R. Kiyosaki varoittaa, että S&P:n romahdus voisi tuhota miljoonia 401k- ja IRA-rahastoja.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

R. Kiyosaki varoittaa, että S&P:n romahdus voisi tuhota miljoonia 401k- ja IRA-rahastoja.
Keskellä pahaenteisiä ennusteita, jotka kertovat eri markkinoiden välittömästä ja huomattavasta romahduksesta, Robert Kiyosaki, tunnettu sijoittaja ja bestsellerin “Rich Dad Poor Dad” kirjoittaja, on hiljattain kääntänyt huomionsa suoraan osakemarkkinoihin ja keskittynyt erityisesti S&P 500 -indeksiin.

Kiyosaki, jolla on 100 miljoonan dollarin nettovarallisuus, uskoo, että lähestyvä romahdus voi mahdollisesti tuhota miljoonien ihmisten eläkesuunnitelmat.

Joulukuun 11. päivänä julkaistussa viestissä, jossa hän toisti aiemmat varoituksensa, Rich Dad -kirjoittaja varoitti seuraajiaan siitä, että seuraava varoitus koskee nimenomaan S&P-indeksiä, ja ennusti, että se “vaikuttaa miljooniin 401k- ja IRA-rahastoihin”. Tämä viittaus kohdistuu Yhdysvalloissa laajalti käytettyihin eläkesäästövälineisiin, kuten X-postissa on selvitetty.

Robert Kiyosakin twiitti S&P-romahdusvaroituksesta - 11. joulukuuta 2023.
Kiyosakin twiitti: S&P Crash Warning – 11. joulukuuta 2023.

S&P ja eläketilit

Eläketilejä käsitellessään Kiyosaki korosti sekä työnantajapohjaista eläketiliä, joka tunnetaan yleisesti nimellä 401(k), että yksilöllistä eläketiliä (IRA). Ensin mainitussa työnantaja vähentää osan työntekijän palkasta sijoitettavaksi työntekijän valitsemiin sijoitusrahastoihin, osakkeisiin ja joukkovelkakirjalainoihin, kun taas jälkimmäinen antaa yksityishenkilöille mahdollisuuden sijoittaa itsenäisesti.

Koska nämä eläketilit ovat sidoksissa osakemarkkinoihin ja erityisesti S&P-indeksiin, Kiyosaki ennakoi laajoja seurauksia, jos S&P 500 -indeksin uhkaava romahdus toteutuu ja vaikuttaa miljoonien ihmisten sekä työnantajasta riippuvaisiin että itsenäisiin eläkejärjestelyihin.

Robert Kiyosaki keskustelee S&P-romahduksen vaikutuksesta 401ks- ja IRA-rahastoihin.
Kiyosakin varoitus.

Maailmanlaajuinen pankkikriisi

Samanaikaisesti Kiyosaki hälyttää mahdollisesta “maailmanlaajuisesta pankkikriisistä” ja arvostelee Yhdysvaltojen pankkijärjestelmän eheyttä. Kehottaessaan seuraajiaan ryhtymään ennakoiviin toimenpiteisiin hän kehottaa sijoittamaan omaisuuseriin, kuten Bitcoiniin (BTC), kultaan ja hopeaan, “kun vielä on aikaa”, mikä korostaa hänen saavutuksiaan tarkoissa onnettomuusennusteissa.
Merkittäviä näistä ennusteista ovat Lehman Brothersin romahdus vuonna 2008 ja Credit Suissen romahdus vuonna 2023.

Tällä hetkellä Kiyosaki spekuloi, että Sveitsin Yhdyspankki UBS saattaa olla seuraava pankkijätti, joka kohtaa haasteita, erityisesti sen jälkeen, kun se osti maaliskuussa Credit Suissen, jolla hänen mukaansa oli tuolloin ratkaiseva rooli konkurssin välttämisessä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille