Krypto tulee hallitsemaan AI-aikaa: Balaji Srinivasan selittää miksi

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Coinbasen entinen johtaja Balaji Srinivasan uskoo, että kryptovaluutasta tulee ensisijainen rahamuoto tekoälyn aikakaudella.

Srinivasan kertoi miljoonalle seuraajalleen sosiaalisen median X-alustalla, että hän näkee krypton “digitaalisena niukkuutena” ja tekoälyn “digitaalisena yltäkylläisyytenä”. Hän kuitenkin huomauttaa, että tekoäly ei tee kaikesta yltäkylläisyyttä.

Hän selittää: “Mitä raha on generatiivisen tekoälyn ja robotiikan aikakaudella? Siitä tulee pohjimmiltaan kryptovaluuttaa. Aivan kuten älykkyys muuttuu sähköksi, raha muuttuu kryptovaluutaksi.”

Tässä ovat hänen keskeiset huomionsa:

1) Kryptovaluutta ja niukkuus: Kryptovaluutat ovat edelleen todistettavasti niukkoja maailmassa, jossa tekoäly tekee monista asioista yltäkylläisiä. Tämä niukkuus on hyödyllistä. Niukoilla kryptovaroilla voidaan esimerkiksi todentaa ihmisen henkilöllisyys, kun tekoälytyökalujen avulla on helppo teeskennellä olevansa ihminen.

2) Raha siltana: Raha yhdistää eri taloudellisia toimijoita. Sinun ei tarvitse maksaa kädellesi liikkumisesta, eikä sinun tarvitse maksaa omistamallesi robotille. Mutta jonkun toisen omistama robotti vaatii maksun käyttääkseen sitä. Lähettäisit siis kolikon avataksesi ja käyttääksesi kyseistä robottia.

3) Jatkuva niukkuus: Korkean tason niukkuus ei katoa, joten rahaa tarvitaan edelleen. Monenlainen niukkuus saattaa kuitenkin kadota. Esimerkiksi paikallaan olevat kotitalousrobotit, kuten pesukoneet, voitaisiin korvata liikkuvilla kotitalousroboteilla, jotka voivat kävellä ja suorittaa erilaisia tehtäviä.

Srinivasan mainitsee myös, että web3-taustajärjestelmät, kuten Bitcoin (BTC) ja Ethereum (ETH), tarjoavat paremman turvallisuuden kuin web2-järjestelmät. Hän väittää, että tekoälyn aikakaudella ratkaisevin niukkuuden muoto tulevat olemaan kryptojen yksityiset avaimet, joita käytetään robottien ja automatisoitujen järjestelmien ohjaamiseen.

Yhteenvetona Srinivasan visioi tulevaisuutta, jossa kryptovaluutat tukevat taloudellisia liiketoimia tekoälyn hallitsemassa maailmassa, varmistavat turvallisuuden ja säilyttävät niukkuuden käsitteen.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille