Trumpin Bitcoin Flip: Yllättävä käänne!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Tuoreen esiintymisen aikana Fox Newsin “The Ingraham Angle” -ohjelmassa keskiviikkona Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump välitti huomattavasti vastaanottavaisemman kannan Bitcoiniin, mikä viittaa mahdolliseen poikkeamiseen hänen aiemmin kriittisestä näkökulmastaan. Vastatessaan isäntä Laura Ingrahamin kyselyyn, joka koski hänen näkemystään yhä suositummasta digitaalisesta valuutasta, Trump ei ainoastaan tunnustanut BTC:n käyttöönoton nousevaa kehitystä, vaan myös korosti pysyvää mieltymystään Yhdysvaltain dollariin.

Trumpin perääntyminen Bitcoinista

Trumpin vivahteikkaasti annetussa vastauksessa tunnustettiin Bitcoinia ympäröivä nouseva kiinnostus. “No, monet ihmiset tekevät sitä. Olen aina pitänyt yhdestä valuutasta, voisin kutsua sitä valuutaksi. Pidin dollarista. Mutta monet ihmiset tekevät sitä.”

Hän totesi lisäksi

“Ja rehellisesti sanottuna se on saanut oman elämänsä, ja kuten tiedätte, sitä on luultavasti säänneltävä. Mutta monet ihmiset ovat ottaneet sen omakseen. Ja yhä useammin näen ihmisiä, jotka haluavat maksaa [Bitcoinilla]. Näet jotain mielenkiintoista. Joten voin elää sen kanssa tavalla tai toisella. Olen aina pitänyt yhdestä todella voimakkaasta asiasta. Ja sitä kutsutaan dollariksi.”

Tämä retoriikan muutos on jyrkässä ristiriidassa Trumpin aiemmasta suhtautumisesta digitaalisiin valuuttoihin. Puheenjohtajakaudellaan vuonna 2019 hän kritisoi kiivaasti BTC:tä ja muita kryptovaluuttoja, hylkäsi ne, koska niillä ei ole itseisarvoa, ja tuomitsi niiden volatiliteetin perustuvan “ohueen ilmaan”.

Lisäksi hänen hallintonsa vastusti aktiivisesti paikalla olevien Bitcoin ETF -sovellusten hyväksymistä ja pyrki kieltämään itse isännöidyt lompakot vedoten huoleen kryptovaluuttojen mahdollisesta väärinkäytöstä laittomiin tarkoituksiin.

Vaikka Trumpin mielenmuutoksen tarkat motiivit ovat edelleen epäselviä, spekulaatiot viittaavat siihen, että Vivek Ramaswamyn vaikutus on saattanut olla ratkaisevassa asemassa. Ramaswamyn edunvalvontaponnistelut, erityisesti keskuspankkien digitaalisiin valuuttoihin (CBDC) liittyvien riskien osalta, ovat saattaneet horjuttaa Trumpin näkemystä.

Tammikuussa Trump ilmaisi julkisesti vastustavansa CBDC-kehitystä ja toisti Ramaswamyn pelot hallituksen puuttumisesta ja sen vaikutuksista henkilökohtaisiin vapauksiin ja yksityisyyteen.

Bitcoin-yhteisön vastaukset

X:n Bitcoin-yhteisö on reagoinut Trumpin huomautuksiin sekoittaen skeptisyyttä ja optimismia. Digitaalisen kaupan kamarin perustaja ja toimitusjohtaja Perianne Boring vaati selkeämpää ja päättäväisempää tuenilmaisua ja kritisoi Trumpin vastausta vältteleväksi:

”Tämä on kiertävä ei-vastaus. Älkäämme unohtako, että Trumpin hallinto esti paikalla Bitcoin-ETF-hakemukset JA yritti kieltää itse isännöidyt lompakot!!! Trumpin on annettava selkeä tukilausuma”.

Samaan aikaan DigiBuildin toimitusjohtaja Robert J Salvador huomautti Trumpin rajallisesta ymmärryksestä Bitcoinista korostaen samalla hänen sitoutumisensa merkitystä aiheeseen. “Trump ei ymmärrä Bitcoinia, ei ole koskaan ymmärtänytkään. Mutta on hyvä, että republikaanien ehdokas puhuu siitä”, Salvador totesi.

Thinking Crypto -podcastin Tony Edward ja The Bitcoin Layer -analyytikko Joe Consorti havaitsivat molemmat merkittävän muutoksen Trumpin äänensävyssä ja tulkitsivat sen tunnustukseksi BTC:n kasvavasta vaikutusvallasta ja valtavirran hyväksymisestä.

“Tämä on hyvin erilainen sävy, se on pehmeämpi, kuin mitä Donald Trump twiittasi Bitcoinista ollessaan presidentti. Bitcoin murtaa psykologisia esteitä, jotka tihkuvat yhteiskuntaan, popkulttuuriin ja muuhun. Sitä ei voi enää jättää huomiotta ja sille ei voi enää nauraa”, huomautti Edward.

Consorti korosti Trumpin tunnustavan Bitcoinin lailliseksi valuutaksi ja totesi: “Trump ei pidä Bitcoinia ja dollaria toistensa vastakohtina, vaan suhtautuu siihen melko välinpitämättömästi. Hän on oikeassa.”

Viimeisimmässä päivityksessä Bitcoin kävi kauppaa 50 967 dollarilla.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille