$9.6B Bitcoin-siirto: Goxin velkojille maksetaan vihdoin?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Mt. Gox, romahtanut kryptovaluuttapörssi, siirsi 9,62 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia uuteen lompakkoon, mikä herätti velkojien toiveita.

141 686 bitcoinia yhdistettiin lompakkoon ”1Jbez” useista muista Mt. Goxiin liitetyistä kylmistä lompakoista.

Nämä siirrot viittaavat siihen, että käyttäjät, jotka eivät ole päässeet käsiksi varoihinsa vuodesta 2014 lähtien, jolloin Mt. Gox keskeytti kaupankäynnin ja kotiutukset, saattaisivat vihdoin saada korvauksia.

Tämä on ensimmäinen ketjussa tapahtuva varojen siirto pörssistä yli viiteen vuoteen. Se vastaa Mt. Goxin suunnitelmia maksaa velkojille takaisin lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Mt.-Gox-Bitcoin-pörssin-varanto

Lohkoketjuasiantuntija ja kirjailija Anndy Lianin mukaan konsolidointi viittaa todennäköisesti Mt. Goxin aikomukseen maksaa takaisin käyttäjilleen. Lian kertoi:

”Tämä on ensimmäinen varojen siirto Mt. Goxin kylmistä lompakoista yli viiteen vuoteen. Se on todennäköisesti osa suunnitelmaa varojen jakamiseksi takaisin velkojille ennen luvattua määräaikaa 31. lokakuuta 2024, minun vaatimattomassa mielipiteessäni.”

Pian raporttien jälkeen Mt. Goxin saneerausvaltuutettu Nobuaki Kobayashi vahvisti, että yhdistäminen on osa pörssin takaisinmaksusuunnitelmia. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, milloin takaisinmaksut alkavat. Kobayashi kirjoitti 28. toukokuuta antamassaan ilmoituksessa:

”Kuntoutuksen edunvalvoja valmistautuu maksamaan takaisin sen osan kryptovaluuttojen kuntoutussaatavista, johon on kohdistettu kryptovaluuttaa. Koska kuntoutuksen edunvalvoja jatkaa edellä mainittujen takaisinmaksujen valmistelua, pyydämme odottamaan jonkin aikaa, kunnes takaisinmaksut suoritetaan.”

Nykyinen määräaika saattaa kuitenkin viivästyä entisestään. Se asetettiin syyskuussa 2023, kuukautta ennen kuin Mt. Goxin oli alun perin määrä maksaa velkojille takaisin 31. lokakuuta 2023 mennessä.

Mt. Gox on velkaa yli 9,4 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia noin 127 000 velkojalle. He ovat odottaneet yli 10 vuotta varojensa takaisin saamista sen jälkeen, kun pörssi romahti vuonna 2014 useiden huomaamattomien hakkerointien vuoksi.

Mt. Gox oli yksi ensimmäisistä kryptovaluuttapörsseistä, ja se hoiti aikoinaan yli 70 prosenttia kaikista lohkovaihdoista.

Suuri hakkerointi vuonna 2011 johti sivuston romahtamiseen vuonna 2014. Tämä vaikutti noin 24 000 velkojaan ja johti 850 000 BTC:n menetykseen.

Markkinat reagoivat mahdolliseen Mt. Goxin takaisinmaksuun

Ensimmäisen Mt. Gox -siirtojen erän jälkeen Bitcoinin hinta laski 28. toukokuuta 2 prosenttia ja laski CoinMarketCapin mukaan päivän alimmilleen alle 67 500 dollariin ennen kuin se toipui hieman yli 68 000 dollariin.

Markkinoiden-reaktio-mahdolliseen-Mt-Goxin-takaisinmaksuun

Tämä notkahdus saattaa Lianin mukaan osoittaa, että markkinat ottavat huomioon Mt. Goxin mahdollisen takaisinmaksun:

”Bitcoinin hinta laski noin 2,1 prosenttia ja oli siirron jälkeen 67 505 dollaria. Tämä saattaa johtua odotuksista, että velkojat odottavat myyntipaineita, kun he saavat takaisinmaksunsa.”

Pienestä kurssilaskuista huolimatta Lian sanoi, että mahdollinen takaisinmaksu ratkaisisi yhden kryptoalan kiireellisimmistä, pitkäaikaisista ongelmista.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille