Montenegron pääministerin salainen sijoitus Do Kwonin Terraform Labsiin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Lähes viikko sen jälkeen, kun Terraform Labs oli päässyt sovintoratkaisuun Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) kanssa, huhtikuussa julkaistusta oikeudenkäyntiasiakirjasta löytyneet uudet yksityiskohdat ovat herättäneet jälleen uuden kiistan epäonnistuneen kryptoprojektin ympärillä.

SEC paljastaa montenegrolaisen pääministerin varhaiseksi Terra-sijoittajaksi

Montenegron Vijesti-median raportti paljasti, että pääministeri Milojko Spajic, joka astuu virkaansa lokakuussa 2023, sijoitti 75 000 dollaria Singaporessa toimivaan Terraform Labsiin huhtikuussa 2018. Sijoituksella ostettiin 750 000 Terra (LUNA) -polettia.

Montenegron-pääministeri-Milojko-Spajic-sijoitti-$75.000-Terraform-Labs-yritykseen

Raportin mukaan Spajic oli ensimmäisten sijoittajien joukossa ja teki sijoituksensa vain muutama päivä ennen kuin Terraform Labs rekisteröitiin virallisesti Singaporessa 23. huhtikuuta 2018.

Ilmoitus tuli SEC:n jättämästä oikeudenkäyntiasiakirjasta. Ennen asiakirjojen paljastumista montenegrolainen pääministeri väitti, ettei hän koskaan henkilökohtaisesti sijoittanut Terraform Labsiin.

Sen sijaan hän väitti, että Das Capital SG, singaporelainen yritys, jossa hän työskenteli vuosina 2017-2020, teki sijoituksen. SEC:n oikeudenkäyntiasiakirjoissa Spajic kuitenkin mainitaan yhtenä ensimmäisistä sijoittajista, ja niissä näkyy 17. huhtikuuta 2018 päivätty sopimus, jossa on hänen nimensä.

Spajic-yksi-Terraform-Labsin-ensimmäisistä-sijoittajista

Terraform Labsin 40 miljardin dollarin sulaminen

Terraform Labs loi LUNA- ja TerraUSD (UST) -kryptomerkit, joiden markkina-arvo oli aikoinaan 2 miljardia dollaria. Tokenien romahdus toukokuussa 2022 poisti kuitenkin lähes 40 miljardia dollaria kryptomarkkinoilta. Tämä romahdus ei ainoastaan tuhonnut kryptoekosysteemiä, vaan se johti myös useiden krypto-hedge-rahastojen kaatumiseen, jotka olivat käyttäneet näitä tokeneita vakuutena.

Huhtikuussa 2024 valamiehistö totesi Terraform Labsin ja sen toisen perustajan Do Kwonin syyllisiksi sijoittajien huijaamiseen SEC:n nostamassa siviilioikeudenkäynnissä. Kansainväliset lainvalvontaviranomaiset pidättivät Kwonin maaliskuussa 2023 sen jälkeen, kun hän oli vältellyt kiinniottoa useita kuukausia.

Spajicin ja Terraform Labsin välisestä suorasta sijoitussopimuksesta kertovien uusien asiakirjojen ilmestyminen voi aiheuttaa merkittäviä ongelmia pääministerille. Hän ei ollut aiemmin paljastanut henkilökohtaista taloudellista osallistumistaan hankkeeseen, mikä herättää kysymyksiä hänen avoimuudestaan ja mahdollisista eturistiriidoista.

Nämä havainnot synnyttävät todennäköisesti lisätarkastelua ja keskustelua sekä Montenegrossa että laajemmin kryptoyhteisössä. Kun lisää tietoa tulee julki, vaikutukset Spajicin poliittiseen uraan ja Terraform Labsia koskeviin meneillään oleviin tutkimuksiin voivat syventyä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille