data
 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • Sotilastason salaus
 • OpenVPN-protokolla
 • Käyttäjäystävällinen
 • Ei lokitietoja -politiikka

Miinukset

 • Ei Netflixiä ilmaiskäyttäjille
 • Ilmaiset palvelimet eivät tue torrentointia
 • Vain yksi laite on mahdollinen

10. Hotspot Shield – monipuolinen VPN iPhonelle ja iPadille.

Näin testasimme nämä ilmaiset iOS VPN:t
Kotipaikka:Yhdysvallat
Rajoittamaton data:Ei
Poistaa Netflixin estot:Kyllä (vain maksullinen)
Nykyinen sopimus:🔥Säästää jopa 40% POIS Hotspot Shield!🔥

Hotspot Shield on ilmainen VPN iPhonelle ilman tilausta, ja lisäksi se on yksi harvoista palveluntarjoajista, jonka mobiilisovellus on melko lähellä työpöytäversioita. Vaikka ilmainen versio on olemassa, se on todella rajoitettu.

Saat tummaaiheisen iOS-sovelluksen, jossa on helppo navigoida. Tämä johtuu siitä, että saat vain pääikkunan, jossa voit valita rajoitetun nopeuden palvelimia ilmaiseksi. Jos haluat vapauttaa VPN:n täyden potentiaalin, sinun on päivitettävä.

Premium-pakettien suorituskyky ei tuota pettymystä erittäin nopean Catapult Hydra -tunnelointiprotokollan ansiosta. Yhteysnopeutesi ei siis laske havaittavasti, ja suoratoistokokemuksesi on viiveetön. Suojauksen vuoksi pääset myös nauttimaan erittäin turvallisesta AES-128-salauksesta.

Hotspot Shield iPhonelle

Suoratoiston osalta sisältöä on mahdollista avata vain Hotspot Shield Premium -tilauksella. Sen avulla voit avata Netflixin, BBC iPlayerin ja YouTuben sisältöä. Ja kalliilla listalla on yli 3200 palvelinta 80 paikassa, joten geolukittu sisältö on aivan käden ulottuvilla.

iOS-sovelluksessa on erityisesti henkilöllisyyden skannaus, salasanojen hallinta ja roskapostipuhelujen esto, mutta sinun on ostettava premium-tilaus. Koska ilmaisversio on melko puutteellinen turvallisuuden ja ominaisuuksien suhteen.

Lue lisää Hotspot Shieldin arvostelusta.

Hotspot-kilpi

Plussaa

 • Ilmainen versio
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu
 • Hyvät nopeudet
 • Turvallinen salaussalaus

Miinukset

 • No-log-käytäntöä ei tarkasteta
 • Ei WireGuardia
 • Rajoitettu nopeus

11. Windscribe – vankka VPN-vaihtoehto iOS:lle

Windscribe
Kotipaikka:Kanada
Rajoittamaton data:Ei
Poistaa Netflixin estot:Kyllä
Nykyinen sopimus:🔥 Hanki 55% POIS 1-vuotissopimuksella! 🔥

Windscribe saattaa saada sinut hyppimään ympäriinsä onnesta, sillä se poistaa Netflixin estot jopa ilmaiskäyttäjiltä. Muista vain, että saat käyttää vain enintään 10 Gt VPN-suojattua dataa, joten käytettävissäsi on vain muutama jakso kuukaudessa.

Lisäksi saadaksesi tuon 10GB:n, sinun on annettava Windscribeen sähköpostiosoitteesi. Jos kuitenkin haluat pysyä mahdollisimman anonyyminä, käytettävissäsi on vain 2GB.

Vaikka antaisitkin sähköpostiosoitteesi, pysyt kuitenkin melko turvassa, sillä Windscribe käyttää AES-256-salausta ja sillä on lokitietoja koskeva politiikka (vaikka se sijaitsee 5-Eyes-allianssin maassa).

iPhonen sovelluksessa on siisti muotoilu, jonka avulla löydät helposti kaiken tarvitsemasi päänäytöltä. Vaikka se on melko kuormitettu, kaikki on hyvin järjestetty, joten se ei näyttänyt muodostuvan ongelmaksi.

Windscribe

Windscribea ihastuttaa se, että se tarjoaa laajan valikoiman tunnelointiprotokollia, joista voit valita: IKEv2, OpenVPN (sekä UDP että TCP), Stealth ja WStunnel. Tämä on suuri turvallisuusetu, jota näkee harvoin ilmaisissa VPN-palveluissa.

Windscribe on myös kunnolla täynnä ominaisuuksia. Sen ilmaisversiossa saat kill switchin, SOCKS5-välityspalvelimen, mainosten eston ja turvallisen hotspot-toiminnon. Lisäksi torrentointi on mahdollista, ja voit valita 11 maasta, mikä on erinomainen ilmaiseksi VPN:ksi.

Jos haluat saada vielä enemmän kuin kaiken tämän, niin maksullisen Windscribe-paketin tilaaminen olisi viisas ratkaisu. Puhumattakaan siitä, että olisit myös turvallisempi.

Jos haluat lisätietoja, lue perusteellinen Windscribe VPN -arvostelumme.

Windscribe 2023

Plussaa

 • 10 Gt ilmaista dataa
 • Ei lokitietoja -politiikka
 • Ilmaisversio poistaa Yhdysvaltain Netflixin estot.
 • 11 maata valittavana
 • Asiakastuki ilmaiskäyttäjille

Miinukset

 • Perustuu Kanadaan (5-Eyes-liittouma)
 • Ilmaiskäyttäjät eivät saa WireGuardia
 • Keskimääräiset nopeudet

Näin testasimme nämä ilmaiset VPN:t iOS:lle

Näin testasimme nämä ilmaiset VPN:t iOS:lle

iOS-käyttäjien ei ole helppo valita parasta ilmaista VPN:ää. On olemassa joukko tärkeitä yksityiskohtia, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota sen valitsemiseksi. Siksi alla on luettelo, jonka perusteella olemme löytäneet parhaan ilmaisen iPhone VPN:n.

 • Turvallisuus. Etsi AES-256-salausta ja turvallisia tunnelointiprotokollia, kuten OpenVPN tai WireGuard. Emme lankea helposti VPN:ään, joka ei käytä näitä työkaluja.
 • Rajoittamaton data. Mitä suurempi rajoitus on, sitä pienempi suojattu verkko on käytössäsi.
 • Nopeus. Kukaan ei pidä siitä, että verkkoyhteys alkaa puskuroida. Mitä nopeampi VPN on, sitä paremman selauskokemuksen saat.
 • Ominaisuudet. Ilmaiset VPN:t ovat jo valmiiksi melko köyhiä ominaisuuksiltaan, joten monipuolisia ominaisuuksia tarjoavan palveluntarjoajan etsiminen on välttämätöntä.
 • Suvaitsevaisuus iOS:ää kohtaan. Monet VPN-palveluntarjoajat jättävät iOS:n Androidin selän taakse. Niinpä etsimme niitä VPN-palveluja, jotka tarjoavat edelleen arvokkaita ominaisuuksia iOS:lle.
Miten voin asentaa VPN:n iPhoneen ilmaiseksi?

Miten voin asentaa VPN:n iPhoneen ilmaiseksi?

Ilmaisen VPN:n kirjautuminen ja määrittäminen iOS-laitteellesi on helppo ja nopea tehtävä. Alta löydät lyhyen oppaan siitä, miten se tehdään NordVPN:n avulla. Ota siis iPhone tai iPad ja seuraa ohjeita:

 1. Siirry Applen App Storeen, etsi ja lataa NordVPN-sovellus.
 2. Kun asennus on valmis, avaa se ja rekisteröidy.
 3. Valitse tilaussuunnitelma. Voit käyttää 30 päivän rahat takaisin -takuuta.
 4. Käynnistä sovellus ja napsauta tiliosiossa olevaa Asetukset-kuvaketta. Sieltä löydät VPN-yhteys-välilehden, jossa voit valita jonkin tunnelointiprotokollan, kuten NordLynxin, IKEv2:n tai OpenVPN:n (UDP- tai TCP-muunnos).
 5. Yhdistä palvelimeen ja aloita selailu turvallisesti!
Ilmaisten VPN-sovellusten vertailu iPhonelle

Ilmainen iPhone VPN-sovellusten vertailu

Jos haluat selvittää, kuinka joustava olet ilmaisen iPhone VPN:n kanssa, sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin yksityiskohtiin. Niihin kuuluvat kaistanleveys- ja datarajoitukset, luokitus, ylimääräiset tuetut laitteet, suoratoistopalveluihin liittyvät mahdollisuudet ja tietysti tietosuojakäytäntö. Helpottaaksemme niiden tutkimista olemme koonneet nämä tiedot alla olevaan taulukkoon.

NordVPNSurfsharkAtlasVPNExpressVPNCyberGhostIPVanishPureVPNIvacy VPNProton VPNHotspot-kilpiWindscribe
Merkki
DatakattoRajoittamatonRajoittamaton5GBRajoittamatonRajoittamatonRajoittamatonRajoittamatonRajoittamatonRajoittamaton500MB päivittäin10GB
App Store -luokitus4.74.94.84.74.14.23.953.94.24.6
Toimii Apple TV:n kanssaKylläKylläEiKylläKylläKylläKylläKylläKylläEiKyllä
Poistaa Netflixin estotKylläKylläKyllä (vain maksullinen)KylläKylläKyllä (vain maksullinen)Kyllä (vain maksullinen)Kyllä (vain maksullinen)Kyllä (vain maksullinen)Kyllä (vain maksullinen)Kyllä
KirjaaminenEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -politiikkaEi lokitietoja -käytäntöä ei tarkastetaEi lokitietoja -politiikka

Voittaja

Miksi ilmaiset VPN:t voivat olla vaarallisia

Miksi ilmaiset VPN:t voivat olla vaarallisia

Huolimatta tietyistä rajoituksista, joita ilmaiseen VPN:ään liittyy, on myös muita haittoja. Ja juuri ne voivat olla uhka Macille tai muulle iOS-laitteelle.

 • Ilmaiset VPN:t saattavat sallia hallituksen kerätä käyttäjätietoja. Jotkin ilmaiset VPN:t antavat hallituksen nuuskia, jotta VPN voisi toimia joissakin tiukasti rajoitetuissa maissa. Esimerkiksi Kiinassa. Tämän seurauksena VPN:n lupaama yksityisyys katoaa.
 • Ilmaiset VPN:t aikovat sijoittaa jäljittimen määrittelemättömistä syistä. Syyt voivat vaihdella. Esimerkiksi kaupallisen sisällön kohdentaminen sinulle sijaintisi ja toimintasi perusteella. Lisäksi se voi olla ylimääräinen rahanlähde, sillä sen avulla palveluntarjoaja voi seurata jokaista askelta, jonka teet, kun olet yhteydessä.
 • Ilmainen VPN saattaa olla haittaohjelmatartunnan lähde. Koska ilmaiset VPN:t ansaitsevat rahaa häiritsemällä käyttäjiään kolmansien osapuolten ponnahdusikkunamainoksilla, haittaohjelma pääsee Mac-tietokoneeseesi mainoksen kautta.
 • Ilmainen VPN kutsuu ei-toivottuja mainoksia. Koska ilmaiset VPN:t eivät ansaitse suoraan sinulta, ne tekevät paholaisen työtä ja sallivat kolmansien osapuolten häiritä selailukokemustasi. Näin ollen muodostamalla yhteyden ilmaiseen VPN:ään saatat saada enemmän ponnahdusikkunoita tai videomainoksia kuin ennen.
 • Ilmaisen VPN:n avulla selaimesi saatetaan kaapata. Kun selaimesi kaapataan, sinut saatetaan ohjata sivustoille, joilla et ole aikonut vierailla. Ja usein mainitut sivustot ovat haitallisia sivustoja, joista tiedät, että ne eivät ole terveellisiä iOS-laitteellesi ja yksityisyydellesi.
 • Ilmaistuotteet tarjoavat todennäköisesti heikentynyttä turvallisuutta. Ilmaisessa VPN:ssä sinulla on todennäköisemmin erittäin rajallinen luettelo tunnelointiprotokollia. Yksi niistä saattaa olla PPTP-protokolla, joka on vanhentunut eikä salaa liikennettäsi. Siksi törmäät tietoturva-aukkoihin ja jätät yksityisyytesi verkossa selkäsi taakse.
Ilmaiset VPN-sovellukset iPhonelle, joita kannattaa välttää

Kuten voit jo olettaa, ilmaisten VPN:ien on ansaittava rahaa jotenkin ylläpitääkseen palveluitaan (vaikka ne ovatkin hetkellisiä ratkaisuja). Joten tästä lähtien sinusta tulee tuote, joka takaa tulot. Saatat uhrata oman turvallisuutesi sen rahan sijaan, jonka maksaisit premium-VPN:stä. Tästä huolimatta VPN:stä maksaminen aiheuttaa sinulle paljon vähemmän ongelmia.

Lue yksityiskohtainen oppaamme, josta saat lisätietoja ilmaisten ja maksullisten VPN:ien eroista.

Vältettävät ilmaiset iPhone VPN:t

Olemme kaikki samaa mieltä siitä, että on olemassa joitakin ilmaisia VPN-palveluja, jotka ovat tarpeeksi luotettavia päästäkseen käsiksi todelliseen IP-osoitteeseesi. Mutta ollaan samaa mieltä vielä yhdestä asiasta – et lankea VPN:ään, joka on mukana mustalla listalla, jonka löydät alta.

Ilmaiset VPN:t iPhonelle
 1. Betternet – vaikka tätä palveluntarjoajaa pidetään yhtenä parhaista ilmaisista VPN-palveluista iOS:lle, sen toimet turvallisuutesi suhteen kertovat toista. Tarkoitamme tällä sitä, että Betternetin avulla IP-osoitteesi saattaa vuotaa tai saada haittaohjelmatartunnan.
 2. Hotspot Shield – jos haluat pysyä mahdollisimman anonyyminä, ohita Hotspot Shield. Tämän ilmaisen VPN-palveluntarjoajan havaittiin käyttävän sovelluksessaan seurantalaitteita. Niin, ja myös DNS-vuotoja havaittiin.
 3. Opera VPN – No, tunnet varmaan Operan selaimena. Mutta se väittää myös, että sillä on ilmainen VPN, joka onkin vain selaimen välityspalvelin, joka voi auttaa sinua pysymään anonyyminä, mutta ei mitään muuta. Opera VPN ei kuitenkaan onnistu tässä, sillä se kerää laajalti käyttäjätietoja ja sen omistaa kiinalainen yritys.

Videoarvostelu: ilmaiset VPN:t iPhonelle

Parhaat VPN-tarjoukset

Päätelmä

Ilmainen VPN voi olla hyödyllinen tietoturvatyökalu esimerkiksi silloin, kun haluat suojella yksityisyyttäsi, kun olet yhteydessä julkiseen wlaniin, tai kun haluat löytää tarpeisiisi sopivan ominaisuuden. Mutta ovatko nämä edut sen sijaan henkilötietojesi myymisen arvoisia?

Kun olet yhteydessä ilmaiseen VPN:ään, selaushistoriasi ja henkilökohtaiset tietosi saattavat olla vaarassa. Sitä vastoin maksullisen VPN:n tilaaminen iPhonelle vaatii hieman lompakon tyhjentämistä, mutta säästää paljon hermoja ja takaa vahvan suojan.

Kaiken kaikkiaan sinun kannattaa aina punnita VPN-palveluntarjoajaa ennen kuin käytät sen palveluita kokonaisuudessaan.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille