Voisiko uusi Stablecoin nostaa XRP:n?

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Keskellä meneillään olevaa oikeudellista taistelua Securities and Exchange Commissionin (SEC) kanssa Ripple keskittyy entistä enemmän kryptovaluuttatarjontaansa. Tätä strategista käännöstä korostaa yhtiön ilmoitus aikomuksestaan tuoda markkinoille stablecoin.

Tämän tulevan stablecoinin, jonka odotetaan tulevan markkinoille myöhemmin vuonna 2024, arvo sidotaan yhdistelmään omaisuuseriä, kuten Yhdysvaltain dollarin talletuksia, lyhytaikaisia Yhdysvaltain valtion arvopapereita ja muita käteisvaroja. Tästä kehityksestä kertoi CoinDesk 4. huhtikuuta.

Ripplen suunnitelmaan kuuluu stablecoinin alustava lanseeraus kahdella merkittävällä lohkoketjualustalla: XRP Ledgerillä ja Ethereumin lohkoketjulla, jossa hyödynnetään Ethereumin tarjoamaa arvostettua ERC-20-token-standardia. Yhtiön kohderyhmään tämän tokenin osalta kuuluvat yritystason asiakkaat ja rahoituslaitokset.

“Uskomme, että erottava tekijä tulee olemaan se, että varat ovat dollareissa, Treasuries – rock solid. Emme yritä saada tästä vielä pari viimeistä desimaalia irti. Haluamme valloittaa markkinat ja olla mukana pitkällä aikavälillä”, sanoo Ripplen teknologiajohtaja David Schwartz.

Ripplen teknologiajohtaja David Schwartz on korostanut läpinäkyvyyden tärkeyttä tämän uuden stablecoinin käyttöönotossa. Läpinäkyvyys on ollut aiemmin kiistanalainen asia stablecoinien liikkeeseenlaskijoiden keskuudessa, ja Ripple pyrkii tekemään siitä strategiansa kulmakiven astuessaan tähän uuteen yritykseen.

Päätös viedä stablecoin-aloitetta eteenpäin huolimatta Ripplen nykyisistä oikeudellisista ongelmista SEC:n kanssa on osittain opportunistinen. Ripple tunnistaa markkinoiden kehittyvän dynamiikan ja potentiaalin luoda itselleen tilaa Tetherin USDT:n ja Circlen USDC:n kaltaisten mahtavien kilpailijoiden keskellä.

Vaikutukset Rippleen ja sen XRP-tokeniin

Schwartz on esittänyt, että Ripplen stablecoinin käyttöönotto voisi merkittävästi nuorentaa hajautetun rahoituksen (DeFi) maisemaa XRP Ledger -ekosysteemissä. Vaikka pääkirjassa on hajautettu pörssi (DEX), sen käyttö on ollut suhteellisen vaatimatonta verrattuna muihin lohkoketjuverkkoihin.

Uteliaisuus kasvaa myös sen suhteen, miten tämä stablecoin voisi vaikuttaa Ripplen nykyisiin tarjouksiin, erityisesti natiiviin XRP-tokeniin. Vaikka oikeudellisessa tuomiossa on selvitetty, että XRP ei ole arvopaperi, sen markkina-arvossa ei ole tapahtunut merkittävää liikettä. Tämä pysähtyneisyys johtuu usein meneillään olevan oikeudenkäynnin pitkittyneistä vaikutuksista.

Ripple stablecoinin lanseeraus voisi kuitenkin toimia katalysaattorina XRP:n hyödyllisyyden ja likviditeetin parantamisessa, mikä voisi vahvistaa markkinoiden luottamusta tokeniin.

Viimeisimmässä päivityksessä XRP:n markkinahinta oli 0,59 dollaria, mikä merkitsee noin 3 prosentin nousua edellisen vuorokauden aikana. Omaisuuserän suorituskyky viikon aikana osoittaa konsolidointimallia, ja viimeisten seitsemän päivän aikana on havaittu hieman yli 3 prosentin lasku.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille