Australian Bitcoin ETF hyväksyttiin ASX:ssä

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Australian suurin pörssi, Australian Securities Exchange (ASX), hyväksyi ensimmäisen Bitcoin-pörssinoteerattavan rahaston (ETF) listautumisen 20. kesäkuuta. Tämän VanEckin liikkeeseen laskeman ETF:n nimi on VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Bitcoin-ETF-rahastot olivat menestyneet Yhdysvalloissa, jossa tammikuusta lähtien on listattu 11 tällaista rahastoa. Yhdysvaltojen jälkeen myös Hongkong on lanseerannut Bitcoin-ETF-rahastoja.

VanEck Asia Pacificin toimitusjohtaja Arian Neiron kommentoi tätä kehitystä. Hän sanoi: “Kysyntä päästä Bitcoiniin ASX:ssä kaupankäynnin kohteena olevan listatun välineen kautta on kasvanut. Monet asiakkaamme ovat ilmoittaneet meille, että heidän asiakkaansa ovat valmiita sijoittamaan.”

Australiassa oli jo saatavilla spot Bitcoin ETF:iä. Ensimmäinen Australiassa debytoinut oli Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), joka lanseerattiin huhtikuussa 2022. Hiljattain Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) hyväksyttiin ja se aloitti kaupankäynnin 4. kesäkuuta Australian toiseksi suurimmassa pörssissä, Cboe Australia -pörssissä.

Bitcoin-ETF:n saapuminen Australian pääpörssiin on merkittävä virstanpylväs. Maan suurimpana pörssinä ASX lisää Bitcoinin näkyvyyttä, uskottavuutta ja saatavuutta sekä institutionaalisille että yksityisille sijoittajille.
Tämän siirron odotetaan lisäävän Bitcoin-sijoitustuotteiden legitimiteettiä ja ulottuvuutta markkinoilla.

Nämä hyväksynnät heijastavat kasvavaa hyväksyntää ja kiinnostusta Bitcoin-sijoitustuotteita kohtaan Australian markkinoilla ja maailmanlaajuisesti. On odotettavissa, että useimmat maat todennäköisesti seuraavat tätä suuntausta ja ottavat käyttöön vastaavia rahoitustuotteita lähitulevaisuudessa. Tämä kehitys merkitsee laajempaa siirtymää kohti kryptovaluuttasijoitusten valtavirran hyväksyntää maailmanlaajuisesti.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille