Lohkoketjuteknologia pelaamisessa

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Lohkoketjuteknologia pelialalla muuttaa tätä alaa tarjoamalla turvallista ja läpinäkyvää transaktioiden seurantaa ja mahdollistamalla ei-syötettävien tokenien (NFT) luomisen ainutlaatuisia pelin sisäisiä esineitä varten.  

Se esittelee uusia rahanmuodostusmalleja, joiden avulla pelaajat voivat ansaita kryptovaluuttaa pelaamalla tai osallistumalla pelin sisäisten hyödykkeiden murto-osaan. 

Tässä artikkelissa selvitämme sen etuja ja annamme joitakin reaalimaailman esimerkkejä lohkoketjupeleistä.

Lohkoketjun edut pelaamisessa

Lohkoketjuintegraatio tarjoaa monia etuja pelialalle, kuten paremman turvallisuuden, suuremman läpinäkyvyyden ja mahdollisuuden tokenisoida pelin sisäisiä varoja.

Pelaamisen hajauttaminen

Decentralization in gaming viittaa pelin sisäisen omaisuuden hallinnan ja omistuksen siirtämiseen keskitetyiltä tahoilta pelaajille. 

Tämä saavutetaan käyttämällä lohkoketjuteknologiaa, joka luo hajautetun pääkirjan, joka tallentaa ja seuraa kaikkia tapahtumia. Tämä hajautettu pääkirja varmistaa, että pelin sisäiset varat ovat todella pelaajien omistuksessa, eikä mikään keskusviranomainen voi peukaloida niitä tai peruuttaa niitä.

Pelaamisen hajauttamisella on useita etuja:

 • Todellinen omistajuus: Pelaajilla on todellinen omistusoikeus peliin kuuluviin omaisuuseriinsä, minkä ansiosta he voivat käydä kauppaa, myydä tai lainata niitä muille. Tämä luo pelin sisälle todellisen talouden, jonka avulla pelaajat voivat saada arvoa pelaamisestaan.
 • Lisääntynyt sitoutuminen: Pelaajat ovat sitoutuneempia peleissä, joissa heillä on tunne omistajuudesta ja he voivat suoraan hyötyä osallistumisestaan. Hajauttaminen voi johtaa pidempiin peliaikoihin, korkeampaan pelaajamitoitukseen ja vahvempiin yhteisöihin.
 • Hyvinvointitalous: Desentralisoitu talous on vastustuskykyisempi kehittäjien tai muiden pelaajien manipuloinnille. Tämä luo tasapuolisemmat toimintaedellytykset kaikille osallistujille.
 • Uudet monetisaatiomahdollisuudet: Lohkoketju ja pelit voivat luoda uusia, pelaajia hyödyttäviä monetarisointimalleja. Pelaajat voivat esimerkiksi ansaita kryptovaluuttaa tai NFT:tä pelaamalla peliä, joilla voi ostaa pelin sisäisiä esineitä tai nostaa oikeaa rahaa.
 • Pelaajan vaikutusmahdollisuudet: Web3-pelit antavat pelaajille enemmän valtaa pelin kehittämiseen ja kehittymiseen. Pelaajat voivat äänestää peliin tehtävistä muutoksista tai jopa kehittää itse uutta sisältöä. Tämä johtaa demokraattisempaan ja pelaajakeskeisempään pelikokemukseen.

Desentralisaatiolla on potentiaalia muuttaa peliteollisuutta. Antamalla pelaajille enemmän valtaa kokemukseensa ja luomalla uusia rahanmuodostusmahdollisuuksia, web3-pelit voivat tehdä pelaamisesta hauskempaa, kannattavampaa ja reilumpaa kaikille osapuolille.

Turvalliset ja koskemattomat peliin sisältyvät varat

Lohkoketjupeliteollisuus tarjoaa turvallisemman ratkaisun pelin sisäisille omaisuuserille. Lohkoketjut ovat hajautettuja pääkirjoja, jotka tallentavat tietoja useiden tietokoneiden välille, mikä tekee niistä erittäin vaikeasti peukaloitavia tai hakkeroitavia. Tämä tarkoittaa, että lohkoketjuun tallennetut pelin sisäiset varat ovat paljon turvallisempia kuin perinteisille palvelimille tallennetut.

Turvallisuuden lisäksi lohkoketjuteknologia tarjoaa myös keinon tehdä pelinsisäisistä varoista todella koskemattomia. Tämä johtuu siitä, että kun pelin sisäinen omaisuuserä on kerran luotu lohkoketjuun, sitä ei voi poistaa tai muuttaa. Tämä estää kehittäjiä tai julkaisijoita ottamasta pois tai manipuloimasta pelaajien omaisuutta, mikä voi luoda turvallisemman ja oikeudenmukaisemman pelikokemuksen.

Tässä on joitakin konkreettisia esimerkkejä siitä, miten lohkoketju voi turvata ja suojata pelin sisäisiä varoja:

 • NFT: NFT: NFT:t ovat ainutlaatuisia digitaalisia tokeneita, jotka edustavat pelin sisäisiä omaisuuseriä, kuten esineitä, hahmoja tai maata. Ne tallennetaan lohkoketjuun, eikä niitä voi kopioida, joten niitä on mahdotonta väärentää.
 • Depentralisoitu tallennus: Pelin omaisuuserät voidaan tallentaa hajautettuihin tallennusverkkoihin, kuten IPFS tai Filecoin. Tämä tarkoittaa, että niitä ei tallenneta yhdelle palvelimelle, mikä tekee niistä vastustuskykyisempiä hakkerointia ja tietomurtoja vastaan.
 • Älykkäät sopimukset: Älykkäillä sopimuksilla voidaan automatisoida pelin sisäisten varojen siirto. Tämä vähentää inhimillisen erehdyksen tai petoksen riskiä ja voi myös auttaa virtaviivaistamaan kaupankäyntiprosessia.
 • Turvalliset lompakot: Pelaajat voivat säilyttää pelin sisäisiä varojaan suojatuissa lompakoissa, jotka ovat kuin digitaalisia holveja, jotka suojaavat heidän yksityisiä avaimiaan. Tämä estää luvattoman pääsyn heidän omaisuuteensa.
Lohkoketju pelivaroissa

Lohkoketjuteknologian avulla pelinkehittäjät voivat luoda pelaajille turvallisemman ja luotettavamman pelikokemuksen. Tämä voi johtaa pelaajien sitoutumisen, tyytyväisyyden ja pysyvyyden lisääntymiseen.

Älykkäät sopimukset pelaamisessa

Älykkäät sopimukset ovat itseään toteuttavia sopimuksia, jotka tallennetaan lohkoketjuun ja jotka suoritetaan automaattisesti tiettyjen ehtojen täyttyessä. Pelien yhteydessä älykkäät sopimukset tarjoavat runsaasti etuja, jotka voivat muuttaa tapaa, jolla pelejä luodaan, pelataan ja rahaksi muutetaan:

 • Pelien sisäisten omaisuuserien omistus ja hallinta: Traditionaalisiin pelimalleihin liittyy tyypillisesti keskitettyjä palvelimia, jotka hallitsevat pelin sisäisiä hyödykkeitä. Tämä keskitetty lähestymistapa voi johtaa oikeudenmukaisuuteen, läpinäkyvyyteen ja pelaajien omistajuuteen liittyviin ongelmiin. 
 • Lisätty turvallisuus ja läpinäkyvyys: Pelaamisen lohkoketju, jonka varaan älykkäät sopimukset rakentuvat, on luonnostaan turvallinen ja läpinäkyvä. Lohkoketjussa olevat tapahtumat ovat muuttumattomia, eli niitä ei voi muuttaa tai poistaa. Tämä estää pelin sisäisten varojen manipuloinnin ja varmistaa, että pelaajat voivat luottaa virtuaalisen omaisuutensa turvallisuuteen.
 • Uudet monetisaatiomallit ja Play-to-Earn: Älykkäät sopimukset mahdollistavat uusien monetisaatiomallien luomisen peleihin, kuten play-to-earn (P2E) -mallin. P2E-peleissä pelaajat voivat ansaita kryptovaluuttaa tai NFT:tä pelaamalla peliä. Nämä ansaitut varat voidaan sitten vaihtaa tai myydä reaalimaailman arvoon, mikä luo pelaajille uuden tulonlähteen. Älykkäät sopimukset helpottavat näitä liiketoimia turvallisesti ja läpinäkyvästi.
 • Streamlined Development and Reduced Costs: Älykkäillä sopimuksilla voidaan automatisoida monia tehtäviä, jotka pelinkehittäjät tai ylläpitäjät tekevät tällä hetkellä manuaalisesti. Tämä voi vapauttaa kehitysresursseja, jotta voidaan keskittyä uusien ja innovatiivisten ominaisuuksien luomiseen. 

Lohkoketjun integrointi pelaamiseen ja älykkäiden sopimusten integrointi pelaamiseen on vielä alkuvaiheessa, mutta se tarjoaa jo nyt turvallisemman, läpinäkyvämmän ja pelaajakeskeisemmän pelikokemuksen. 

Lohkoketjuteknologia pelialalla

Pelien sisäisten resurssien merkitseminen

Blockchainin tokenisointi muuttaa pelaamista antamalla pelaajille todellisen omistusoikeuden, jolloin he voivat käydä kauppaa, myydä tai lainata digitaalisia omaisuuseriä ja edistää todellista pelin sisäistä taloutta. Tämä hajautettu malli ei ainoastaan voimaannuta pelaajia, vaan myös varmistaa pelin sisäisten varojen turvallisuuden ja läpinäkyvyyden, estää petokset ja varmistaa eheyden. 

P2E:n käyttöönotto tokenisoinnin avulla antaa pelaajille mahdollisuuden ansaita kryptovaluuttoja tai NFT:tä pelaamalla, mikä luo pelaajakeskeisemmän ekosysteemin. Lisäksi tokenisointi parantaa pelikokemuksia sisällyttämällä älykkäiden sopimusten kaltaisia ominaisuuksia, automatisoimalla sääntöjä ja palkintoja sekä edistämällä yhteisön sitoutumista. 

Pelattavuuden lisäksi tämä integraatio virtaviivaistaa kehitystä, vähentää kustannuksia ja minimoi riippuvuuden välikäsiin. Tämä transformatiivinen potentiaali määrittelee uudelleen pelimaiseman, jossa omistajuus, turvallisuus, uudet rahanmuodostusmallit ja rikastuneet kokemukset yhdistyvät muodostaen tulevaisuuden, jossa lohkoketju ja tokenisointi mullistavat pelaajien vuorovaikutuksen virtuaalimaailmojen kanssa. 

Teknologian kehittyessä edelleen, uudet tokenisaation sovellukset ovat valmiita muuttamaan ja innovoimaan pelialaa jatkuvasti.

Enhancecing Gaming Economies

Lohkoketju pelialalla muuttaa perusteellisesti tapaa, jolla pelien taloudet toimivat ottamalla käyttöön uusia tulomalleja, pelistä ansaitsemiseen -mekanismeja ja pelaajavetoisia markkinapaikkoja. Tämä muutos antaa pelaajille mahdollisuuden ottaa aktiivisempi rooli pelien arvonluonnissa ja -jakelussa.

Tässä on tarkempi katsaus:

 • Uudet ansaintamallit: Lohkoketjuteknologia pelialalla mahdollistaa uusien tulomallien kehittämisen, jotka menevät perinteisiä pay-to-play- tai sovelluksen sisäisiä ostoja pidemmälle. P2E-mallit ovat nousemassa suosituksi vaihtoehdoksi, jolloin pelaajat voivat ansaita kryptovaluuttaa tai NFT:tä osallistumalla peliin. 
 • P2E-mekanismit: Ne tarjoavat pelaajille konkreettisia palkintoja pelisaavutuksistaan ja muuttavat heidän pelissä tapahtuvan toimintansa reaalimaailman arvoksi. Tähän voi kuulua kryptovaluutan ansaitseminen questien suorittamisesta, taisteluihin osallistumisesta tai harvinaisten pelin sisäisten hyödykkeiden omistamisesta.
 • Pelaajavetoiset markkinapaikat: Lohkoketjuteknologia helpottaa pelaajavetoisten markkinapaikkojen luomista, joilla pelaajat voivat suoraan käydä kauppaa ja myydä pelinsisäistä omaisuuttaan. Näin välittäjät, kuten pelinkehittäjät tai julkaisijat, jotka perinteisesti kontrolloivat pelin sisäistä taloutta, jäävät pois. 

Nämä mullistavat muutokset ovat käynnistämässä uutta pelinsisäisen talouden aikakautta, jossa pelaajat eivät ole vain passiivisia kuluttajia vaan aktiivisia osallistujia arvonluonti- ja jakeluprosessissa. Lohkoketjuteknologia antaa pelaajille mahdollisuuden ottaa pelikokemuksensa omistukseensa ja saada taloudellisia hyötyjä pelin sisäisestä toiminnastaan.

Top 5 lohkoketjupeliä

Real-World esimerkkejä lohkoketjupeleistä (TOP 5)

 • Alien Worlds on play-to-earn-peli, jossa pelaajat voivat tutkia, louhia ja käydä kauppaa resursseilla hajautetulla planeetalla nimeltä Cryptoverse. Pelaajat voivat ansaita kotimaista kryptovaluuttaa, Triliumia (TLM), jota voi käyttää pelin sisäisten esineiden ostamiseen, maa-alueiden vuokraamiseen ja palkintojen lunastamiseen.
 • Axie Infinity on olentojen keräily- ja taistelupeli, joka käyttää ei-sienimäisiä poletteja (NFT) edustamaan Axeja, pelin virtuaalisia olentoja. Pelaajat voivat kasvattaa, kasvattaa ja taistella akseleita ansaitakseen pelin valuuttaa, Smooth Love Potionia (SLP), jonka voi vaihtaa oikean maailman rahaksi.
 • CryptoBeasts on keräilykorttipeli, joka käyttää NFT:tä korttien esittämiseen. Pelaajat voivat kerätä, vaihtaa ja taistella kortteja ansaitakseen pelin valuuttaa, CryptoBeasts Gems (CGB), jolla voi ostaa pelin sisäisiä esineitä ja voimakortteja.
 • CryptoKitties oli yksi ensimmäisistä lohkoketjupeleistä, joka sai valtavirran huomion. Se on kasvatettava ja kerättävä peli, joka käyttää NFT:tä kissojen esittämiseen. Pelaajat voivat kasvattaa kissoja luodakseen uusia ja ainutlaatuisia kissanpentuja, joita voi myydä CryptoKittiesin markkinapaikalla.
 • CryptoPop on pulmapeli, joka käyttää NFT:tä lohkojen esittämiseen. Pelaajat voivat yhdistää palikoita ansaitakseen pisteitä ja avatakseen uusia tasoja. Pelin valuutalla, CryptoPop-tokeneilla (CPT), voi ostaa pelin sisäisiä esineitä ja tehostaa hahmoja.

Johtopäätös

Lohkoketju pelialalla vaikuttaa pelialaan tuomalla uusia mahdollisuuksia omistamiseen, turvallisuuteen ja rahaksi muuttamiseen. Tokenisoimalla pelin sisäistä omaisuutta ja mahdollistamalla hajautetun talouden lohkoketjut luovat uuden aikakauden pelaamiseen, jossa pelaajilla on todellinen omistusoikeus virtuaaliseen omaisuuteensa ja he voivat ansaita pelaamisellaan todellista arvoa. 

Tämä johtaa uusiin ansaintamalleihin, kuten play-to-earn, edistää sitoutuneempia ja aktiivisempia pelaajakantoja ja avaa innovatiivisia pelimekaniikkoja. Lohkoketjuteknologian kypsyessä voimme odottaa näkevämme entistä enemmän sovelluksia, jotka muokkaavat tapaa, jolla pelaamme, omistamme ja olemme vuorovaikutuksessa virtuaalimaailmojen kanssa.

Kysymys lohkoketjuteknologiasta pelaamisessa

Miten lohkoketjuteknologiaa käytetään pelisovelluksissa?

Lohkoketjuteknologiaa käytetään pelisovelluksissa turvallisen, läpinäkyvän ja pelaajakeskeisen talouden luomiseen.

Onko lohkoketju hyvä pelaamiseen?

Kyllä, lohkoketju on hyväksi pelaamiselle, koska se tarjoaa todellisen omistusoikeuden pelin omaisuuteen, paremman turvallisuuden ja läpinäkyvyyden sekä uuden rahanmuodostusmallin

Miten lohkoketju muuttaa pelaamista?

Blockchain muuttaa pelaamista mahdollistamalla uusia ansaintamalleja, kuten play-to-earn, edistämällä hajautettua taloutta ja ottamalla käyttöön innovatiivisia pelimekaniikkoja.

Minkä kokoinen lohkoketjupeliala on?

Lohkoketjupeliteollisuuden odotetaan saavuttavan 40 miljardia dollaria vuoteen 2026 mennessä.

Miksi lohkoketju on pelaamisen tulevaisuus?

Lohkoketju on pelaamisen tulevaisuus, koska se voi mullistaa tavan, jolla pelaamme, omistamme ja olemme vuorovaikutuksessa virtuaalimaailmojen kanssa.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille