Vain 3 viikkoa jäljellä: 2024 Bitcoin puolittaminen lähtölaskenta alkaa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Odotettu 2024 Bitcoin puolitus tapahtuma, merkittävä virstanpylväs kryptovaluutta maailmassa, on horisontissa, ajoitettu 19. huhtikuuta. Tämä arvio perustuu viimeisten 20 160 lohkon keskimääräisen lohkoaikojen laskentaan, jolloin tapahtuma on tasan kolmen viikon tai 21 päivän päässä tästä hetkestä. Tulevan puolittumisen odotetaan tapahtuvan lohkossa 840 000, mikä merkitsee Bitcoinin kannalta ratkaisevaa hetkeä. On kuitenkin syytä huomata, että joidenkin markkina-analyytikoiden mukaan on mahdollista, että varsinainen puolituspäivä siirtyy hieman ja tapahtuu mahdollisesti 20. huhtikuuta tienoilla, kun otetaan huomioon lohkoaikojen laskennan luontainen vaihtelu.

Bitcoinin puolitusprosessi on Bitcoin-verkon keskeinen mekanismi, joka on suunniteltu vähentämään uusien lohkojen louhimisesta saatava palkkio puoleen noin neljän vuoden välein tai joka 210 000 louhitun lohkon jälkeen. Tämän tulevan puolituksen myötä louhijoiden palkkio laskee 6,25 BTC:stä 3,125 BTC:hen, mikä jatkaa protokollan lähestymistapaa Bitcoinin uuden tarjonnan vähentämiseksi ja siten sen digitaalisen niukkuuden vahvistamiseksi.

Tätä tapahtumaa odotellessaan Bitcoin-louhijat eri puolilla maailmaa ovat valmistautuneet ennakoivasti sen tuomiin muutoksiin. Huomattava suuntaus kaivostyöläisten keskuudessa on ollut Bitcoin-omistustensa likvidointi viime kuukausina, mikä on antanut heille mahdollisuuden sijoittaa tuotot kaivostoiminnan infrastruktuurin päivittämiseen, jotta he voivat pysyä kilpailukykyisinä halventamisen jälkeen.

Historiallisesti Bitcoinin puolitustapahtumat ovat olleet BTC-sijoittajille suotuisia, pääasiassa siksi, että tarjonnan väheneminen yleensä nostaa hintaa ajan mittaan. Monet yhteisön jäsenet jakavat nämä optimistiset näkymät, ja jotkut analyytikot ennustavat Bitcoinille kunnianhimoisia hintatavoitteita, kuten 200 000 dollarin saavuttamista vuoden 2025 loppuun mennessä.

2024 Bitcoinin puolittuminen voi katapultoida ETF:n vauhtia.

Tunnettu meklariyritys Canaccord Genuity julkaisi hiljattain raportin, jossa valotettiin Bitcoinin vaikuttavaa 60 prosentin kurssinousua ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Yritys selittää tämän nousun useilla tekijöillä, kuten spot-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) käynnistämisellä, puoliintumistapahtumaa ympäröivällä odotuksella ja rahoitusmarkkinoiden sijoittajien uudella riskinottohalulla.

Michael Grahamin johtamat Canaccordin analyytikot ehdottavat, että epävarmasta makrotaloudellisesta ilmapiiristä huolimatta tuleva puolitus voi merkittävästi tukea Bitcoin ETF:ien vauhtia. Raportissa todetaan myös, että kryptovaluuttaekosysteemin aktiivisuus on elpymässä, ja se on noussut takaisin vuonna 2023 koetuista pohjalukemista.
Canaccord ilmaisi optimismia sen jälkeen, kun arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) hyväksyi vuosineljänneksen aikana 11 Yhdysvaltain spot Bitcoin ETF:ää, ja piti sitä myönteisenä kehityssuuntana yksityissijoittajille, jotka haluavat sisällyttää kryptovaluutan sijoitussalkkuihinsa verotuksellisesti edullisten tilien, kuten IRA:n, kautta.

Lisäksi raportissa käsitellään julkisesti noteerattujen Bitcoin-kaivostoimijoiden alisuoritusta suhteessa itse BTC:hen ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä korostaa irtautumista kryptovaluutan hintadynamiikasta. Tämä havainto on johtanut spekulaatioihin näiden kaivostyöläisten tulevasta kannattavuudesta puolituksen jälkeen.

Spot Bitcoin ETF:t, kuten Canaccord korostaa, tarjoavat osakesijoittajille uudenlaisen väylän altistua Bitcoinille. Yritys väittää, että jos aiempien puolittumistapahtumien jälkeen havaitut mallit pitävät paikkansa, kryptovaluuttamarkkinat voivat siirtyä erityisen nousujohteiseen vaiheeseen tulevan puolittumisen jälkeen, mikä edistää suotuisampaa ympäristöä Bitcoinin kasvulle ja laajemmalle käyttöönotolle.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille