Paypalin uusi suunnitelma voisi muuttaa Bitcoin-kaivostoimintaa: Siirry vihreäksi nyt!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Bitcoin-verkon syntyminen on herättänyt huomattavaa huolta sen louhintakäytäntöjen ympäristövaikutuksista, erityisesti energiaa vaativasta Proof-of-Work (PoW) -prosessista aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä.

Näiden ympäristöongelmien ratkaisemiseksi Paypalin lohkoketjututkimusryhmä on ilmaissut kiireellisen tarpeen toimia ja tehnyt yhteistyötä Energy Webin ja DMG Blockchain Solutionsin kanssa luodakseen järjestelmän, joka kannustaa louhijoita ottamaan käyttöön vihreitä energialähteitä. Tämän aloitteen tarkoituksena on kääntää ala kohti kestävämpien energiavaihtoehtojen hyödyntämistä tekemällä vihreästä kaivostoiminnasta taloudellisesti kannattavaa.

Ryhmän hiljattain julkaiseman asiakirjan kirjoittajat ovat hahmotelleet ratkaisun, jonka tarkoituksena on kannustaa kaivostoimijoita siirtymään vähähiilisiin energialähteisiin. Heidän ehdottamansa järjestelmä palkitsee itsenäisesti kaivostyöläiset bitcoineilla siitä, että he todistettavasti käyttävät toiminnassaan merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa, jolloin ei tarvitse luottaa kolmanteen osapuoleen, joka jakaa nämä palkkiot.

vihreän-kaivostoiminnan-transaktion-malli

Tässä mallissa louhijoita, jotka osoittavat onnistuneesti käyttävänsä todennettuja vähähiilisiä energiaratkaisuja, kutsutaan ”vihreiksi louhijoiksi”, ja he saavat bitcoin-palkkioita (BTC). Nämä kannustimet jaetaan uraauurtavan kryptotaloudellisen rakenteen avulla, johon kuuluu usean allekirjoituksen (multi-sig) maksatusosoite.

Tämä rakenne kanavoi tapahtumat ensisijaisesti vihreille louhijoille, jotka voivat sitten lunastaa palkkionsa käsittelemällä näitä tapahtumia. Tutkijat ovat toiveikkaita siitä, että tämä strategia ei ainoastaan edistä puhtaampia louhintatekniikoita, vaan myös ohjaa suuremman määrän transaktioita näille ympäristöystävällisille louhijoille, mikä lisää alan yleistä kestävyyttä.

Vihreän kaivostoiminnan protokollaan sisältyy useita monimutkaisia teknisiä elementtejä. Se hyödyntää Energy Webin validointialustaa vihreiden louhijoiden tarkkaan tunnistamiseen ja käyttää vihreän energian käyttöön liittyviä julkisia avaimia, jotka helpottavat kannustimien asianmukaista hallintaa ja jakamista.

Näin varmistetaan, että vain vihreät kriteerit täyttävät kaivostyöntekijät voivat lunastaa palkkiot. Lisäksi järjestelmä lähettää tapahtumia, joissa on alhaisemmat maksut, jotta ei-vihreät kaivostyöntekijät eivät osallistuisi niihin, jolloin kannustimet suunnataan erityisesti vihreille kaivostyöntekijöille.

”Kun vihreä louhija vastaanottaa transaktion mempoolissa, hän tunnistaa sen vihreäksi transaktioksi monisigmaisen maksuosoitteen perusteella”, paperissa kerrotaan. ”Louhijan on sisällytettävä transaktio lohkoa kootessaan ja sisällytettävä ylimääräinen lunastustransaktio samaan lohkoon kuluttaakseen UTXO:ta, joka lukitsi bitcoineja maksuosoitteeseen.”

Paypalin Blockchain Research Group lisää:

”Tällä lisätransaktiolla on vastaanottajan osoite, joka kuuluu vihreälle louhijalle. Näin ollen vain se vihreä louhija, joka sisällyttää vihreän transaktion, lunastaa transaktion ja louhii seuraavan lohkon onnistuneesti, ansaitsee varmasti bitcoin-palkkion”.

Lohkoketjuteknologiaa ja kryptotaloudellisia kannustimia hyödyntämällä tämän aloitteen kannattajat ovat päättäneet edistää siirtymistä kohti uusiutuvia energialähteitä kaivosteollisuudessa. Näiden ehdotusten soveltaminen ja tehokkuus todellisessa maailmassa jää kuitenkin vielä nähtäväksi, sillä tämän maksuteknologiajohtajan tutkimuspaperissa käsitellyt käsitteet ovat vielä teoreettisia ja odottavat käytännön validointia todellisessa kaivosmaailmassa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille