OpenAI:n biljoonan dollarin tarjous: AI-siruvallankumouksen vauhdittaminen

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Johtavan tekoälyn (AI) kehittäjän OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman on aktiivisesti yhteydessä sijoittajiin ympäri maailmaa kunnianhimoisessa pyrkimyksessään varmistaa, että puolijohdesirujen kehittämiseen varatut biljoonat dollarit ovat käytettävissä.
Wall Street Journalin 8. helmikuuta julkaiseman raportin mukaan Altmanin visio pyrkii keräämään vaikuttavan 5-7 biljoonan dollarin summan. OpenAI:ta lähellä olevat sisäpiirilähteet paljastavat, että tämän valtavan summan tarkoituksena on ratkaista yrityksen skaalautuvuushaasteet ja samalla puuttua jatkuvaan niukkuuteen ja kasvaviin kustannuksiin, jotka liittyvät tekoälyjärjestelmien kehittämiseksi uusiin ulottuvuuksiin ratkaisevien sirujen hankintaan.

Altmanin strateginen toiminta ulottuu myös OpenAI:n ja monien eri sijoittajien, sirujen valmistajien ja energiantoimittajien välisten yhteistyöhankkeiden käynnistämiseen. Keskeistä näissä ehdotuksissa on OpenAI:n sitoutuminen merkittäväksi asiakkaaksi tuleville sirunvalmistuslaitoksille.

OpenAI:n tiedottaja kommentoi:

“OpenAI on käynyt hedelmällisiä keskusteluja sirujen, energian ja datakeskusten globaalin infrastruktuurin ja toimitusketjujen lisäämisestä – nämä ovat ratkaisevan tärkeitä tekoälyn ja muiden niihin tukeutuvien toimialojen kannalta.”

Erityisesti Altman on hiljattain käynyt keskusteluja Yhdysvaltojen kauppaministeri Gina Raimondon kanssa, mikä korostaa sitä, että on välttämätöntä saada tukea suojelijoilta, teollisuuden sidosryhmiltä ja hallituksilta maailmanlaajuisesti.
OpenAI:n tiedottaja tunnustaa aloitteen ensiarvoisen tärkeyden kansallisille eduille ja vakuuttaa, että yritys on edelleen sitoutunut pitämään Yhdysvaltain hallituksen asianmukaisesti ajan tasalla edistymisestään ja aikeistaan.

Lisäksi Altmanin diplomaattiset ponnistelut ulottuvat Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelle, mistä on osoituksena hänen tapaamisensa Arabiemiraattien turvallisuuskoneiston merkittävän vaikuttajan, sheikki Tahnoun bin Zayed al Nahyanin kanssa. Tämä vuorovaikutus viittaa siihen, että Arabiemiraateilla voi olla keskeinen rooli Altmanin hankkeessa, jos Yhdysvaltain viranomaiset antavat siihen hyväksyntänsä.

Altmanin toiminta on laaja-alaista, ja hän on keskustellut muun muassa SoftBankin toimitusjohtajan Masayoshi Sonin kaltaisten avainhenkilöiden ja Taiwan Semiconductor Manufacturingin kaltaisten teollisuusjättien edustajien kanssa. Nämä keskustelut osoittavat, että Altmanin kunnianhimoinen hanke herättää laajaa kiinnostusta ja potentiaalista yhteistyötä.

Ratkaisevaa on, että Altman on saanut tukensa Microsoftilta, joka on OpenAI:n enemmistöosakas ja joka seuraa tiiviisti yrityksen varainhankintaa ja tukee sitä.
Aikaisemmissa joulukuussa julkaistuissa raporteissa OpenAI:n keskusteluissa sijoittajien kanssa vihjattiin mahdollisista yli 100 miljardin dollarin investoinneista, mikä kuvastaa yrityksen tuleviin pyrkimyksiin liittyvää huomattavaa odotusta ja luottamusta.

Tässä tilanteessa Nvidia säilyttää hallitsevan asemansa tekoälylaskentasirujen johtavana toimittajana. Yhtiön viime vuoden vahva kehitys, jota leimasivat ennätykselliset tulot ja yli biljoonan dollarin arvostus, korostaa sen jatkuvaa merkitystä tekoälyekosysteemissä.

Meta, sosiaalisen median jättiläisten Facebookin ja Instagramin emoyhtiö, on puolestaan tehnyt merkittävän ponnistuksen tekoälypiirien markkinoille esittelemällä Artemis-sirun, joka on huippuluokan siru, joka on suunniteltu vahvistamaan tekoälyominaisuuksia sen datakeskuksissa. Tämä strateginen siirto on osoitus Metan pyrkimyksestä vähentää riippuvuuttaan Nvidiasta ja parantaa teknologista osaamistaan tekoälypohjaisissa sovelluksissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Altmanin kunnianhimoinen varainhankinta-aloite on merkittävä virstanpylväs tekoälyteknologian kehityksessä, ja sillä on kauaskantoisia vaikutuksia maailmanlaajuiseen innovointiin ja yhteistyöhön puolijohdeteollisuudessa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille