MicroStrategy X -tili hakkeroitu: $440K Ethereum Token Scam!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Virallinen MicroStrategy X -tili joutui hiljattain hakkeroinnin uhriksi, jossa pahantahtoiset toimijat kaappasivat hallinnan ja levittivät useita haitallisia linkkejä, jotka väittivät tarjoavansa väitetylle Ethereum-pohjaiselle MSTR-tokenille. Tämä tili, joka on yhteydessä tunnettuun Business Intelligence -yritykseen MicroStrategyyn, tuli kanavaksi harhaanjohtavan airdrop-järjestelmän edistämiseen.

Henkilöt, jotka napsauttivat petollisia linkkejä, ohjattiin väärennetylle MicroStrategyn verkkosivulle, jossa heitä kehotettiin yhdistämään lompakkonsa ja lunastamaan kuvitteellinen MSTR-airdrop. Antaessaan Web3-lompakossaan useita käyttöoikeuksia tietämättömät käyttäjät altistivat itsensä tietämättään vaaralle, että hyökkääjät voivat viedä heidän tokeninsa.

Lohkoketjuanalyytikko ZachXBT:n ja huijausten torjunta-alustan Scam Snifferin raportit valaisevat tämän häijyn suunnitelman aiheuttamien vahinkojen laajuutta, ja niiden mukaan tappiot ylittävät 440 000 dollaria. Huomionarvoista on, että muutamassa minuutissa sen jälkeen, kun alkuperäinen haitallinen linkki oli ilmestynyt MicroStrategyn X-tilille, yksittäinen uhri kärsi tiettävästi yli 420 000 dollarin tappiot phishing-huijauksen vuoksi.

Onneton henkilö joutui petollisen tempun ansaan ja menetti huomattavan summan, yhteensä 424 786 dollaria eri altcoineina. Siirtoja tehtiin, ja hyökkääjän lompakko-osoitteeseen siirrettiin 134 000 dollarin arvosta Wrapped Balance AI (wBAI), 122 000 dollarin arvosta Chintai (CHEX) ja 45 000 dollarin arvosta Wrapped Pocket Network (wPOKT). Lisäksi osa anastetuista varoista päätyi toissijaiseen lompakkoon, joka liittyy pahamaineiseen hakkeriryhmään PinkDrainer.

Tällä hetkellä MicroStrategy-hyökkääjään liitetty lompakko-osoite kätkee Ethereum-pohjaisia poletteja 329 000 dollarin edestä, kuten Ethereum DeBank raportoi. Alan tarkkailijat korostivat nopeasti huijauksen silmiinpistävää luonnetta, ja tunnettu brittiläinen kryptosijoittaja Cobie huomautti, kuinka epätodennäköistä on, että MicroStrategy, joka on yksinomaan liiketoimintatiedusteluun keskittynyt yritys, uskaltautuisi Ethereumilla tapahtuviin tokenien lanseerauksiin.

“Ilmeisesti yrittää olla uhrien syyttelyä täällä, mutta sinun täytyy olla hyvin erityinen ajatella, että MicroStrategy lanseeraa ETH-tokenin sen jälkeen, kun Saylor on viettänyt useita vuosia hyvin tunnetusti sanomalla ‘ei ole toiseksi parasta' ja ‘käytät vain yhtä tuolia' jne.”.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille