Bitcoin Alert: Valuuttareservit romahtavat uusiin alhaisiin lukemiin

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Huhtikuun alkupäivinä kryptovaluuttamarkkinoilla nähtiin merkittävä virstanpylväs, kun pörssien hallussa olevat Bitcoin (BTC) -varannot romahtivat ennennäkemättömän alhaisiksi ja laskivat alle 2 miljoonan BTC:n. Tämä kehitys on jättänyt alle 10 prosenttia Bitcoinin koko kiertävästä tarjonnasta saataville näillä alustoilla. Näin jyrkkä vähennys käytettävissä olevissa Bitcoin-varannoissa aiheuttaa skenaarion, jossa kysynnän lisääntyminen voi mahdollisesti johtaa huomattavaan tarjonnan supistumiseen.

Tarkat tiedot, jotka hankittiin CryptoQuant:lta huhtikuun 8. päivänä, osoittivat, että kaikissa tunnustetuissa pörssilompakoissa olevien BTC:iden kokonaismäärä oli noin 1,94 miljoonaa BTC:tä. Tämä luku vastaa lähes 9,8 % Bitcoinin koko kiertävästä tarjonnasta, joka viimeisimpien laskentojen mukaan on 19,67 miljoonaa kolikkoa.

Havainnot paljastavat vaihtovarantojen johdonmukaisen laskusuuntauksen sen jälkeen, kun ne saavuttivat 2,85 miljoonan BTC:n huipun heinäkuussa 2021. Tämä lasku johtuu ensisijaisesti siitä, että Bitcoin-sijoittajat ovat päättäneet siirtää omistuksensa pois pörssien säilytyksestä, mikä on strateginen siirto, joka kuvastaa sitä, että he suosivat pitkäaikaista hallussapitoa välittömän myynnin tai kaupankäynnin sijaan.

Tällä hetkellä Bitcoinin hinta on 69 892 dollaria, mikä on lähellä psykologisesti merkittävää 70 000 dollarin rajaa.

Tarjonnan häiriöiden ja niiden vaikutuksen ymmärtäminen Bitcoinin hintoihin

Tarjontashokille Bitcoin-markkinoilla on ominaista, että pörsseissä kaupankäyntiin saatavilla olevan Bitcoinin määrä vähenee nopeasti samaan aikaan, kun kysyntä kasvaa nopeasti. Tämä epätasapaino osto- ja myyntipaineiden välillä johtaa luonnostaan Bitcoinin hintojen nousuun, koska kilpailu rajallisesta tarjonnasta kiristyy.

Yksi keskeinen syy tarjontahäiriön taustalla on Bitcoinin merkittävä vetäytyminen pörsseistä, jolloin kaupankäynnin tarjonta on niukkaa, mikä puolestaan voi johtaa Bitcoinin markkina-arvon huomattavaan nousuun.

Lisäksi noin neljän vuoden välein tapahtuva Bitcoinin puolittuminen voimistaa merkittävästi tarjontashokin vaikutuksia. Puolituksen jälkeen uusien bitcoinien louhimisesta saatava palkkio puolitetaan, mikä vähentää uusien kolikoiden tuloa markkinoille.

Bitcoin Magazine väittää, että nämä yhdistetyt tekijät – vaihtovarantojen hupeneminen ja puolitustapahtuma – luovat pohjan Bitcoinin lähestyvälle tarjontahäiriölle.

Näin ollen uusien Bitcoin-kolikoiden syntymisen vähenemisen ja vaihto-omistuksessa olevien Bitcoin-reservien jatkuvan vähenemisen yhdistelmän odotetaan voimistavan taloudellista dynamiikkaa. Näin ollen kasvava kysyntä ja vähenevä tarjonta johtavat todennäköisesti Bitcoinin hintojen voimakkaaseen nousuun.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille