El Salvadorin BKT kasvaa 10X vuoteen 2029 mennessä Bitcoin ja AI: Cathie Wood

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

ARK Investin toimitusjohtajan Cathie Woodin mukaan El Salvadorin talous voi kymmenkertaistua seuraavien viiden vuoden aikana, jos se jatkaa Bitcoinin ja tekoälyn (AI) käyttöönottoa presidentti Nayib Bukelen aikana.

”Presidentti Bukelen päättäväisyys tehdä El Salvadorista keidas Bitcoin- ja tekoäly-yhteisöille – kahdelle historian suurimmalle taloudelliselle ja teknologiselle vallankumoukselle – on syy siihen, miksi uskon, että sen reaalinen BKT voi kymmenkertaistua seuraavien viiden vuoden aikana”, Wood sanoi 28. toukokuuta X-postissa tavattuaan Bukelen.

Woodin ja Bukelen tapaamisessa keskityttiin Bitcoinin integroitumiseen pääomamarkkinoille, tekoälyn kehitykseen ja veropolitiikkaan.

Max Keiser, Bukelen neuvonantaja Bitcoin-asioissa, sanoi Woodin esittäneen yksityiskohtaisesti, miten El Salvador voisi nostaa BKT:nsä 300 miljardiin dollariin vuoteen 2029 mennessä. Bitcoinin puolestapuhuja Stacy Herbet, yhdysvaltalainen taloustieteilijä Arthur Laffer ja ARK Investin tutkimusosaaja Marc Seal olivat myös läsnä.

Maailmanpankin tietojen mukaan El Salvadorin bruttokansantuote oli 32,4 miljardia dollaria vuonna 2022, mikä on yli 30 prosenttia enemmän sen jälkeen, kun Bukele astui virkaan kesäkuussa 2019. 300 miljardin dollarin saavuttaminen lähentäisi El Salvadorin BKT:tä Romanian, Tšekin tasavallan ja Chilen kaltaisiin maihin.

Bukelen presidenttikauden alettua El Salvador on tehnyt Bitcoinista laillisen maksuvälineen, poistanut teknologiainnovaatioiden verot ja poistanut ulkomaisten investointien ja rahalähetysten tuloveron. Huhtikuussa 2024 Google laajensi toimintaansa El Salvadoriin 500 miljoonan dollarin strategisella kumppanuudella.

El Salvadorilla on hallussaan 5 764 Bitcoinia, joiden arvo on 396,2 miljoonaa dollaria, mikä merkitsee 58,6 prosentin nousua sen keskimääräisestä ostohinnasta. Bitcoinin käyttöönotto paikallisten keskuudessa on kuitenkin kohdannut haasteita.

Enimmäkseen tekniikan lukutaidoton väestö, kauppiaiden valvonnan puute ja El Salvadorin Chivo-lompakon käyttöönottoon vuonna 2021 liittyvät ongelmat ovat haitanneet edistystä, sanoi Jamie Robinson, The Bitcoin Hardware Storen strategiajohtaja.

Vuonna 2023 vain 12 prosenttia paikallisesta väestöstä käytti Bitcoinia vähintään kerran ostoksiin, mikä on vähemmän kuin vuonna 2022, José Simeón Cañasin Keski-Amerikan yliopiston tammikuussa tekemän tutkimuksen mukaan.

Robinson totesi, että Bitcoinin hinnan nousu vuoden 2023 alussa käynnisti uuden kauppiaiden hyväksynnän aallon, jota johtivat Walmartin, Starbucksin ja Dominon kaltaiset yritykset.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille