Bitcoin ETF ylittää $10B 3 päivässä

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille

Vaikka Bitcoinin pörssinoteeratun rahaston (ETF) käyttöönotto ei tuottanut odotettuja lyhyen aikavälin vaikutuksia laajemmilla kryptovaluuttamarkkinoilla, tuotteen suorituskyky on huomionarvoinen.

Bloomberg Intelligence ETF-analyytikko James Seyffartin mukaan ETF-rahastot keräsivät kolmen ensimmäisen päivän aikana 9,6 miljardin dollarin kaupankäyntivolyymin.

Lukujen mukaan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) oli kolmen ensimmäisen päivän aikana kärjessä 5,12 miljardilla dollarilla, jonka jälkeen iShares Bitcoin Trust (IBIT) oli 1,99 miljardilla dollarilla. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) varmisti kolmannen sijan 1,46 miljardilla dollarilla.

Kohonneen kaupankäyntivolyymin merkitys

Antaakseen kontekstin tälle suorituskyvylle Bloombergin vanhempi ETF-analyytikko Eric Balchunas huomautti, että kaupankäyntivolyymi ylitti koko vuoden 2023 ETF-luokan. On olennaista huomata, että spot Bitcoin (BTC) ETF sai hyväksynnän 10. tammikuuta.

X:ssä 17. tammikuuta päivätyssä viestissä Balchunas korosti ETF:ien volyymin tuottamisen haasteita ja korosti, että vuonna 2023 lanseeratut 500 ETF:ää saavuttivat yhdessä vain 450 miljoonan dollarin volyymin.

Hän korosti, että ETF-volyymin on kehityttävä markkinoilla luonnollisesti eikä sitä voi saada aikaan keinotekoisesti. Lisäksi hän totesi, että puolet 500:sta vuonna 2023 lanseeratusta ETF:stä teki samana päivänä alle miljoonan volyymin, mikä korostaa vaikeutta kerätä merkittävää kaupankäyntiaktiviteettia.

GBTC:n vaikutus ETF-kaupankäynnin volyymiin

Huomattava osa Grayscale-tuotteen volyymista johtuu osittain pääasiassa GBTC:n haltijoiden aiheuttamasta myyntipaineesta. Eräässä raportissa todettiin, että James Lavish, uudistettu hedge-rahaston johtaja ja Bitcoin Opportunity Fundin toimitusjohtaja, ehdotti, että merkittävä osa volyymista johtui GBTC:n haltijoiden myynnistä siirtyäkseen spot-ETF:ään.

Hän korosti, että tämä myyntipaine oli osittain vastuussa siitä, että ETF:n lanseeraus jäi odotuksista.

Vaikka kaupankäyntivolyymi ei vaikuttanut suoraan kryptomarkkinoihin, se korostaa sijoittajien mahdollisesti kasvavaa kiinnostusta saada altistusta kryptovaluuttoihin perinteisillä rahoitusmarkkinoilla.

Aloittelijoille

Aloittelijan opas kryptovaluutoista

Väliaikainen

Aloittelijan opas lohkoketjuista ja kryptovaluutoista

Asiantuntija

Kryptovaluutta uutisia ammattilaisille