Ex-Binance CEO Changpeng Zhao saa 4 kuukauden vankeustuomion

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Washingtonin läntisen piirikunnan Yhdysvaltain piirituomioistuimessa hiljattain 30. huhtikuuta käydyssä oikeudenkäynnissä tuomari Richard Jones antoi tuomion, jossa Binance-yhtiön entinen toimitusjohtaja Changpeng “CZ” Zhao tuomittiin neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tuomio annettiin sen jälkeen, kun Zhao oli myöntänyt puutteet Binance-yhtiön vankan rahanpesunvastaisen järjestelmän ylläpitämisessä. Syyttäjä oli alun perin suositellut kolmen vuoden vankeusrangaistusta näiden rikkomusten perusteella.

Kuulemisen aikana syyttäjä väitti, että Zhaon johtamistyyliin kuului usein se, että hän haki anteeksiantoa rikkomuksen jälkeen sen sijaan, että hän olisi hakenut lupaa ennaltaehkäisevästi, ja korosti, että pelkkä ehdollinen tuomio saattaisi luoda ennakkotapauksen, joka rohkaisee muita rikkomaan lakia laajamittaisesti.

Sitä vastoin Zhaon puolustus korosti, ettei hänellä ollut suoraa tietoa Binance-yhtiön laittomasta toiminnasta, ja esitti sinetöityjä asiakirjoja, joissa esitettiin lieventäviä tekijöitä lievemmän tuomion harkitsemiseksi.

Tuomari Jones mainitsi perustelujen pohjalta, että ei ollut suoria todisteita, jotka liittäisivät Zhaon tietoiseksi osallistumisesta laittomaan toimintaan, ja hän torjui syyttäjän vaatimuksen tuomion koventamisesta. Ennen tuomion antamista Zhao ilmaisi katumuksensa Binance-yhtiössä tekemiensä johtamisvirheiden vuoksi ja otti täyden vastuun siitä, että tiukan rahanpesun vastaisen ohjelman toteuttamisessa oli epäonnistuttu.

Tämä oikeudellinen päätös seurasi toista korkean profiilin tapausta, jossa FTX:n entinen toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried tuomittiin 25 vuodeksi sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu useista rikossyytteistä. Zhaon oikeudenkäynti ei saanut niin paljon julkisuutta, osallistujia oli vähemmän ja mediahuuma oli vähäisempi kuin Bankman-Friedin oikeudenkäynnissä.

Zhaon tapauksessa syyttäjä varoitti vetämästä rinnastuksia näiden kahden tapauksen välillä ja huomautti, että heidän rikoksillaan oli erilaiset henkilökohtaiset motiivit ja vaikutukset.

Zhao vetäytyi toimitusjohtajan tehtävästä ja tunnusti syyllisyytensä, minkä jälkeen hän vetäytyi julkisista esiintymisistä ja ilmoitti vetäytyvänsä sosiaalisesta mediasta. Keskittyäkseen uudelleen, hän aloitti hiljattain koulutushankkeen, Giggle Academyn, jonka tarkoituksena on välittää krypto- ja lohkoketjutietoutta nuorille. Hänen tilalleen Binanceen siirtyi Richard Teng, aiemmin alueellisten markkinoiden johtaja, joka otti johtajan roolin.

Zhaon oikeudellisiin tuloksiin liittyy myös merkittäviä taloudellisia vaikutuksia Binanceen, joka sopi Yhdysvaltain viranomaisten kanssa 4,3 miljardin dollarin sovintoratkaisusta, joka kattaa useita siviilioikeudellisia täytäntöönpanotoimia.

Tämä sovinto ei kuitenkaan ratkaise Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomaisen (U.S. Securities and Exchange Commission) käynnistämää siviilioikeudenkäyntiä Binancea, Binance.US:ää ja Zhaota vastaan, joka on edelleen kesken.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille