Mt. Gox vihdoin aloittaa Bitcoin takaisinmaksut heinäkuussa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Mt. Gox, kryptovaluuttapörssi, joka menetti 850 000 Bitcoinia vuonna 2014, alkaa maksaa käyttäjilleen takaisin.

Heinäkuusta 2024 alkaen Mt. Goxin kuntoutusasiamies alkaa käsitellä takaisinmaksuja Bitcoin- ja Bitcoin Cash -rahana. Tämä tieto jaettiin pörssin 24. kesäkuuta julkaisemassa tiedotteessa.

Omaisuudenhoitaja on pyytänyt käyttäjiltä kärsivällisyyttä ja todennut, että maksujärjestys riippuu kustakin kryptovaluuttapörssistä:

“Aloitamme takaisinmaksut niiden pörssien kanssa, jotka ovat suorittaneet vaaditun tietojenvaihdon ja vahvistuksen. Pyydämme teitä odottamaan jonkin aikaa, kunnes takaisinmaksut suoritetaan.”

Mt. Gox on velkaa yli 9,4 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia noin 127 000 velkojalle. Nämä velkojat ovat odottaneet yli 10 vuotta saavansa rahojaan takaisin sen jälkeen, kun pörssi romahti vuonna 2014 useiden hakkerointien takia.

Mt. Goxin $9.6B Bitcoin siirto toukokuussa oli osa takaisinmaksuja

Mt. Goxin takaisinmaksusuunnitelmia on seurattu tarkasti kryptovaluutta-alalla. Käyttäjät ovat odottaneet innokkaasti menetettyjen Bitcoiniensa palauttamista yli vuosikymmenen ajan.

Mt. Gox siirsi 28. toukokuuta 141 686 BTC:tä, joiden arvo oli 9,62 miljardia dollaria, uuteen lompakkoon nimeltä “1Jbez”. Nämä varat siirrettiin useista muista Mt. Goxiin liittyvistä kylmistä lompakoista. Tämä siirto oli ensimmäinen pörssin varojen siirto ketjussa yli viiteen vuoteen.

Mt.-Goxin-$9.6B-Bitcoin-siirto-uuteen-lompakkoon-1Jbez

Pian tämän siirron jälkeen Mt. Goxin saneerauksen edunvalvoja Nobuaki Kobayashi vahvisti, että konsolidointi on osa pörssin takaisinmaksusuunnitelmia. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, milloin takaisinmaksut alkavat. Toukokuun 28. päivän tiedotteessa Kobayashi totesi:

“Kuntoutuksen edunvalvoja valmistautuu suorittamaan takaisinmaksuja siitä osasta kryptovaluuttojen kuntoutussaatavista, johon kryptovaluutta on kohdistettu. Pyydämme teitä odottamaan jonkin aikaa, kunnes takaisinmaksut suoritetaan.”

Mt. Goxin 2014 romahdus pudotti BTC:n alle $500:n

Mt. Gox oli yksi varhaisimmista kryptovaluuttapörsseistä, ja se käsitteli aikoinaan yli 70 prosenttia kaikista lohkoketjuekosysteemin kaupoista.

Pörssi sammui vuonna 2014, kun tietoturvaloukkauksen seurauksena menetettiin yli 850 000 BTC:n edestä käyttäjien varoja, joiden arvo on nykyarvossa yli 51,9 miljardia dollaria. Tällä hetkellä Bitcoinin hinta on yli 61 100 dollaria.

Helmikuussa 2014 Bitcoinin hinta laski alimmillaan 420 dollariin pian sen jälkeen, kun pörssi meni offline-tilaan. Raporttien mukaan Mt. Goxiin murtauduttiin kuusi kertaa vuosien 2011 ja 2014 välillä.

Huolimatta edunvalvojan äskettäisestä ilmoituksesta, takaisinmaksut voivat viivästyä edelleen. Viimeisin määräaika asetettiin syyskuulle 2023, kuukautta ennen kuin Mt. Goxin oli alun perin määrä maksaa velkojille takaisin 31. lokakuuta 2023 mennessä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille