BlackRock paljastaa: Jättiläiset tähtäävät Bitcoin-ETF:ihin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Älä anna pettää itseäsi siitä, että spot-bitcoinin pörssinoteerattuihin rahastoihin (ETF) tehdyt sijoitukset ovat hiljattain pysähtyneet 71 peräkkäisen päivän sisäänvirtauksen jälkeen. BlackRockin digitaalisia varoja johtava Robert Mitchnick uskoo, että tämä tauko päättyy pian. Hän ennustaa, että markkinoille tulee pian uusi sijoittajaryhmä. BlackRock on maailman suurin varainhoitoyhtiö.

Mitchnick odottaa, että lähikuukausina suuret finanssiryhmittymät alkavat sijoittaa näihin ETF:iin. Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa valtion sijoitusrahastot, eläkerahastot ja säätiöt. Hän kertoi tämän haastattelussa. Mitchnick totesi, että bitcoiniin kohdistuu jälleen kiinnostusta. Hänen mukaansa keskusteluissa keskitytään nyt siihen, miten bitcoin voitaisiin sisällyttää sijoitussalkkuihin.

“Monet organisaatiot tutkivat aktiivisesti bitcoinia”, Mitchnick selitti. “Näihin kuuluvat eläkerahastot, säätiöt ja varallisuusrahastot. BlackRock auttaa tarjoamalla koulutusta.” Hän lisäsi, että tämä ei ole BlackRockille uutta. Yhtiö on keskustellut bitcoinista näiden laitosten kanssa jo vuosia.

Tammikuussa tapahtuneen hyväksynnän jälkeen nämä ETF:t ovat houkutelleet yli 76 miljardia dollaria. Tällä hetkellä jotkut sijoitusneuvojat tarjoavat BlackRockin IBIT-ETF:ää. He tarjoavat sitä kuitenkin vain, jos asiakkaat pyytävät sitä erikseen. Seuraava askel on tarjota näitä bitcoin-ETF:iä vapaammin suurten neuvontayritysten, kuten Morgan Stanleyn, kautta.

AUM-kilpailu

Sosiaalisessa mediassa on puhuttu paljon ETF:ien välisestä kilpailusta, erityisesti IBIT:n ja Grayscalen GBTC:n välillä. Tällä hetkellä IBIT:llä on varoja 17,2 miljardia dollaria ja GBTC:llä noin 24,3 miljardia dollaria. Suuri osa IBIT:n rahoituksesta on siirtynyt Grayscalen puolelta. Muita lähteitä ovat Kanadassa tai Euroopassa sijaitsevista kalliista ETF-rahastoista siirtyvät varat. Osa varoista tulee myös bitcoin-futuurien ETF:istä, jotka muuttuvat spot-ETF:iksi.

Mitchnick mainitsi myös, että jotkut ihmiset pitävät mieluummin bitcoininsa välitystileillä. Näin vältetään suoraan bitcoinin pitämiseen liittyvät ongelmat, kuten säilytysongelmat tai monimutkainen veroraportointi. Hän korosti, että BlackRock on kiinnostuneempi asiakkaiden kouluttamisesta kuin vain siitä, että se on suurin ETF-toimittaja.

Ethereumin tukeminen

Viime marraskuussa BlackRock haki Eetterin (ETH) ETF:n perustamista. Tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun toimitusjohtaja Larry Fink oli keskustellut tokenisoinnin mahdollisista eduista. Tässä prosessissa perinteisiä omaisuuseriä edustetaan lohkoketjuissa.

Eetteri-ETF:n käynnistäminen tuo kuitenkin mukanaan haasteita, jotka liittyvät lähinnä siihen, miten asiakkaita koulutetaan monimutkaisesta Ethereum-lohkoketjusta. Se herättää myös kysymyksiä siitä, miksi sijoittajat haluaisivat toisen krypto-ETF:n. Etenkin, kun bitcoin-ETF saattaa jo nyt parantaa heidän sijoitustuottojaan suhteessa riskiin, kuten Sharpe-suhde osoittaa.

“Kun ajattelemme tätä tilaa, näemme digitaalisten varojen potentiaalin hyödyttävän asiakkaitamme ja pääomamarkkinoita keskittyen kolmeen alueeseen: kryptovaroihin, stablecoineihin ja tokenisointiin”, Mitchnick sanoi. “Ja nämä pilarit, ne kaikki liittyvät toisiinsa. Se on todella tärkeä asia ihmisten ymmärtää. Ja työ, jota teemme kullakin osa-alueella, vaikuttaa strategiaamme ja näkemyksiimme muiden osa-alueiden osalta.”

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille