U.S. työpaikat missaavat merkin Bitcoin nousee yli $60K!

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Korot ja Yhdysvaltain dollari ovat molemmat nousseet vuonna 2024. Nousu jatkuu huolimatta ennusteista, joiden mukaan talouskasvu ja inflaatio hidastuisivat. Tämänpäiväinen raportti antaa kuitenkin viitteitä siitä, että suuntaus saattaa muuttua.

Perjantaina Yhdysvaltain hallitus julkaisi huhtikuun Nonfarm Payrolls -raportin. Sen mukaan talous lisäsi 175 000 työpaikkaa, mikä on vähemmän kuin odotettu 243 000 työpaikkaa ja vähemmän kuin maaliskuun tarkistettu 315 000 työpaikkaa. Huhtikuun työttömyysaste oli hieman korkeampi, 3,9 prosenttia, kun ennuste oli 3,8 prosenttia ja maaliskuun luku 3,8 prosenttia.

Tämän ilmoituksen jälkeen bitcoinin (BTC) hinta nousi ja saavutti 61 100 dollaria.

bitcoinin-BTC-hinta

Viime aikoihin asti markkinat odottivat CME:n FedWatch-työkalun mukaan, että Yhdysvaltain keskuspankki laskee korkoja jopa kuusi kertaa vuonna 2024. Sittemmin odotukset ovat kuitenkin mukautuneet vain yhteen tai kahteen leikkaukseen. Tästä huolimatta Federal Reserven puheenjohtaja Jerome Powell ehdotti lehdistötilaisuudessa, että koronnostoja voitaisiin harkita, jos vahva työpaikkojen kasvu ja jatkuva inflaatio jatkuvat.

Tämä mahdollisuus on vaikuttanut osaltaan siihen, että bitcoin on pudonnut 20 prosenttia maaliskuun puolivälin huipusta. Tämänpäiväinen työpaikkaraportti viittaa kuitenkin siihen, että suuntaukset saattavat olla muuttumassa, mikä saa bitcoinin hinnan nousemaan.

Myös Yhdysvaltain osakeindeksifutuurit reagoivat myönteisesti ja nousivat yli 1 %. Samaan aikaan 10-vuotisen valtion joukkolainan tuotto laski 11 peruspistettä 4,47 prosenttiin. Dollari-indeksi laski 0,8 %, ja kullan hinta nousi 0,8 % 2 329 dollariin unssilta.

Raportin muut yksityiskohdat osoittivat jonkin verran talouden pehmeyttä. Huhtikuun keskituntiansiot kasvoivat vain 0,2 %, mikä oli alle odotetun 0,3 % ja alle maaliskuun 0,3 %. Vuositasolla palkat nousivat 3,9 %, mikä jäi 4 %:n ennusteesta ja oli vähemmän kuin edellisen kuukauden 4,1 %:n nousu.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille