Yhdistyneen kuningaskunnan raportti: Kryptovaluutta suurin rahanpesuuhka vuosina 2022-2023

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Vuosina 2022-2023 Ison-Britannian valtiovarainministeriön raportti osoitti, että rahanpesun hyväksikäytölle alttiimpia aloja olivat kryptovaluuttayritykset, vähittäispankkitoiminta, tukkupankkitoiminta ja varallisuudenhoito.

Tämä arvio on linjassa Financial Conduct Authorityn (FCA) tekemien riskinarviointien tulosten kanssa, joissa tutkittiin 238 yritystä. Ison-Britannian finanssialan sääntelyelimenä FCA on vuodesta 2020 lähtien edellyttänyt, että kryptovaluuttayritykset rekisteröityvät ja noudattavat sen rahanpesunvastaisia säännöksiä.

Iso-Britannia on viime aikoina tehostanut toimiaan tiukentaakseen kryptovaluuttaan liittyvän rikollisen toiminnan valvontaa. Yhdistyneen kuningaskunnan poliisin lokakuussa 2022 antamien lausuntojen mukaan se on lähettänyt kryptotaktisia neuvonantajia valtakunnallisesti avustamaan rikolliseen toimintaan liittyvien digitaalisten varojen takavarikoinnissa.

Yhdistynyt-kuningaskunta-kiristää-otettaan-kryptorikollisuudesta

Tänä aikana kansallinen poliisipäälliköiden neuvosto ilmoitti takavarikoineensa satoja miljoonia laittomasta toiminnasta peräisin olevia kryptovaluuttoja.

Raportin lisätiedot paljastavat, että vuosina 2022 ja 2023 Kilpailuvirasto työllisti noin 53 kokopäiväistä talousrikosasiantuntijaa, jotka keskittyivät rahanpesun vastaiseen valvontaan, ja näistä asiantuntijoista 16 keskittyi erityisesti kryptovaluuttatoiminnan valvontaan.

Lisäksi laajemmat valvontaryhmät, jotka eivät ole talousrikoksiin erikoistuneita, panivat raportin kattamalla ajanjaksolla vireille 95 kryptovaroja koskevaa tapausta.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille