Huhtikuun yllätys: Hong Kong vapauttaa ensimmäisenä Bitcoin Spot ETF:t

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Hongkong on lähellä myöntää hyväksynnän Aasian uraauurtava spot Bitcoin pörssin kaupankäynnin kohteena olevat rahastot (ETF) tässä kuussa, jossa ilmoitus ensimmäisen joukon hyväksynnät odotetaan saapuvan ensi viikolla. Tämä kehitys perustuu tilanteeseen perehtyneiden henkilöiden antamiin tietoihin, joita välittävät maailmanlaajuinen uutisjätti Reuters ja näkyvä kiinalainen tiedotusväline qq.

Hongkongin arvopaperi- ja futuurilautakunta (SFC) on strategisena siirtona päättänyt nopeuttaa hyväksymisprosessia. Tämä päätös asettaa Hongkongin varhaiseksi omaksujaksi ja johtavaksi toimijaksi Aasian kasvavilla Bitcoin-ETF-markkinoilla. Edistyminen on huomattavasti nopeampaa kuin mitä monet alan toimijat olivat odottaneet myöhemmin kalenterivuoden aikana tapahtuville lanseerauksille.

Joukko kiinalaisia rahoitusalan jättiläisiä, mukaan lukien Harvest Fundin ja China Southern Fundin Hongkongin tytäryhtiöt, ovat hiljattain jättäneet hakemuksia Bitcoin ETF:ien käyttöönotosta. Nämä spot-bitcoin-ETF:t eroavat toisistaan siinä, että ne tarjoavat suoran altistumisen bitcoinin todellisille hintavaihteluille sen sijaan, että ne tukeutuisivat johdannaisiin.

Asiaa lähellä olevat lähteet ovat ilmoittaneet, että SFC aikoo julkistaa ensimmäisen erän hyväksyttyjä spot-bitcoin-ETF:iä 15. huhtikuuta mennessä. Hyväksymisen jälkeen nämä rahastot hakeutuvat Hongkongin pörssiin, ja tämän prosessin odotetaan kestävän noin 10 päivää.

Tämä nopeutettu hyväksymisaikataulu on osoitus Hongkongin kunnianhimoisista ponnisteluista sen houkuttelevuuden lisäämiseksi johtavana maailmanlaajuisena rahoituskeskuksena. Se vahvistaa myös kaupungin jo valmiiksi Bitcoin-myönteistä ympäristöä, jota on entisestään kuvastanut vähittäiskaupan toimiluvan myöntäminen kryptovaluuttapörssi Hashkeylle viime vuonna.

Hongkongin ennakoivien toimenpiteiden taustalla oleva sysäys johtuu osittain siitä, että Yhdysvalloissa on nähty valtavaa menestystä bitcoin-ETF-rahastoissa, jotka ovat keränneet yli 12 miljardin dollarin sisäänvirtaukset sen jälkeen, kun ne hyväksyttiin tämän vuoden tammikuussa.
Kun Hongkong on ensimmäinen Aasian lainkäyttöalue, joka hyväksyy spot-bitcoin ETF:t, se ei ainoastaan luo ennakkotapauksen vaan myös mahdollisesti katalysoi vastaavia aloitteita muilla alueen markkinoilla.

Kasvava kiinnostus helposti saatavilla oleviin Bitcoin-sijoitustuotteisiin laajalla sijoittajakunnalla institutionaalisista sijoittajista yksityissijoittajiin on kiistaton. Kun Hongkong on strategisesti mukauttanut sääntelykehyksensä vastaamaan tätä kasvavaa kysyntää, se on vakiinnuttamassa asemaansa Aasian keskeisenä Bitcoin-kauppa- ja sijoituskeskuksena ja vahvistamassa asemaansa ja vaikutusvaltaansa maailmanlaajuisessa rahoitusmaailmassa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille