SEC vihreää valoa Ethereum ETF

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) hyväksyi torstaina 23. toukokuuta kahdeksan hakemusta Ethereumin pörssinoteerattaviksi rahastoiksi (ETF). Tämä päätös merkitsee merkittävää muutosta sääntelyn suhtautumisessa toiseksi suurimpaan digitaaliseen omaisuuserään Ethereumiin.

Hyväksynnän ansiosta valtavirran sijoittajat voivat altistua Ethereumille omistamatta kryptovaluuttaa suoraan.

19B-4-esityksissä hahmotellaan sääntömuutoksia ja sääntelyn noudattamista, joita tarvitaan uusien ETF-rahastojen listaamiseen ja kaupankäyntiin. SEC totesi, että ehdotukset ovat pörssilain 6(b)(5) pykälän mukaisia.

“Huolellisen tarkastelun jälkeen komissio katsoo, että ehdotukset ovat yhdenmukaisia pörssilain ja sen nojalla kansallisiin arvopaperipörsseihin sovellettavien sääntöjen ja määräysten kanssa.”

SEC hyväksyi 19B-4-ilmoitukset seuraavien yritysten osalta:

BlackRock Inc.
Fidelity
Grayscale Investments Inc.
Bitwise Asset Management Inc.
VanEck Associates Corp.
Ark Investment Management LLC
Invesco Capital Management LLC
Franklin Templeton

Hyväksynnästä huolimatta nämä yritykset tarvitsevat edelleen SEC:n hyväksynnän S-1-ilmoituksiaan varten. S-1-rekisteröintiraportti sisältää yksityiskohtaisia tietoja ETF-tarjoajien taloudesta ja liiketoiminnasta, mikä auttaa sijoittajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

Näiden ETF:ien listautumisen aikataulu on epävarma. ETF-analyytikko Nate Geraci mainitsi, että SEC saattaa viivästyttää S-1-hyväksyntöjä sitoutumisen puutteen vuoksi. Bloombergin James Seyffart twiittasi kuitenkin, että jos he tekevät kovasti töitä, prosessi voi kestää muutaman viikon, vaikka se on joissakin tapauksissa kestänyt yli kolme kuukautta.

Vaikka SEC:n hyväksyntä on merkittävä virstanpylväs, näiden spot Ethereum ETF:ien lanseeraus riippuu vireillä olevista S-1-hyväksynnöistä. Epävarmuudesta huolimatta viranomaishyväksyntä on herättänyt kryptoyhteisössä optimismia. Monet pitävät sitä ratkaisevana askeleena kohti Ethereumin laajempaa hyväksyntää ja käyttöönottoa perinteisessä rahoituksessa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille