Yhdeksän uutta Bitcoin ETF Hit 300K BTC alle 2 kuukautta: Mitä seuraavaksi?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Alle kahdessa kuukaudessa sen jälkeen, kun ne debytoivat markkinoilla, yhdeksän hiljattain käyttöönotettua spot-bitcoinin pörssinoteerattuja rahastoja on nopeasti kerännyt merkittävän hallussapidon, joka nyt ylittää 300 000 BTC: n hallinnoitavissa olevien varojen määrän, mikä on merkittävä virstanpylväs lukuun ottamatta Grayscale's muunnettua GBTC-rahastoa.

K33 Researchin tuoreet tiedot paljastavat, että nämä yhdeksän ETF-rahastoa ovat yhdessä keränneet 303 002 BTC:tä, joiden arvo on eilisten sulkemislukujen perusteella noin 17 miljardia dollaria. Tammikuun 11. päivänä lanseerattuihin ETF-rahastoihin kuuluu tunnettuja yksiköitä, kuten BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Bitwise (BITB), Ark Invest 21Shares (ARKB), Invesco (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), Franklin Templeton (EZBC) ja WisdomTree (BTCW), jotka edustavat monipuolista joukkoa bitcoin-sijoitusareenalle tulevia toimijoita.

Tämän saavutuksen kontekstualisoimiseksi voidaan todeta, että nämä vastasyntyneet ETF:t hallitsevat nyt lähes 1,5 prosenttia bitcoinin kokonaistarjonnasta, joka on 21 miljoonaa BTC:tä. Tämä ylittää kryptovaluutta-alan merkittävien toimijoiden omistukset, kuten MicroStrategyn 193 000 BTC:n, Tetherin 66 465 BTC:n ja jopa kaikkien julkisten bitcoin-louhijoiden yhteenlasketut omistukset.

Eri ETF-rahastojen joukosta BlackRockin IBIT spot bitcoin ETF nousee johtavaksi hallinnoitavien varojen määrässä, sillä sen hallussa on yli 128 000 BTC:tä 7 miljardin dollarin arvosta. Lähellä perässä on Fidelityn FBTC, jonka varat ylittävät 94 000 BTC:tä, mikä vastaa 5 miljardia dollaria, BitMEX Researchin näkemysten mukaan.

Sen sijaan Grayscalen muunnetun GBTC-rahaston hallussa olevat varat ovat kokeneet merkittävän laskun: ne ovat romahtaneet yli 28 prosenttia noin 619 000 BTC:stä (35 miljardia dollaria) 444 000 BTC:hen (25 miljardia dollaria) tammikuun 11. päivän jälkeen, kuten CoinGlassin tiedot osoittavat.

Nettovirtaukset nousevat yli 6 miljardin dollarin kokonaismäärän.

Kaikkien Yhdysvaltain spot-bitcoin-ETF-rahastojen yhteenlasketut nettomääräiset sisäänvirtaukset ovat ylittäneet 6 miljardin dollarin rajan, ja juuri eilen rekisteröitiin huomattava, lähes 520 miljoonan dollarin sisäänvirtaus, joka on suurin sisäänvirtaus kahteen viikkoon, BitMEX Researchin mukaan. Fidelityn FBTC johti maanantain sisäänvirtauksia houkuttelemalla 243,3 miljoonaa dollaria, jota seurasi Ark Invest 21 Sharesin ARKB, joka tuotti 130,6 miljoonan dollarin arvosta sisäänvirtauksia. Vaikka BlackRockin tavallisesti hallitseva IBIT ETF liukui maanantain sisäänvirtausten osalta kolmanneksi, se säilytti edelleen mahtavan asemansa 111,8 miljoonan dollarin arvosta.

Sen sijaan Grayscalen korkeampipalkkainen muunnettu GBTC-tuote koki pienimmät ulosvirtaukset sitten lanseerauspäivän: rahastosta poistui vain 22,4 miljoonaa dollaria, mikä on huomattava lasku edellisiin kaupankäyntipäiviin verrattuna ja murto-osa rahaston tähän mennessä kokemista 7,5 miljardin dollarin kokonaisulosvirtauksista.

Lisäksi vastasyntyneiden yhdeksän ETF:ää tekivät eilen uuden päivittäisen volyymiennätyksen, kun kaupankäyntivolyymi nousi 2,4 miljardiin dollariin, ja BlackRockin ETF ylitti 1 miljardin dollarin rajapyykin, mikä ylittää edellisen päivittäisen ennätyksen, joka oli tehty instrumenttien ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä.

“Se on virallista… Uudet yhdeksän bitcoin-ETF:ää ovat rikkoneet tänään kaikkien aikojen volyymiennätyksensä 2,4 miljardilla dollarilla, joka on juuri ja juuri ylitti ensimmäisen päivän, mutta noin kaksinkertainen niiden viimeaikaiseen päivittäiseen keskiarvoon verrattuna”, totesi Bloombergin vanhempi ETF-analyytikko Eric Balchunas X:ssä.

Bitcoin on tällä hetkellä kaupankäynnin 56 850 dollaria. Viimeisen 24 tunnin aikana Bitcoinin hinta on noussut yli 10 prosenttia, mikä nostaa sen vuosivoiton noin 34 prosenttiin.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille