Tetherin perustaja pitää tokenisaatiota suurimpana harppauksena sitten Fiatin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Eräs Tetherin johtaja väitti hiljattain, että fiat-valuuttojen, kuten Yhdysvaltain dollarin, muuttaminen digitaalisiksi rahakkeiksi on merkittävä innovaatio. Hänen mukaansa tämä muutos voi vaikuttaa tulevaisuudessa merkittävästi globaaliin rahoitukseen.

William Quigley, joka oli mukana perustamassa kryptovaluuttayhtiö Tetheriä ja hajautettua pörssiä WAXia, uskoo, että maailman taloudet saattavat alkaa käyttää digitaalista, tokenisoitua rahaa seuraavan vuosikymmenen aikana. Hän puhui paljon tästä teknologiasta FT Crypto and Digital Assets Summit -tapahtumassa 9. toukokuuta käydyssä keskustelussa.

Quigley selitti, että fiat-valuuttoja voitaisiin parantaa tokenisoimalla, jolloin näille digitaalisille rahamuodoille voitaisiin esimerkiksi saada korkoa. Hän korosti, että tällä innovaatiolla ei ole haittapuolia, vaan ainoastaan hyötyjä.

Tetherin toinen perustaja totesi:

“Ihmettelin, miksi sekkitilini ei koskaan maksanut minulle korkoa. Ja he sanoivat, että no, saat sähköisen pankkitoiminnan ihmeelliset edut. Joten jossain vaiheessa se saattaa tapahtua. Mutta juuri nyt ihmiset ovat niin tyytyväisiä dollariensa tokenisaatioon, että ajatus korkotuloista luopumisesta ei ole ollut oikeastaan pakottava asia.”
Tetherin-toinen-perustaja-William-Quigley

Hän huomautti myös, että Yhdysvaltain pankkitileillä on biljoonia dollareita, jotka eivät tuota korkoa. Ihmiset käyttävät näitä tilejä pankkitarpeisiinsa, kuten pankkiautomaattien käyttöön ja sähköisiin maksuihin, vaikka he eivät ansaitse rahoillaan mitään.

Samassa puheenvuorossa Quigley kertoi, miten hän tuli mukaan kryptovaluuttoihin ja auttoi Tetherin perustamisessa. Nykyään Tether on markkinakooltaan suurin stablecoin ja eniten vaihdettu kryptovaluutta.

Quigley kiitti monia ideoitaan varhaisesta kiinnostuksestaan pelaamiseen. 1990-luvun lopulla pelien sisäisten esineiden kaupasta tuli suosittua. Hän ja hänen kumppaninsa näkivät tarpeen digitaaliselle maksupalvelulle, koska tuohon aikaan ei ollut suoraviivaista tapaa käyttää fiat-valuuttaa verkossa. Tämä johti heidän ideaansa luoda digitaalinen escrow-palvelu, jonka avulla voitiin ostaa pelien sisäisiä esineitä käteisellä. Quigley mainitsi myös, että hän oli yksi PayPalin ensimmäisistä suurista sijoittajista.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille