Argentiina avaa pakollisen kryptorekisterin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Argentiinan markkinoiden sääntelyviranomainen Comisión Nacional de Valores (CNV) on aloittanut erityisesti kryptovaluuttapalvelujen tarjoajille tarkoitetun pakollisen rekisterin käyttöönoton.

Tämä CNV:n innovatiivinen aloite ottaa käyttöön virtuaalivarojen palveluntarjoajien rekisterin (PSAV), joka pakottaa kryptoalan organisaatiot, mukaan lukien kaupankäyntialustat, toimittamaan yksityiskohtaisia tietoja sääntelyviranomaisen määräämällä tavalla virallisella verkkosivustollaan varmistaakseen luvan operatiiviseen toimintaansa kansakunnan sisällä.

CNV:tä johtava Roberto E. Silva paljasti, että uuden rekisterin julkistamisen strateginen ajoitus oli tarkoituksella sovitettu yhteen rahanpesunvastaisen toimintaryhmän (FATF) suunnitellun vierailun kanssa. FATF on merkittävä kansainvälinen elin, joka laatii standardeja rahanpesun torjumiseksi ja strategioita terrorismin rahoituksen estämiseksi.

“Olemme työskennelleet kelloa vastaan edistääkseen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevan kansallisen sääntelyjärjestelmän uudistamista koskevan lain nro 25 246 noudattamista ja esitämme tänään PSAV-rekisterin perustamisen ennen FATF:n vierailun päättymistä maahan ja ottaen huomioon sen asiaa koskevan suosituksen.”

Tämä siirto korostaa Argentiinan sitoutumista maailmanlaajuisten rahoitusalan sääntelystandardien noudattamiseen ja sen kasvavien kryptomarkkinoiden eheyden parantamiseen.

Inflaation kiihtyessä ja sitä seuranneen kansallisen valuutan heikkenemisen vuoksi Bitcoin (BTC) on kasvanut huomattavasti Argentiinan väestön keskuudessa taloudellisena turvasatamana. Tämä suuntaus heijastaa kasvavaa huolta maan talouden vakaudesta ja argentiinalaisten halua turvata varallisuutensa.

Bloombergin merkittävässä raportoinnissa korostetaan Bitcoin-hankintojen huomattavaa kasvua Argentiinassa sijaitsevan kryptovaluuttapörssin Lemon kautta, kun maa kamppailee yhden maailman korkeimmista inflaatioluvuista kanssa.

Ilmiö ei rajoitu pelkästään Lemoniin, vaan myös muut merkittävät argentiinalaiset pörssit, kuten Ripio ja Belo, ovat havainneet vastaavaa taipumusta kryptovaluuttasijoituksiin. Tämä kollektiivinen siirtyminen kohti digitaalisia valuuttoja osoittaa laajempaa muutosta argentiinalaisten rahoituskäyttäytymisessä, jonka taustalla on tarve säilyttää rahoitusvaroja epävakaassa taloudellisessa ympäristössä.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille